''Eten is gewoon nog steeds een probleem'' ~ Utopia Gekte

1/04/2016

''Eten is gewoon nog steeds een probleem''

Dominique voelt zich er heel onzeker over

Om tien voor half zeven kunnen de bewoners aan tafel. Cees heeft deze avond namelijk weer gekookt. Mark ligt op dat moment nog op de bank met de hond languit slapend op zijn borst. Nicole tilt het hondje ervan af en zet hem in zijn bench, maar Arthur wil niet in zijn bench en komt er meteen weer uit. Meteen krijgt hij weer meerdere knuffeltjes van bewoners die voorbij lopen. Ivan besluit Arthur eerst nog even te gaan laten plassen. Ook laat hij aan Nicole weten de nieuwe spulletjes voor de hond echt prachtig te vinden. ''Even een plasje doen en dan gaan we weer naar binnen oké'', vraagt Ivan, maar de hond heeft er geen zin in. Hij gaat zitten en laat zich meeslepen. Ivan lacht. ''Nee, geen plasje? Wil je geen plasje doen? Kom maar''. Ivan bukt om Arthur een aai te geven en daarna loopt Arthur weer netjes mee. Als Arthur een plasje gedaan heeft gaan ze weer naar binnen. Daar beloont Ivan de hond door hem wat koekjes te geven. ''Ja grote jongen. Goedzo jongen. Grote jongen, grote jongen'', aldus Ivan. Hij is erg lief en enthousiast met het beestje.

Aan de eettafel is inmiddels een serieus gesprek gaande. Dominique laat weten een moeilijke periode te hebben gehad waardoor ze nu niet zo goed kan eten. Als ze emotioneel is kan ze niet eten. Ze doet haar best, maar is hierdoor wel wat afgevallen. Haar billen zijn weg. Cees vist naar haar gewicht en krijgt meteen antwoord. ''48/49 kilo''. Ook al was het nep, ze heeft wel een gebroken hart. Als ze zich rot voelt kan ze echt niet eten. Ze is dus veel afgevallen. ''Als je niet kan vergeven kan je ook niet meer liefhebben, dus ik heb hem vergeven en hoop dat hij aan zichzelf gaat werken''. Daarna ziet ze wel of het nog een kans heeft. ''Maar pathologisch liegen is een ziekte hé, en je gaat ook niet boos worden op iemand met griep toch?''. In de keuken zien we Rowena en Gabriëlle ondertussen alvast het een en ander afwassen terwijl Bjorn verder praat met Dominique. Bjorn vind het knap dat Dominique zo vergevingsgezind is. Bjorn vind wel een paar dingen typisch aan haar. Bijvoorbeeld haar zelfbeeld. Ook vertelt hij dat hij haar nog wel kent van de markt. ''Er komen hier niet zoveel gigantisch mooie vrouwen dus als er dan een mooie vrouw komt herinner je je haar wel''. Maar hij bedoeld meer hoe ze hier vandaag binnenkwam. Binnen een uur was ze al vier keer over haar gewicht begonnen.

Dominique vertelt dat ze zich er heel onzeker over voelt. Ze zag er eerst zoveel beter uit. ''Eten is gewoon nog steeds een probleem''. Maar ze is wel blij dat ze nu iets naar binnen heeft gekregen. Ze schaamt zich er heel erg voor en wist niet of ze er over kon of moest beginnen. Ze voelde zich net betrapt toen mensen zagen dat ze niet zoveel at en daarom wilde ze het een en ander uitleggen. De heren zeggen dat ze zich niet betrapt hoeft te voelen. Bjorn begint over anorexia, maar dat heeft ze naar eigen zeggen niet. Ze houd van eten en mist eten ontzettend. Verderop aan de tafel zijn ze ondertussen met minder belangrijke dingen bezig. Bas had het eerder vandaag al over zijn ''yenga'' spel wat hij aan het maken was en op dit moment zijn een aantal heren dat spel dus aan het spelen, het ziet er interessant en vernieuwend uit.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.