Bas is een sukkel voor de liefde. ~ Utopia Gekte

1/15/2016

Bas is een sukkel voor de liefde.

Michael en zijn liefdesleven.

Gisteravond laat staan Bas en Michael samen buiten. Natte sneeuw dwarrelt naar beneden. Het is een romantische setting, dus het onderwerp liefde is al snel waar de twee heren over praten. ''Dominique is een leuk meisje hé? Zou dat een type zijn waar je op zou vallen? Als ik hetero was geweest wel. Ze is bescheiden. Ze is heel bescheiden'', aldus Michael. ''Ze is van alles'', laat Bas weten. ''Maar het is echt een slechte plek om te beginnen'', vult hij verder aan.

Michael geeft hem gelijk. Hij vraagt zichzelf ook altijd af hoe de relatie stand houdt buiten de poort. ''Snap je wat ik bedoel? Je leert elkaar toch op een andere soort manier kennen. Het kan ook heel mooi zijn omdat je dicht bij elkaar bent en samen één ding deelt. En naar elkaar toe groeit. Bas weet te vertellen dat het sommigen wel lukt. ''Maar misschien is dat het alleen. Dat is de angst.''

Michael verspreekt zich even en vergelijkt Utopia met een spel. Hij bedoelt dat je voor je eigen doel en ding binnen komt. En soms anderen helpt. ''Maar ik zeg nooit nooit. Het is dat er geen homo in de groep zit, maar een mens blijft een mens. En je gevoelens kan je niet wegcijferen... Ik ben vaker verliefd geweest op een van mijn beste vrienden. Hij was hetero. Maar dan gaan vriendschap altijd voor de liefde. Ik ben juist banger voor een homo, snap je wat ik bedoel? Omdat je weet dat het dan kan. Dat je daar gevoel voor kan hebben'', legt Michael uit. Bas begint over wat Michael thuis heeft zitten. ''Ik weet wat je thuis hebt. Maarja... Als ik gevoelens krijg voor een ander... Het zit in het beestje hé. Ik ga niet voor mijn gevoel weg'', laat Michael weten. ''Maar je bent nu ook voor je gevoel weg gegaan. Je vriend thuis''.

Michael valt even stil. ''Ja... Dat zegt toch ook wat. Dat ik iets anders verkoos voor... Diep in mijn hart weet ik het ook wel. Grappig dat ik met jou dit soort gesprekken heb. Dat had ik nooit verwacht. Ik had eerder verwacht dat ik het tegen een meisje zou zeggen. Een vrouw. Mijn ideale man zit hier toch niet. Alleen zit er wel eentje dicht in de buurt. En dat snap ik ook niet. Sta je dan, in de natte sneeuw. Ik moet er wel om lachen''.

Uiteindelijk komt Bas aan de beurt. ''Jij zei dat je hier geen relatie of verliefdheid wil. Maar stel het gebeurt. Zou je daar echt moeite mee hebben'', vraagt Michael. Bas weet het niet. ''Ik weet hoe ik ben als ik verliefd ben. Een sukkel voor de liefde. En dat is niet fijn om op televisie te hebben. Dat hou ik liever privé. Maar weet je, ik ga niet daardoor mijn gevoel aan de kant zetten of weg hier. Dat zou zonde zijn. Het is er niet voor niks''.

Michael even later: ''Ja liefde.. Ik heb altijd gezegd dat mijn vrienden belangrijker zijn dan liefde. Mijn eerste vriend is overleden, waar ik heel lang mee heb gewoond. Sindsdien heb ik nooit meer de liefde gekend zoals toen. Toen was ik heel jong, bijna 21. Jongens die ik daarna heb gehad, dat zijn er 3, nu dus de derde... De andere twee zijn allemaal stuk gelopen omdat ik geen liefde kon geven. Ik wist niet hoe. Terwijl ik dat diep in mijn hart wel wil, maar ik was bang om verlaten te worden. Angst om weer alleen te zijn''.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.