De bewoners op kraamvisite ~ Utopia Gekte

1/30/2016

De bewoners op kraamvisite

Cees wacht op zijn bezoek

Om tien over drie vraagt Dominique aan Cees wie van zijn familie er straks langskomen. ''Twee dochters. De oudste en de jongste van de eerste drie. [...] Mijn broer en mijn zus''. Daarna zien we een groepje bewoners naar de kas lopen. ''Wist je dat die in verwachting was'', vraagt Ramona. ''Nee'', antwoord Bas. Victoria, Bjorn, Ramona, Rowena, Ivan, Gabriëlle en Bas zien we allemaal in de kas op kraamvisite gaan bij de kip met de zes kuikentjes. Bas heeft de kip en haar kuikentjes namelijk naar de kas verhuist. Daar zitten ze warm en veilig. ''Ze zijn aan het eten. Ze zijn de mama aan het kopiëren. Zo lief'', horen we Bjorn zeggen en Victoria is het met hem eens. ''Echt heel schattig''. Bjorn laat weten dat alle vier de kuikentjes er anders uit zien. ''Er zijn er zes'', laat Bas weten. ''Wat een puties(?)'', reageert Ramona.

''Ik kan er niet over uit hoe schattig baby diertjes zijn. Ze zijn helemaal donzig zo'', laat Rowena weten. Bas vraagt welk kuikentje Ramona en welk kuikentje Rowena gaat heten. Er zijn zes kuikentjes dus elke vrouwelijke bewoner mag er eentje uitkiezen. Ramona en Rowena zijn helemaal gelukkig. Ramona wil ''die ene die er onder vandaan kwam'' en Rowena kiest de gestreepte. ''Die is woest''. Ramona wil de halve tijger. Die heeft ook wat streepjes, maar is minder gestreept dan die van Rowena. ''Eén van die zwarte is Gabs'', lacht Bas. Als Bas vertelt dat de moeder kip uitgebroed was door Giorgio volgt er een streamlock. ''Ze zijn supercute'', horen we Rowena na de streamlock zeggen. '"Denk je dat ze het allemaal overleven'', vraagt Ramona. Bas denkt van wel. Niet veel later komt Michael ook een kijkje nemen. Hij wil ook een kuikentje, maar helaas Bas heeft al besloten om alle dames er één uit te laten kiezen.

Om half vier neemt Bas een kijkje bij de geitjes. Hij knuffelt zijn geitjes en laat de koe uit zijn stal de wei weer in. Cees wacht ondertussen op zijn bezoek. ''Ze zouden om drie uur komen, maar het is nu bijna half vier'', vertelt Cees aan Bas.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.