Het centraal van 14 januari 2016 ~ Utopia Gekte

1/14/2016

Het centraal van 14 januari 2016

Michael komt meteen met vele ideeën

Om half twaalf zien we de bewoners centraal gaan. Ze zouden eigenlijk al een half uur eerder beginnen, maar de een was nog aan het douchen en de ander was nog druk bezig om zichzelf op te maken. Als iedereen dus eindelijk aanwezig is opent Bjorn het centraal. Hij heeft een begroting gemaakt voor 2 april. Dan hebben ze het ''gemaskerd bal'', maar Bjorn noemt het de Utopia piano show. Al kunnen ze het ook nog anders noemen. Die dag komt er in ieder geval een showband met onder andere twee pianisten, één saxofonist. Twee trombonisten. Een schuif trombone en een drummer. ''Super vet'' en een aardige setting, vind Bjorn. ''Die gasten kunnen alles spelen en spelen van half acht tot elf''. Ze spelen twee keer drie kwartier en één keer een uur. De deur zal open zijn van zeven tot elf. Eerst is er een half uurtje inloop en om half acht begint het. Ze kwamen met het idee om het leuk aan te kleden en vroegen of Cees die avond een stukje mee wil drummen. Of Ramona en Rowena een stukje willen rappen, Bjorn een stukje wil zingen. Victoria, Benjamin en Gabriëlle kunnen misschien een tekst op muziek doen en in de pauzes kan Bjorn als DJ muziek draaien. Van half acht tot kwart over acht speelt de band. Dan is er dus een kwartier pauze. Dan speelt de band weer drie kwartier. Dan kan Bjorn weer tot tien uur muziek draaien en van tien tot elf speelt de band de laatste ronde. Bjorn vind het supergaaf want ze nemen alles mee. ''Licht, geluid, enzovoort enzovoort''. Ze hebben ook de kosten besproken. De showband krijgt de gehele kaart opbrengst. Ze willen een bepaald bedrag sowieso hebben, maar als er meer verdiend word met de kaart opbrengst hebben ze dus een extraatje. De bewoners hebben dus geen risico, mits ze dat bewuste aantal halen. Volgens Bjorn is het een realistisch target. De bewoners verdienen dus alleen aan wat er gedronken en gegeten word die dag en aan merchandise verkoop. Een kaartje kost tien euro.

Ivan laat weten dat er 31 januari weer een markt is waar nog steeds kaarten voor verkrijgbaar zijn. Hij wil van de week nog gaan zitten om een planning voor volgende week te maken. Ze moeten weer met zijn allen gaan knallen. Met Gabriëlle gaat hij weer drinkglazen en thee glazen bestellen zodat ze die kunnen bedrukken. Gina en Gabriëlle zullen daar vervolgens de leiding over nemen. Ook is er nog ander nieuws. De kippen gaan een preventief wormenkuurtje krijgen. Dat houd in dat ze een week geen eieren van de kippen kunnen eten. Dat kan namelijk slecht zijn voor je gezondheid. Dominique gaat vandaag nieuwe foto's maken. Een groepsfoto voor de komende markt. Portretfoto's voor op de site van de foundation. En daar komt dan een stukje bij te staan over waarom je je er voor in wil zetten. Als je geen portretfoto wil laten maken dan hoeft dat niet. Rowena laat weten dat ze vandaag twee keer zangles hebben. Om 12 uur en om drie uur. Tussen twee en drie hebben ze even tijd dus de foto gaat gemaakt worden tussen twee en drie. Benjamin vertelt dat vandaag samen met de bundel van Victoria, Benji's brein ook voor de tweede keer naar de drukker gaat. Er is maar een beperkt aantal. Er komen maar twintig bundels dus als je interesse hebt moet je er snel bij zijn. Op 22 januari om twee uur staat er onder voorbehoud een verwendag gepland. Ook is Benjamin nog bezig met achter de armoede cijfers aan te gaan. Ze willen binnenkort een week gaan leven via die cijfers. Dat zit er dus aan te komen. Ook heeft hij mensen van de tweede kamer gemaild, maar die zijn nog niet zo enthousiast als Benjamin om in Utopia langs te komen. Benjamin zegt te blijven mailen. ''Het gaat lukken''. Er volgt een streamlock. Zodra we weer beeld hebben horen we hem net zeggen ''dat was die''. Alles wat hij wilde zeggen is dus gezegd.

