''Zou stom zijn om mij er uit te stemmen, dan valt Utopia uit elkaar'' ~ Utopia Gekte

12/27/2015

''Zou stom zijn om mij er uit te stemmen, dan valt Utopia uit elkaar''

''Ik ben heel veel vriendschappen kwijt geraakt''

Goedemiddag op dag 726 van het Utopia avontuur. Laten we eerst nog even terug gaan naar gisteravond en vannacht. Bas en Ramona zijn namelijk weer samen in de studio gaan slapen. Terwijl de drie nachten van de weddenschap al voorbij zijn. Om half één zien we ze daar samen in bed liggen. Ze praten over het nieuwe plan om huisjes te bouwen op het terrein. Ze lijken alle positieve kanten ervan op te sommen, alle mogelijkheden op te sommen en alle vragen te beantwoorden die er mogelijk op zouden kunnen komen. ''Stel je voor dat Mark zegt waar gaan we het geld vandaan halen'', vraagt Ramona. "Dat weet ik nog niet'', antwoord Bas. Ze schrijven nog een poosje verder. Bijvoorbeeld dat er dan een indoor markt gehouden kan worden in de loods. En misschien wel meerdere thema markten per jaar en dan kleinschaliger. Of een partylocatie verhuur. Ze weten dat er wel ook commentaar op zal komen. Mensen van de oude garde zullen het zien als dat er twee jaar aan gewerkt is en hun dat nu willen gaan slopen. ''Dat is ook die oudere generatie die daar moeite mee heeft. Op den duur moeten ze ook het stokje doorgeven'', aldus Ramona. Volgens Bas is het op de kapsalon na allemaal ''oude meuk'' dat aan vernieuwing toe is. De slaapkamers zitten er ook al vanaf het begin in. De twee praten nog even verder. Ook over Mark die tegen Ramona gezegd zou hebben dat hij hier nog zit omdat Gina er nog is, dat hij anders al lang weg was geweest.

Wij schakelen over naar Nicole en Ivan die op de vide zitten te praten. Ze hebben het over van alles en nog wat en het duurt even voor we begrijpen waar ze het precies over hebben. Nicole heeft Ivan vertelt over het voorval tussen haar en Gabriëlle en zegt ook wel bang te zijn dat ze het kwijt raakt. Vriendschap. Ivan vraagt zich af of het dan wel ooit vriendschap is geweest. ''Ik ben heel veel vriendschappen kwijt geraakt'', laat Nicole weten. Ivan vraagt zich nogmaals af of het dan wel ooit vriendschap is geweest. ''Nee, maar het heeft ook te maken.. Op de middelbare school ben ik veel verhuist. Ik moest overal nieuwe vrienden maken''. Nicole houd zich om die reden ook kramp vastiger vast aan vriendschappen omdat ze niet wil dat het verwaterd. Volgens Ivan zullen echte vrienden er altijd voor je zijn, maar volgens Nicole zijn er soms ook andere dingen die het complex of moeilijk maken, waardoor vriendschappen soms onmogelijk worden. ''Zoals wat'', vraagt Ivan. ''Relaties. Ik ben er bang voor dat dat een beetje een ding is met Manoa'', laat Nicole weten. ''Zijn jullie dan vrienden'', vraagt Ivan. ''Ja, maar zou jij je liefde opgeven voor een vriend'', antwoord Nicole ''Wat heb jij gedaan'', vraagt Ivan. ''Ook afstand genomen van mijn vriend. Geschreven in een brief dat het niet meer hetzelfde zou zijn. Ik kan niet meer het hele proces voelen zoals het er aan toe gaat buiten. Dus voor mij is het in één keer een verandering''.

