Bewoners enthousiast over broodjes hamburger van Benjamin en Rob ~ Utopia Gekte

1/21/2016

Bewoners enthousiast over broodjes hamburger van Benjamin en Rob

''Die rode saus is verrukkelijk''

Om half drie zien we dat Rob friet aan het voorbakken is in Le Luifel. Gina is druk bezig in de kapsalon om het kapsel van Wim bij te werken en even later zien we Rob weer samen met Benjamin aan het werk in de horeca keuken waar ze broodjes hamburger aan het maken zijn. Dominique zien we het woongedeelte van de loods vegen en Bjorn en Michael zien we op de achtergrond aan de picknick tafel zitten met een onbekende dame. Omdat we er geen beeld en geluid van krijgen weten we niet wat voor afspraak het is. Misschien iets voor de markt of een ander evenement. Ramona zien we om kwart over drie schoonmaken in de keuken. Zij is haar bed dus weer uit gekomen. Bas vraagt hoe het met haar gaat. ''Het gaat iets beter. Thanks voor het vragen'', antwoord ze daarop. Benjamin en Rob zijn dan nog steeds druk bezig in de keuken. Rob heeft de hamburgers gebakken en laat er smeltkaas op smelten. Zodra dat gebeurd is legt hij de hamburgers met kaas op de broodjes die ook al belegd zijn met onder andere sla, tomaat en augurk. Vervolgens doet Benjamin er saus over en als ze helemaal klaar zijn met het aankleden van de broodjes word Dominique er bij geroepen om wat foto's te maken.

''Het ruikt heerlijk'', laat zij weten en ook Cees is meteen enthousiast bij het zien van de broodjes. ''Wauw wat een quarter pounder''. Wim is de eerste die aan tafel gaat zitten om te proeven. Wel moeten ze de broodjes delen. Ze moeten allemaal door de helft. ''Ziet er puik uit heren'', aldus Wim. Hij pakt snel een broodje, snijd hem door midden en geeft de kleinere helft aan Gabriëlle. ''Voor hoeveel gaan jullie het verkopen'', vraagt Gina geïnteresseerd. Benjamin zegt dat ze het voor 20 euro gaan verkopen. Dan krijgt de klant er twee drankjes, friet een salade en een rondleiding bij. Vervolgens vertelt Benjamin wat over de saus. Er zijn twee verschillende sauzen. De witte is knoflook, champignon room saus en de rode saus is gegrilde paprika, tomaten en ..... saus. Ook zitten er crispy spekjes op de hamburger. ''Die rode saus is verrukkelijk'', laat Wim weten. Mark vind het best prijzig. Hij zou lager inzetten en er maximaal 15 euro voor vragen. ''Dan heb je nog genoeg marche''. Benjamin zegt dat ze nog even gaan kijken. Er komt nog meer friet bij en salade. Dit zijn maar kleine borden.

Ivan komt ook aangelopen want ook hij werd geroepen, maar hij kan niet mee eten want het is niet halal. Benjamin gaat zo dus nog wat friet voor hem maken. Gabrielle laat weten het echt lekker te vinden en ook Wim geeft nogmaals aan dat hij de rooie saus echt de shit vind. Rob vertelt dat als er gasten komen ze er extra saus apart bij krijgen en met een rondleiding erbij is 20 euro echt een koopje. ''Dat kan je er prima voor vragen'', is Wim het met hem eens. Rowena komt ook kijken en geeft aan dat ze het op dit soort moment moeilijk heeft met veganist zijn. Wel kan ze een patatje pakken. Wim heeft inmiddels zijn broodje op en heeft nog meer trek. ''Ik wil nog wel een halve witte proeven. Heb je nog wit?''. Bjorn sluit zich bij hem aan. ''Hier ligt ook nog een halve witte. Die pak ik dan wel''. En ook Benjamin wil er nog een met witte saus proeven.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.