Ivan laat weten dat er aanstaande zaterdag een groep mensen komt die gebruik willen maken van de obstakel run. Ze betalen een tientje per persoon voor de training en daar zit dan ook een broodje, snack of patatje bij. Wim zegt hout te hebben bestelt om de merchandise shop in orde te brengen. Ook heeft hij hout voor Bas bestelt om zijn spellen te maken, voor Gina en Mark hout bestelt voor het een en ander. En ook nog steigerhout bestelt om weer met meubels te beginnen. Dat doet hij wel selectief. Hij werkt het één voor één af. Dus gaat niet meerdere aanvragen tegelijkertijd doen. Ook heeft hij er mails uitgestuurd voor het aardbeving verhaal, maar daar heeft hij nog geen reactie op gekregen. Cees neemt vervolgens het woord vanwege de financiën. Omdat hij dit over gaat nemen/gaat leren mag hij het woord doen in plaats van Mark. Cees vertelt dat hij vanochtend met Mark er naar gekeken heeft hoe ze er financieel voor staan. Ze hebben een inventarisatie gemaakt van rekeningen die nog betaalt moeten worden en vaste kosten. Dan komen ze uit op zo'n 1600 euro in de min, als ze de 10.000 euro reserve niet mee rekenen. Maar als ze kijken naar wat ze nog te wachten staat. Een Live in de loods concert, een verjaardag en een markt dan komen ze uit op een positief saldo van rond de 4000 euro. Als alles gaat zoals ze denken dat het gaat. Het basisloon zou dan dus betaalt kunnen worden op dezelfde wijze als nu. Ook legt Cees een papier neer waar iedereen op moet schrijven wat ze nog aan zakgeld hebben. Zodat ze daar ook weer inzicht in krijgen. En een ander puntje. Er werd al genoemd dat er foto's gemaakt moesten worden, maar ze moeten ook nog foto's maken van de nieuwe inwoners individueel voor de ansichtkaarten. Bjorn benadrukt dat er klanten zijn die nieuwe kaarten willen, maar Ivan vind dat ze eerst de kaarten die ze nog hebben moeten verkopen. De opbrengst van de ansichtkaarten gaat wel nog steeds naar de foundation. Ook de foto's op de koffiezetmachine moeten aangepast worden. Zo staat er zelfs nog een foto van Rolf op.

Cees meld dat ze wat betreft zijn verjaardag de doelstelling hadden om minimaal 150 kaarten te verkopen. En die zijn er. Ze hebben 143 kaarten voor de middag verkocht en zeven kaarten voor de avond. Het is dus bekend dat ze al meteen zo'n dik 1000 euro in de plus staan. Dat hebben ze voorzichtig berekend met drie drankjes per persoon. ''Het komt wel goed'', aldus Cees. Bas vraagt of het dan niet handig is om de stamppotten uit te besteden. Het is veel om voor 150 man stamppot te maken. Ivan, Mark, Dominique en Michael willen het dan wel doen. Ivan benadrukt dat Vanessa voor 150 man een complete maaltijd heeft gemaakt. Dan kunnen ze met zijn allen ook die stamppot wel maken. Nieuwkomer Michael heeft ook al meteen vele plannen. Hij wil in februari een lezing houden, met daarbij een high tea. Voor heren/dames die hun haren bij Gina kunnen laten doen. Hij zal zelf de make-up doen en daarna kunnen ze gaan zitten en een lezing krijgen. Na de lezing zal de high tea plaats vinden. Dominique en Gina kunnen de hapjes verzorgen en meteen promoten. Dominique de cake en Gina de broodjes. Hij wil dat organiseren voor hetero mannen die zich heel graag verkleden als vrouw en zich alleen voelen. Voor mannen die gewoon een vrouw en kinderen hebben. Er zijn buiten Utopia wel groepen voor, maar Michael wil er dus ook aandacht aan besteden. Hij dacht een arrangement aan te bieden voor tussen de 15 en 20 euro. Als ze dan een klein groepje laten komen voelen ze zich misschien meer gewaardeerd. Michael gaat daar nu mee aan de slag om dat uit te zoeken. Hij wil het samen doen met iedereen. Michael benadrukt dat 80% van de travestieten hetero zijn en gewoon een vrouw en kinderen hebben, maar die echte ''huis, tuin en keuken travestieten'', zie je volgens Michael niet zo snel.

