''Die schaamte voor mezelf zit er nog steeds'' ~ Utopia Gekte

1/25/2016

''Die schaamte voor mezelf zit er nog steeds''

Officiële opening van de merchandise shop

Deze avond zien we Victoria en Dominique achter de computer zitten. ''Je hebt het heel moeilijk hé'', vraagt Victoria aan Dominique. Direct na die vraag barst Dominique weer in huilen uit. ''Zo voel ik me een beetje nu. Het is geen optie om me te verstoppen en dat ben ik weer aan het doen. Die schaamte voor mezelf zit er nog steeds. Jullie kunnen pas begrijpen dat ik zo doe als jullie mijn verhaal kennen. Dus ik zal wel moeten. [...] Ik heb geen eigen mening want het is beter om geen mening te hebben want dan kan ik kritiek krijgen''.

Op datzelfde moment hebben Bas en Michael ook een gesprek in de paarse slaapkamer. Bas vraagt Michael of hij het erg vind dat ze in de loods slapen. Dominique had hem eerder deze avond op het rokersbankje namelijk vertelt over haar gesprek met Michael. Michael geeft aan dat hij inderdaad gezegd heeft dat hij er moeite mee heeft dat ze in het woongedeelte van de loods slapen. Hij heeft gezegd dat hij desnoods zijn slaapplek afstaat. Bas vind dat Michael dat soort dingen voortaan tegen hem moet zeggen in plaats van tegen Dominique. Zij is kwetsbaar. Michael zegt dat hij een gesprek met hem heeft proberen aan te gaan, maar toen is hij halverwege gestopt omdat het niet aankwam. Even later in het gesprek laten Rowena en Michael weten te denken dat Dominique misschien ook niet tegen Bas durft te zeggen dat ze in de paarse kamer wil slapen.

Om half acht opent Ramona de merchandise shop. Ze houd een speech. ''Vandaag is hij er met dank aan Wim die een mooie kast in elkaar heeft gezet. Er mag voor geapplaudisseerd worden. Alles zit er in. Ik heb hem vandaag afgemaakt, dat vond ik heel leuk''. Cees had het idee en Ramona heeft hem ingericht. ''Zullen we hem samen open knippen''. Cees vind dat goed. Vervolgens openen ze de merchandise shop met het symbolisch door knippen van een lintje. ''Nou ik zou zeggen, neem een kijkje in onze merchandise shop'', aldus Ramona. ''Ohhh mooi'', klinkt er. Gevolgd door nog meer ''ohhhhh''. Ze staan allemaal te springen en te juichen. ''Zo Cees ben je blij? Hij staat er'', vraagt Ramona. Fantastisch vind Cees. Hij bedankt haar voor het meehelpen. Niet iedereen is trouwens bij de opening aanwezig. Ivan zien we bijvoorbeeld op de loopband lopen in de gym.

Bas zien we om kwart over acht weer in de kas bij eend Face. Met een föhn föhnt hij de veren van het beestje tot hij een beetje droog is.Een foto van eerder vanavond

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.