''Daarom is het verstandig dat ik weg ga voordat ik flip'' ~ Utopia Gekte

1/07/2016

''Daarom is het verstandig dat ik weg ga voordat ik flip''

''Denk je er over na om naar huis te gaan''

Deze avond zagen we Benjamin en Nicole een gesprek met elkaar voeren in de slaapkamer. ''Ik merk het bij mezelf. Dat er groepjes gevormd worden. Ik voel me best alleen en aan wie ligt dat dan. Ligt het aan mij omdat ik niet genoeg energie steek in sommige mensen of is het omdat sommige mensen zo de boventoon voeren....'' Nicole denkt dat Mark ook niet zo lang meer blijft. ''Ik blijf denk ik ook niet zo lang meer en Ivan dan denk ik ook niet zo lang meer''. Benjamin denkt dat Gabriëlle en Bjorn ook gaan. ''En dan zit je met naar mijn mening alleen nog maar een stelletje koekenbakkers die hetgeen wat al geprobeerd is vierkant maken om het vervolgens weer rond te maken'', aldus Nicole. Mensen die bezig zijn met groot denken, maar niet bezig zijn met het praktisch runnen van Utopia. Nicole denkt dat als die mensen allemaal weg gaan het ook heel hard gaat met de centjes. Eigenlijk heeft ze het idee dat Ivan al aan het afronden is. Hij laat de dames de koeien doen. ''De markt'', vult Benjamin aan. ''Langzaam aan het overdragen naar anderen'', aldus Nicole. Benjamin denkt dat Wim ook niet zo lang meer gaat blijven, maar hij denkt dat er dan wel weer een nieuwe bouwer in komt. ''En dat met die huisjes gaat hem echt niet worden'', aldus Nicole.

Vervolgens begint ze over de Utopiaan van het jaar verkiezing en dan voornamelijk weer over Bas. Ze vind het heel leuk en fijn dat Ivan gewonnen heeft, maar.. ''Het knauwt gewoon aan me dat dat dus het belangrijkste is''. Volgens Benjamin is het niet het belangrijkste. Het is gewoon televisie. Nicole vind het zo ongelofelijk. Zoiets wonderbaarlijks dat hij alle publieksstemmen heeft gekregen. Er volgt een streamlock. Benjamin wil het Utopia voortzetten wat ze vorig jaar vorm hebben gegeven. Daar wil hij voor waken. Benjamin denkt dat Cees een goede zou zijn voor de financiën, maar hij denkt dat Cees ook niet het hele jaar nog gaat blijven. ''Als je hem die macht geeft denkt hij te kunnen bepalen wat er gebeurd en dat gaat voor velen een probleem zijn'', aldus Nicole. ''Ik weet hoe ik me nu voel, maar dat is niet best'', laat Nicole weten. ''Denk je er over na om naar huis te gaan'', vraagt Benjamin. ''Ja, maar het is op een gegeven moment ook klaar. Ik vind het ook zonde om hier nu nog energie in te steken. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen en neergezet wat ik wilde neerzetten''. Nicole heeft er de energie meer voor om te doen wat ze het liefste wil doen. Nicole voelt zich al een maand rot en is blij dat ze niet teveel heeft ingepland qua tatoeages zetten. Ze heeft alleen bijwerkingen gedaan. Haar hart zit er nu niet in. Benjamin vind het mooi dat ze dat zegt.

''Vijftien maanden is echt lang hoor. Als je kijkt wat je buiten in vijftien maanden doet. Is wel een dingetje hoor'', aldus Nicole. Benjamin vraagt hoe lang Ivan er nu zit. ''18 maanden?''. Nicole snapt echt niet hoe hij dat kan doen. Dat snapte ze bij Giorgio ook al niet. Benjamin denkt dit jaar nog wel een paar keer te gaan botsen met mensen. ''Daarom is het verstandig dat ik weg ga voordat ik flip. Ik erger me kapot en ik denk niet dat het beter word. Niet op korte termijn'', aldus Nicole. Volgens Benjamin word het alleen maar anders. Nicole kan niet meer vooruit kijken en wil niet meer meedenken. Straks is ze daar de grootste pessimist. ''Het Utopia waar we nu in leven laat ik niet naar de klote gaan'', aldus Benjamin. ''Er zijn nu zes mensen die het hoogste van de toren blazen en als ik er wat van zeg... [...] Een 'ja, maar' attitude en daar ben ik zo allergisch voor dat ik het maar gewoon van me af laat glijden om de lieve vrede te bewaren. Maar het zit zo hoog hoor. [...] Zo'n arrogante attitude dat ik denk 'serieus waar komt het vandaan'. Eerder was het je komt binnen, gaat eerst maar aan het werk. Geld verdienen en daarna kon je pas...'', vertelt Nicole. ''Jezelf bewijzen'', vult Benjamin aan. Nicole denkt ook niet dat het huisjes gedoe ten goede komt van Utopia. Van de rust en vrede. ''Ik voorspel wel een hoop bombarie'', aldus Benjamin. Nicole zegt niet te gaan kijken. De twee praten nog even verder over onder andere het tatoeëren. ''Jij komt echt wel aan de bak'', laat Benjamin weten. ''Ik denk het wel. Ik ga er hard voor werken'', aldus Nicole.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.