''Als het zo is dan maak ik ook een mooi dakraam boven zijn hoofd'' ~ Utopia Gekte

1/19/2016

''Als het zo is dan maak ik ook een mooi dakraam boven zijn hoofd''

Cees kan het niet geloven

Om tien over half acht zien we Rob, Mark en Wim naar de gym lopen om weer te gaan sporten. ''Zullen we vanavond even? [...] Je snapt hem al meteen'', aldus Rob. De mannen reageren bevestigend. Het lijkt er op dat ze het over de caravan hebben. Laatst hebben Rob en Mark al gaten in het dak geboord, waar Bas en Dominique eerder deze avond achter zijn gekomen en gister bespraken ze nog meer plannen om de caravan verder kapot te maken of te saboteren, waar ze vanavond dus mee aan de slag willen gaan als we het goed begrijpen. Bas en Dominique gaan vannacht namelijk in de loods slapen, dus dan hebben de heren alle ruimte om te doen wat ze willen. Op het moment van dat gesprek zitten Bas en Dominique nog wel in de caravan. '"We kunnen de caravan ook op slot gooien'', merkt Bas op. ''Maar ja vanaf boven kan je ook gaten boren'', aldus Dominique. Bas komt met het idee om ergens camera's te installeren. ''Of afluister apparatuur'', vult Dominique aan. Het kan allemaal. Dominique wil de werkzaamheden laten voor vandaag. Ze heeft het gehad, heeft het koud en voelt zich vies. Maar ze wil Bas daar ook niet alleen achter laten.

Om tien voor half negen zien we Bas weer in de loods waar hij met Cees bespreekt wat hij ontdekt heeft. ''Ik kwam gaten tegen in het plafond. Ik denk dat iemand gaten heeft geboord''. Cees reageert eerst nogal koeltjes. ''Ow''. Maar al snel vraagt hij verder. ''Iemand van ons? Dat geloof ik niet! Zaten ze er niet al?''. Bas vertelt dat hij het tegen Rowena zei en dat Rowena aangaf dat ze Rob uit de caravan had zien lopen. ''Maar hou je mond er maar over dicht'', aldus Bas. ''Dat zou heel apart zijn''. vind Cees. ''Als dat echt zo is kan ik niks anders doen dan terug te pakken'', laat Bas weten. Cees vraagt zich vooral af hoe je er achter gaat komen. ''Het is heel kansloos als dat zo is'', vind Bas. ''Het zou heel raar zijn. Met welk doel? [...] Het kan ook dat ze er al in zaten'', aldus Cees. ''Dat zei Dominique ook al'', laat Bas weten. ''Ik kan het me niet voorstellen dat Rob zo... Nee'', aldus Cees. ''Als het zo is dan maak ik ook een mooi dakraam boven zijn hoofd'', meld Bas. ''Uiteraard. Echt heel apart. Dat zou bizar zijn'', aldus Cees die het niet kan bevatten dat iemand dat echt zou hebben gedaan.

''Volgens mij hebben we geen metaal boor, dus dan moet het wel met de slijptol. Het dak van de caravan is natuurlijk geen metaal. Dat is kunststof daar ga je zo doorheen, maar dan ga ik gewoon met de slijptol aan de gang'', legt Bas uit. ''Dan moet je het wel 100% zeker weten. [...] Ben je lang weg geweest'', vraagt Cees. Bas denkt dat het gister gebeurd zal zijn. ''Ik kan me er moeilijk iets bij voorstellen'', laat Cees weten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.