''De aankomende twee jaar zit ik hier nog'' ~ Utopia Gekte

1/31/2016

''De aankomende twee jaar zit ik hier nog''

''Je doet het goed''

''You're doing great man. Ik ga altijd de herhaling kijken voor je. Je doet het goed'', horen we een bezoeker om kwart voor één tegen Ivan zeggen. Tijdens markten en evenementen word er altijd van alles tegen de bewoners gezegd en zo'n complimentje is natuurlijk altijd welkom. Nadat er een streamlock is geweest zien we Michael bij zijn solidariteitskast staan. Daar gaat hij op de foto met bezoekers en die bezoekers mogen vervolgens ook hun naam op de kast schrijven. ''Ik zou eigenlijk als Megan gaan, maar door dingen is dat niet gelukt'', vertelt hij. Even later zien we hem weer bij de merchandise kraam. ''De aankomende twee jaar zit ik hier nog'', horen we Michael zeggen. Gabriëlle staat ook nog steeds te werken al is aan haar stem te horen dat ze nog steeds niet helemaal beter is. Gelukkig word er aan haar gedacht en heeft iemand een kopje thee voor haar gehaald. ''O wat een heerlijk theetje''. Vervolgens vertelt ze dat Bas aan haar vroeg om hem een kusje te geven. Hij vroeg aan haar of hij griep van haar mocht.

Om één uur zien we Cees met wat bezoekers praten. Hij vertelt inmiddels gewend te zijn aan alle camera's. ''Ik zie ze niet meer''. Vanaf het begin heeft hij al gedacht het zal wel. ''Dat kan ik wel loslaten''. Ook Cees krijgt vriendelijke woordjes van de bezoekers. ''In veel dingen heb je gelijk. Dat wilde ik wel even zeggen''. Terwijl Cees eigenlijk naar het rondleidingen bord moet omdat het tijd is voor de volgende rondleiding besluit hij toch eerst nog even een sigaretje te gaan roken. Wij krijgen Bas en Victoria weer te zien die achter de bar staan. Bezoekers vragen aan Bas hoe het met zijn eend gaat. ''Nog niet normaal, maar wel beter. Hij kan goed zwemmen en krijgt witte veertjes'', antwoord Bas. Op de bar staan de zelfgemaakte potje Hummus, Pesto en knoflooksaus(?) zodat de bezoekers kunnen proeven. Natuurlijk in de hoop dat als mensen het lekker vinden ze ook daadwerkelijk een potje aanschaffen. Tussen het werken door maken de bewoners ook regelmatig tijd om weer even op de foto te gaan of om een handtekening te zetten op een handtekeningenkaart. Die kaarten lopen na alle voorgaande markten nog steeds super goed.

''Ik heb pijn, ik ga dood'', horen we Gabriëlle zeggen als we de merchandise kraam weer in beeld krijgen. Helaas kunnen we verder niet volgen wat ze te vertellen heeft aangezien we een sound switch krijgen naar Michael die met klanten staat te praten. Hij staat nog steeds samen met Gabriëlle achter de merchandise en ook Ramona is er even bij komen staan.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.