''Als jij een pot met geld hebt, laten we het doen!'' ~ Utopia Gekte

1/08/2016

''Als jij een pot met geld hebt, laten we het doen!''

Rowena en Ivan in gesprek

Deze middag is er niet veel bijzonder meer gebeurd. Om tien over half drie zijn Cees, Mark en Benjamin druk bezig met het in orde maken van de B&B. Victoria en Wim zien we op datzelfde moment darten. Gina heeft meerdere klanten in haar kapsalon en Bjorn en Rowena zijn al een lange tijd bezig met een zangles. Om kwart over drie is de zangles weer afgelopen en zien we Bjorn, Rowena en de zanglerares (Iemand van Coverband Kink) een promo filmpje opnemen voor de live in de loods. Ramona filmt het, maar is ook weer net zo snel weg als blijkt dat het er na één keer proberen meteen goed op staat. Dominique zien we op de vide samen met onder andere Victoria en Gabriëlle. Dominique is in drie weken zeven kilo afgevallen en spreekt af om voortaan samen met Victoria te gaan eten. Dat is makkelijker en gezelliger. Ook heeft ze zin in een kussengevecht, maar helaas hebben de andere dames daar niet zoveel zin in. Gabriëlle spreekt af dat Dominique haar één keer met een kussen mag meppen.

Bas sprak Ivan vanochtend al aan over de discussie die laatst tijdens het centraal plaats vond en deze middag doet Rowena hetzelfde. We komen om tien over half vier midden in het gesprek terecht. ''Het is niet dat we in die dingen blijven, het is tijdelijk'', legt Rowena uit. Ze vond zijn reactie zo overdreven. Ivan benadrukt dat het zo rap gegaan is dat iedereen er van schrok. Het is gewoon te snel gegaan. Rowena vind dat het er dus op neer komt dat hun het niet mogen doen, maar dat is volgens Ivan niet wat er gezegd is. Het heeft volgens Ivan geen eerlijke kans gehad, er was geen communicatie. ''Het is leuk, maar niet op zo'n korte termijn''. Ivan is van mening dat ze nu een goeie basis hebben en bij dat huisjes gebeuren komt van alles kijken. Het kost energie, tijd, werk, materialen, geld. En ook niet iedereen zal er aan gaan werken/aan blijven werken. En wat doe je met de fundering die je al hebt. Het gaat Ivan er om dat ze een hele tijd naar een goede basis toe hebben gewerkt en nu is die basis er eindelijk, of nou ja ze kunnen er nu komen. Ze moeten goed nadenken over de producten die ze aanbieden en ze weten nu wie de mensen zijn die de spullen van hun kopen. Alles gaat iets te snel om alles mee te typen, maar het komt er op neer dat Ivan vind dat ze eerst het Utopia af moeten maken wat er nu is voordat ze aan nieuwe dingen beginnen.

Rowena vraagt wanneer de basis dan ''af'' is. Ivan zegt dat ze het deze maand nog aan kunnen gaan pakken. Er komt nu ook weer een ruimte vrij. De tattoo shop. Daar zouden ze een souvenirs winkeltje van kunnen maken. ''We kunnen ons beter daar op focussen voordat we aan iets nieuws gaan beginnen''. Het gesprek gaat nog een poosje verder. Volgens Ivan heeft Rowena nog veel te leren. Ze begint het nu een beetje te snappen. De nieuwkomers hebben wel de kwaliteiten, maar ze moeten weten hoe het daar reilt en zeilt. ''Maar dat blijft dan toch, er blijven mensen komen'', vraagt Rowena. Ivan is van mening dat ze de basis goed moeten hebben en op een manier dat de mensen er ook vertrouwen in hebben. ''Daarna kan je naar nieuwe dingen gaan zoeken. [...] We zitten ook nog met de vloer. Je kan dat niet meer als een evenementen hall gaan gebruiken. De vloer kost ook geld. Zorg dat je die fundering hebt''.

Hoe langer het gesprek doorgaat hoe feller Ivan weer lijkt te worden. Hij maakt sarcastische opmerkingen zoals ''Prima ik wens je heel veel succes'' en weet alles beter. ''Er zijn andere prioriteiten die je eerst moet hebben voor je daar aan gaat beginnen''. Rowena vraagt of ze überhaupt wel een go krijgen als er mensen zijn die tegen zijn. Een Wim zal altijd tegen zijn. ''Niet als er belangrijkere dingen zijn'', laat Ivan weten. ''Het gaat ook geld kosten. Dat geld moet je ook hebben. We hebben ook vaste lasten. Vergis je niet we hebben geen geld. Als jij een pot met geld hebt, laten we het doen!''. Rowena wijst Ivan op het dakterras bij Le Luifel waar ze het laatst over hadden. ''Dat gaat toch ook geld kosten. Dat word ook zomaar op tafel gegooid''. Ivan benadrukt dat dat ook maar een idee is en dat ook daar een go voor gegeven zal moeten worden. Rowena vind dat het project een valse start heeft gehad. Ze vind een Utopia 3.0 wel heel erg vet op die manier. Cees komt het kantoor in lopen en laat trots weten dat er van het ouderenfonds ook vijftig betalende mensen komen. ''We hebben een gesprek hier Cees'', meld Ivan. Er volgt een streamlock. ''Dus.. Ik sta er achter'', horen we Ivan zeggen als we weer beeld hebben. ''Je gaat niet alles omgooien waar zo hard aan is gewerkt, waar zoveel mensen aan hebben bijgedragen voor een idee dat zo...[...] Ik sta er achter. Ik wil het ook graag, ik kijk er ook naar uit. Ik zweer het je, maar niet nu. Niet zo snel''. Rowena vraagt wanneer dan wel. ''Maart, april'', laat Ivan weten. Niet veel later stopt het gesprek omdat Nicole iets komt vragen over eten voor de hond. Ivan breekt het gesprek dus af om de hond eten te gaan geven.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.