Dominique in tranen: ''Ik ben mezelf een beetje verloren'' ~ Utopia Gekte

1/23/2016

Dominique in tranen: ''Ik ben mezelf een beetje verloren''

''Het liefst zo onzichtbaar mogelijk''

Om kwart over één horen we Dominique opeens huilen terwijl ze samen met Bas in bed ligt. ''Sorry hoor'', zegt ze niet veel later. ''Voor wat'', vraagt Bas. ''Dat ik huil'', antwoord ze. ''Dat heb ik liever dan dat je minder laat zien'', reageert Bas. Dominique laat weten niet zo goed te zijn in het tonen van emoties. ''Daar ben je heel goed in en je bent ook heel goed in onderdrukken'', antwoord Bas. ''Een pro'', vult Dominique aan. ''Dat komt meestal omdat ik gewoon geen idee heb van wat ik voel'', legt ze uit. Bas vraagt hoe ze denkt dat dat dan komt. ''Omdat ik mijn hele leven bezig ben geweest om iemand te zijn voor een ander. Ik ben mezelf een beetje verloren''. Bas vertelt vervolgens dat iedereen zoekende is. ''Toch lijkt iedereen op zijn plek en voel ik mezelf zo'n zwever. Overal een beetje tussendoor hangend. Niet opvallend. Het liefst zo onzichtbaar mogelijk''.

''Als ik iets in jouw ogen verkeerd doe'', horen we Bas even later zeggen. ''Nee, je moet lekker je ding doen'', reageert Dominique. ''Denk je dat ik huil omdat je iets kwetsends hebt gezegd'', vraagt ze duidelijk makend dat dat niet het geval is. Bas vertelt haar dat ze met hem overal over kan praten. Vervolgens ligt opeens ons internet er uit. Een vervelende timing. Hierdoor hebben we zeven minuten van het gesprek gemist. Gelukkig kunnen we toch nog het één en ander mee krijgen. ''Ik weet niet waar het vandaan komt'', horen we Bas zeggen. Dominique fluistert iets over dat haar zelfvertrouwen zo snel is verdwenen. Een paar zinnen die daarna volgen kunnen we niet verstaan omdat ze fluisteren. ''Je moet niet vergeten. Je bent hier niet de enige met een rugtas'', aldus Bas. ''Dat vergeet ik ook niet. Ik ben er gewoon heel erg mee aan het stoeien en heb het idee dat anderen dat minder doen. Jij hebt ook een grote rugtas hé'', vraagt Dominique. ''Ik heb hem zelf zo groot laten worden'', reageert Bas.

Vervolgens stopt het gesprek al snel als er iemand vanaf de achtergrond, vermoedelijk uit de paarse slaapkamer, iets onverstaanbaars vraagt. Om half twee komt iemand iets aan Dominique geven. Een knuffeltje of doekje of iets dergelijks. Degene blijft bijna volledig uit beeld dus wie het is blijft onduidelijk. Als diegene weer weg is word het stil. Bas drukt Dominique een kus op haar voorhoofd en niet veel later liggen ze te slapen.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.