Cees vind een medestander in nieuwkomer Michael ~ Utopia Gekte

1/12/2016

Cees vind een medestander in nieuwkomer Michael

Een ontgroening voor Victoria, Dominique en Michael

Om kwart voor vier komen Victoria en Dominique aanlopen. Ze ploffen op de bank neer en hebben een mededeling voor nieuwkomer Michael. Eerst was het altijd zo dat de nieuwkomer een ontgroening krijgt van de persoon die daarvoor als laatste binnen is gekomen. Dat is er een tijdje niet meer geweest en de dames hebben besloten er maar weer mee aan de slag te gaan. De dames hebben een ontgroening voor Michael bedacht en Michael mag een ontgroening voor de dames bedenken. Victoria legt uit dat Michael vanavond moet helpen met koken en dat hij vervolgens ook samen met Ivan naar de koeien moet om in de stal te helpen. ''Is that okay'', vragen de dames. ''Ja hoor'', reageert Michael. Michael zelf heeft natuurlijk nog niet na kunnen denken over een ontgroening voor de dames, maar doet er niet moeilijk over. Hij vraagt of de dames zijn kamer in orde kunnen maken. Of ze het gezellig kunnen maken zodat hij zich daar thuis voelt. Victoria en Dominique spreken af dat ze het er samen nog over gaan hebben. Zo makkelijk kan een ontgroening dus zijn.

Op datzelfde moment zien we Ivan, Wim, Rob en Mark in de gym waar ze aan het sporten zijn. Cees komt ook naar de bank toegelopen en zegt meteen dat Michael de toiletten kan gaan schoonmaken. Michael maakt daar geen punt van en zegt dat wel te willen doen als Cees voor hem de schoonmaak spullen klaar zet. ''Ik heb een medestander want Michael vind het rooster ook heel belangrijk'', vertelt Cees vervolgens. Eerder had hij daar namelijk al een gesprek met Michael over. Als Michael de keuken in loopt om zijn bord en bestek netjes af te gaan wassen begint Cees weer een gesprek. ''Daar ben ik in het begin op afgerekend. Dat noemen ze dan zeuren. We wonen met vijftien mensen en sommigen doen het gewoon niet. En dan word je bestempeld als een zeurpiet. Dat vinden ze nog steeds hoor'', aldus Cees. Michael laat weten dat het gewoon gedaan moet worden. ''Als je mensen wijst op verantwoordelijkheden word dat bestempeld als zeuren. Voor mij is dat de wereld op zijn kop zetten. Als ik dat ding niet leeg staat het er vanavond nog. Het is onvoorstelbaar'', aldus Cees. Lang duurt het gesprek niet aangezien Michael snel aan de slag gaat. Om zijn eigen bord af te wassen moet hij namelijk eerst alle afwas van anderen uit de wasbak halen. Uiteindelijk besluit hij om de rest van de afwas ook maar gewoon gelijk af te wassen.3 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.