Duck en Face terug in Utopia ~ Utopia Gekte

1/25/2016

Duck en Face terug in Utopia

Beter dan hoe het was

Om half drie zien we twee mensen het terrein op komen lopen met in hun handen een reismand waar Duck en Face in zitten. ''Hé goedendag. Het moment!'', roept Bas als hij de mensen aan ziet komen. Zodra het mandje op de grond staat en het deurtje open gaat komen de eenden er voorzichtig uit. Duck loopt gewoon goed. Face doet het ook al een stuk beter, maar wil iets te snel lopen waardoor hij toch soms nog even valt. Hij zakt als het ware een beetje door zijn pootjes, maar het ziet er stukken beter uit dan de vorige keer. ''Echt een verbetering'', laat Bas weten. De man legt uit dat als Face moe is hij wat meer wankelt en Duck laat Face niet met rust. ''Er komen ook al veertjes terug'', merkt Bas op. ''Ze zijn ook al fors in de rui'', laat de man weten. '''Hij zal af en toe nog omvallen. Hij moet leren alles weer te doen. Straks nog even doornemen waar je allemaal op moet letten. Nu wil hij te snel lopen''. Bas en de twee mensen die Duck en Face zijn komen brengen slenteren naar de kas zodat face ze goed bij kan houden. Er volgt een streamlock.

Na de streamlock zien we Rowena en Rob ook bij de kas. ''Wat fijn, zoveel beter. O wat ben ik trots'', aldus Rowena en Rob vraagt of het nog beter word. ''Revalideren duurt langer dan genezen'', legt de man uit. ''Wat fijn want je zou al heel snel zeggen we geven het op, maar zo zie je als je het diertje de kans geeft'', reageert Rowena. ''Zolang er een kans is kun je hem die geven, maar wel realistisch blijven wat wel of niet goed is voor het diertje'', antwoord de man. Bas knuffelt ondertussen even met Duck. De man vertelt verder dat Face mag zwemmen, maar dat ze hem dan wel in de gaten moeten houden om te kijken of hij niet zinkt. Face moet elke dag twee keer badderen zodat hij weer waterdicht word. Gina, Ramona en Gabriëlle komen ook al snel kijken. Opeens is het superdruk in de kas. Bas vraagt of Face ook een warmtebron nodig heeft. De man bevestigd dat. Hij mag niet te koud zitten. Bas gaat er dus een kacheltje bij zetten. ''Als je Duck er bij zet kunnen ze elkaar warm houden en hier zitten ze ook uit de wind''. Rowena noemt het ontroerend.

De man vertelt dat Face in het begin meer zat en lag, maar dat toen Duck er bij kwam hij er telkens achteraan wilde. Dus dat heeft hem wel goed gedaan. Hij weegt nu ook weer net zoveel als toen ze hem op kwamen halen. 4100 gram. ''Hij moet zo rond die 4 kilo blijven. Je zal zien dat hij met poetsen weleens omvalt. Dan raakt hij weleens uit evenwicht''. Het nek probleem is wel weg. Je ziet ook dat hij meer met zijn nek doet. Hij had een soort van nek kramp. Vorige week legde Face nog eieren, maar van dit weekend weten ze het eigenlijk niet. ''Doordat hij niet waterdicht is koelt hij ook sneller af. Gewoon even droog maken dan komt het wel goed''. Rowena is zo blij. ''Dit is hartverwarmend''. Bas vind hem er vrolijk uit zien. ''Echt top''. En Ramona vind het heel fijn. Bas vraagt ook meteen even of de pauw een mannetje of een vrouwtje is. Het beestje is nog jong dus dat is nog slecht te zien. Van onder lijkt het op een vrouwtje, maar het groen op zijn kop doet er aan denken dat het naar een mannetje gaat. De man denkt zelf dat het een mannetje word. De nek is al krom en hij heeft groen op zijn kop. ''Ik denk dat je straks hele mooie pauwen veren hebt''.

Ze gaan naar de loods om daar verder te praten. ''Goed je best doen anders kom ik hem halen weer'', laat de man onderweg naar de loods aan Bas weten. Bas belooft er voor te zorgen dat Face er weer bovenop komt. Bas moet het beestje schoonmaken met water puur zodat hij nat word zodat hij zichzelf wel moet wassen. Ook wil Face niet echt uit een bakje eten, maar als hij in bad zit eet hij goed. Face moet onder toezicht de vijver in, zolang Bas hem er maar uit kan halen. Hij kan zwemmen, maar doordat hij niet waterdicht is kan hij zinken en dan verzuipen. Als Bas denkt dat het minder gaat dan moet hij even bellen. ''We kunnen er beter eerder bij zijn. Op zich vinden we hem nu zover dat hij hier net zo goed herstelt als bij ons''. Wel willen ze dus contact houden. Face moet twee keer per dag badderen in lauw warm water en na afloop moet Bas hem goed afdrogen. De regie schakelt weg waardoor we de rest niet kunnen volgen. Ze volgen Cees en als Cees even later de bezoekers gedag komt zeggen kunnen we dus weer het een en ander mee krijgen. ''Gewoon Duck er bij zetten en in de gaten houden hoe ze het doen. Duck wil heel veel van Face....'' Cees loopt weer weg dus kunnen we het niet meer volgen. Duck en Face zijn in ieder geval weer terug in Utopia en Face ziet er een stuk beter uit.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.