''Ga lekker naar huis en spuit jezelf vol''. ~ Utopia Gekte

1/27/2016

''Ga lekker naar huis en spuit jezelf vol''.

Ivan en Rowena bij de koeien.

Rowena: ''Er blijft verandering komen. Dan denk je dat je weer lekker zit en dan gebeurt er weer iets. Net als met nieuwjaar. Helemaal gezellig en opeens vertrekt mijn vriendinnetje. En dan opeens Nicole. En dan ineens zit je met heel veel nieuwe mensen. Daar doe je toch niks tegen? Je kan alleen zorgen dat de visie hetzelfde blijft. Daar moet je voor vechten met zijn allen.''

Ivan: ''Ik moet het allemaal verwerken, dit is niet mijn Utopia. Ik doe hard mijn best en heb mij er hard voor ingezet dat nieuwe mensen zich welkom voelen. Het is nog nooit zo vrij geweest voor iemand die binnen komt. Je bent een nieuweling en je krijgt het voordeel van de twijfel. In de buitenwereld krijg je niet eens zo'n groot voordeel van de twijfel. En dan mopperen ze dat er gesproken wordt over nieuwelingen en oude bewoners. Hoe bedoel je? Dingen zoals gisteren, dat kan niet. Dat doe je niet. Dat is gewoon ondankbaar. Dan staat de groep voor je open en zeg je eigenlijk f*ck you voor alles wat hier gedaan is. Iedereen heeft evenveel zeggenschap, maar hij komt hier iets opeisen. Zo gaat het niet. Je moet sh*t gegund krijgen en niet opeisen. Zo gaat het hier niet! Mensen die hier binnen komen probeer ik juist snel alle kennis te geven zodat ik op de achtergrond mee kan kijken. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen nieuwelingen en ouderlingen. Dat is b*llshit. Ik heb het Dominique ook horen roepen. De enige bij wie ik het niet hoor is Victoria. Voor haar heb ik zoveel respect.''

Rowena begint over het bruincafé. Ze vraagt zich af of dat er ook van was gekomen wanneer Michael het had geopperd. Ivan weet zeker van wel. En is ook van mening dat het bruincafé met de hele groep is goedgekeurd. ''Als ik net binnen kom ga ik keihard werken om te laten zien dat ik iets kan bijdragen. Het is raar wat Michael nu doet. Sommigen hebben zich al meer dan een jaar ingezet, dat gespreide bedje, waar je alles kan doen wat je wil. Je stoutste dromen kan je waarmaken. Beetje bijdragen, beetje geven en wat nemen. Hij laat zien interesse te hebben voor alles, maar laat eerst resultaten zien. Het feit dat er nu 'fuck you' is gezegd, ik houdt niet van die aanpak. En botox ben ik faliekant tegen, net als de zonnebank. Wil je botox? Prima, ga lekker naar huis en spuit jezelf vol. Wat is dit voor Utopia? Ik had dit niet voor mij gezien toen ik hier binnen kwam. Mijn doel was niet om mijzelf te verrijken. Qua kennis wel, maar niet als weet ik veel wat voor persoon. '', aldus Ivan.  Hij is bang dat ze botox nu alleen maar aanmoedigen terwijl de media en de commerciële wereld dat al genoeg doet. Rowena blijft het voor Michael opnemen. Hij zou er ook iets 'leerzaams' van maken. ''Maar zomaar iemand hier laten komen voor botox, ja dat is tegenstrijdig. Dat is geen Utopia. Ik snap ook wel dat je je zo voelt. Dat het niet leuk is wat er allemaal gezegd is'', benadrukt Rowena.

''Weet je wat het ook is? Ik maak er geen deel van uit. En dat zit mij niet lekker. Wat een ieder doet en hoe die in het leven staat, dat maakt mij niet uit. Maar ik wil er geen last van hebben. Ik maak er nu deel van uit en ik ben er onderdeel van dat er botox wordt gespoten. Alsof het niks is. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Alsof er niet genoeg meisjes zijn die al onzeker zijn. die al niet tevreden zijn met wie ze zijn. Daarom had ik zoveel respect voor hem. Dat hij liet zien wij hij is en zichzelf probeerde te accepteren. Hij heeft letterlijk tegen mij gezegd dat hij jarenlang als Megan heeft geleefd en dat 99% van de mensen hem alleen als Megan kende. En hij was trots dat Michael nu meer naar voren komt. En gisteren vertelt hij weer dat het 90% voor Megan is omdat hij haar wil professionaliseren'', legt Ivan uit. Volgens Rowena komt het omdat hij van ver komt. ''Het allerliefst is hij Megan, maar dat gaat niet. Hij zit nu in de overgang om zichzelf te accepteren, maar zo ver is hij nog niet. Anders zou hij dit niet doen'', zegt Rowena.
0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.