''Ik heb nooit gezegd dat ik jullie band en vriendschap moeilijk vind'', laat Ivan weten. ''Wat vind je er dan van'', vraagt Nicole. Er volgt een streamlock. ''Maar mijn vrienden zijn mijn familie. Jij bepaalt niet wat de band is'', horen we Nicole zeggen als we weer beeld hebben. Daarna wisselen ze de streams om. Bas en Ramona van stream 1 naar stream 2 en Ivan en Nicole van stream twee naar stream één. Door het overschakelen missen we het een en ander. Nicole dacht dat Ivan het moeilijk vond, maar volgens Ivan is dat niet zo. Ze hebben er ook nooit over gepraat. Nicole denkt dat ze zelf die afstand neemt omdat ze denkt dat zijn nieuwe vriendin het niet leuk vind. Het is al zo lang geleden en ook qua vriendschap denkt ze van ja... ''We moeten gewoon even kijken hoe het is als ik buiten ben. Voor hetzelfde geld is het oude jongens krentenbrood, maar voor hetzelfde geld is er heel veel veranderd. [...] Toen met Laura is er al heel veel veranderd, die vond het namelijk ook niet leuk'', vertelt Nicole. ''Hij vond dat ze niet moest zeuren'', antwoord Nicole als Ivan vraagt wat Manoa daar van vond. ''Hoezo zou dat nu veranderd zijn'', vraagt Ivan. ''Omdat hij niet bij het bezoek wil zijn'', legt Nicole uit. Ivan benadrukt dat er ook iets anders kan zijn. Nicole vind het wel vervelend. ''Het liefst wil je dat je anderhalf jaar weg gaat en dat er dan buiten iemand op een pauze knopje drukt''.

Ivan ziet wel bij haar vrienden dat het oprechte vrienden zijn die er altijd voor haar zullen zijn. Dus Ivan ziet ze ook niet zo snel afstand van haar nemen of haar vergeten. En anderhalf jaar vliegt zo voorbij. ''Als je bij elkaar bent is het alsof er niks veranderd is. Echte vrienden kunnen elkaar honderd jaar niet zien, dat zie je bij je bezoeken. Als jullie elkaar zien is het zo...'' En Ivan heeft er geen moeite mee, hij weet dat Manoa een man van principes is. Hij begrijpt Nicole waarschijnlijk beter dan Ivan doet. Weet meer over Nicole dan Ivan weet. ''Hij kent je wel'', aldus Ivan. ''Ik ben hier zodanig veranderd dat ik denk dat jij wel de enige bent die mijn kern ziet. Jij kent me best wel heel erg goed hoor'', legt Nicole uit. ''Maar niet goed genoeg'', vind Ivan. Ivan denkt niet dat Nicole zich ergens zorgen over hoeft te maken. ''Nee ik hoop het ook niet. [...] Maar het is ook niet erg als je af en toe gewoon eens twijfelt aan dingen'', vind Nicole. ''Soms is het leuk om bevestiging te krijgen. Dit is ervaring, dit is geen weggegooide tijd, geen verspilling van je energie. Je leert en groeit hier alleen maar van. Als dat er niet meer is dan is het tijd om te gaan'', aldus Ivan.

Nicole heeft behoefte aan vrijheid en haar familie weer zien. Als Ivan's familie er behoefte aan heeft dat hij thuis komt dan komt hij naar huis dat weten ze. Zolang dat niet het geval is is hij enkel aan het groeien. Ivan groeit met de dag. ''Wat als ze je er uit stemmen in januari'', vraagt Nicole. ''Dan is het uit mijn macht, maar heb ik er wel alles aan gedaan. Alleen zouden ze stom zijn om mij er uit te stemmen. Dan valt heel Utopia uit elkaar'', laat Ivan weten. ''Dat wil jij graag geloven hé. [...] Ik denk dat er een aantal mensen wel instorten ja'', reageert Nicole. Ivan vind dat ze een goed team hebben. Hij vind het belangrijk dat het zichzelf staande houd en als hij dat gevoel heeft... ''Waarom zou het zichzelf niet staande houden, het is niet dat we het wiel hebben uitgevonden'', aldus Nicole. Maar volgens Ivan is het wiel om soms je nek uit te steken er niet altijd. Nicole mist het soms, heeft ze heeft het gevoel dat ze de enige is. Ze heeft overal altijd een hele duidelijke mening over en hoort dat heel weinig van anderen. Het gesprek tussen Ivan en Nicole gaat nog een poosje door. Ook Rob en Gina zitten nog laat met elkaar te kletsen. Gina laat doorschemeren dat er in het Cordwood allemaal beestjes zitten. ''Ik weet niet hoe dat komt''.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.