Michael wil ook Megan naar de Live in de Loods halen. Zodat zij ook een liedje doet. Dat lijkt hem ook het juiste moment om Megan voor het eerst te laten zien. Hij gaat dan playbacken. Hij wil ook wel zingen, maar dan komt er volgens hem niemand op af. Ook heeft hij met Victoria besproken om een boek te maken voor kinderen om uit te leggen dat je prima op hetzelfde geslacht kan vallen. Michael vind het belangrijk dat jonge kinderen dat al kunnen weten. ''Tof dat je zo bezig bent man'', laat Ramona weten. ''Ja ik kan niet stil zitten en heb mijn mond bij me dus ga er meteen op in'', aldus Michael. Bas zegt voor Mark een kostenplaatje te gaan maken voor wat zijn pesto en hummus potjes moeten gaan kosten. Hij wilde het eerst in plastic bakjes doen, maar vind die andere potjes toch ook wel leuk. 23 januari is er een Live in de Loods en de verjaardag van Rob met Coverband Kink. Bjorn en Rowena gaan aan het draaiboek werken en gaan ook spoken word doen. Ze moeten gaan bekijken hoe ze dat doen qua indeling. De kaartverkoop gaat goed, maar er zijn nog steeds kaarten te koop. Rowena benadrukt dat er 31 januari ook weer een markt is. Een paar standhouders hebben afgezegd dus als er nog geïnteresseerden zijn kunnen ze mailen want er is dus nog plek. Bjorn zegt dat ze ook een reserve lijst hebben en die standhouders die daar op staan kunnen dus een mailtje verwachten. Volgens Rowena gaat het een leuke markt worden als bepaalde standhouders komen die ze gemaild hebben, maar waar ze nog geen reactie van hebben gehad. Er zijn dus nog kaarten te koop en op de markt zijn ook de limited edition spullen te koop die ze gister gemaakt hebben, vult Ramona aan.

Rowena kreeg in haar post te horen dat ze haar doel achterna moet gaan. Ze wil een benefiet concert organiseren, maar moet daar later nog op terug komen. Na het live in de loods concert wil ze in ieder geval ook met haar single beginnen. Ramona laat weten dat ze gisteren een promo filmpje hebben gemaakt voor de markt. Ze gaan er voor zorgen dat die klaar word gemaakt en op de courant geplaatst word. De theater workshops die ze aanbied op de site hebben ze naar achteren verplaatst. 6 februari is de eerste theaterworkshop en vanavond is de eerste promo/eerste repetitie. Een improvisatie workshop. De tweede workshop is op 13 februari en is monoloog schrijven. Er zijn al drie mensen die zich daar voor in willen schrijven. Daar is Ramona dus mee bezig. Ze wil de workshop vol krijgen. Voor de voorstelling staat ook al een datum vast. 20 maart staat als optie. Acht repetities hebben ze dan en dat is volgens Ramona meer dan zat. Vanavond om acht uur, na het eten, hebben ze dus een workshop. Michael wil blijkbaar ook een dinner show gaan organiseren in Utopia en Ramona zegt hem daar wel mee te willen helpen. Ook wil Ramona nog samen komen om de visie voor 2016 concreet te maken. ''We zitten al met onze neuzen dezelfde kant op. Ik ervaar het als fijn als ik weet waar ik naar toe werk met de groep. Het is fijn als we dat hebben. We gaan kijken wanneer we dat het beste kunnen inzetten''.

Gina heeft haar kapsalon kop meegenomen en laat het kapsel daarvan zien. Ze heeft de haren van de pop gekruld en laat weten dat mensen hun haren al vanaf 10 euro kunnen laten krullen bij haar in de kapsalon. Ook is ze laatst aan de slag geweest met haar broodjes. Ze moet nog de juiste vorm en grootte vinden. Voor haar kledinglijn UB-Addicted gaat ze samen met Dominique zitten. Dat doet ze na het centraal en met Michael is ze bezig met een nieuw armbanden project. Dat zou ze het liefst voor de markt al geregeld hebben. Victoria heeft de afgelopen twee avonden/nachten met Ivan samen gezeten voor de vormgeving van haar gedichtenbundel. Dat zit er nu op. Vandaag hebben ze een mailtje naar de uitgever gestuurd voor een proefdruk. Victoria is supertrots. Ze denkt dat het een heel mooi product gaat zijn. Ze moet alleen nog even kijken wat het moet gaan kosten. Ze hebben er hard aan gewerkt en het resultaat is tot nu toe heel goed. Dominique zegt vandaag samen met Victoria en Bjorn te gaan zitten. Ze wil het een en ander gaan doen. Ook samen met Gina. Ze is overspoeld met ideeën. Ze wil het graag delen, maar houd het nog liever even als verrassing. Michael heeft ze er ook bij betrokken en in het volgende centraal willen ze presenteren wat ze in gedachten hebben.

Als laatste komt Bjorn weer aan het woord. Hij wil weten wat iedereen van zijn plan vond wat betreft de showband die op 2 april dus langs kan komen. Wim zegt doen. ''Zeker doen, heel tof'', aldus Victoria. En ook de anderen zijn erg enthousiast. Bjorn benadrukt dat het een speciale dag zal zijn. Hijzelf en Gabriëlle zijn er dan bijna vijftien maanden. Rowena en Benjamin zijn dan net jarig geweest. Gina zit er bijna een jaar. Mark is bijna jarig en dat allemaal binnen die week. Bjorn gaat het dus in werking zetten en volgens hem word de promotie ook heel vet. ''Het word een tof dingetje''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.