''Wil je die frustraties niet op mij afreageren, zit er niet op te wachten'' ~ Utopia Gekte

12/29/2015

''Wil je die frustraties niet op mij afreageren, zit er niet op te wachten''

Geen basisinkomen als je je taak niet uitvoert

Om tien voor half zes begint Cees weer over het schoonmaak rooster waar mensen zich niet aan houden. Het lijkt hem een goed idee om bij degene die zijn of haar schoonmaak taak niet gedaan heeft de taak door te verschuiven naar de volgende dag. Volgens Cees is dat een goed plan. Nu is het lekker makkelijk, als je het gewoon niet doet ben je er vanaf. Mark zou het zelfs nog verder door willen trekken. ''Doe je drie keer in de maand je taak niet dan krijg je geen basisinkomen''. Cees geeft toe dat hij niet veegt en niet dweilt, maar dat hij wel gewoon andere taken doet. Mark benadrukt dat ze een harmonieuze groep zijn en dat het dus best zo aangepakt zou kunnen worden.

Mark gaat gewoon weer verder met andere dingen, maar Cees is er nog niet over uitgepraat. Hij moppert er lekker over door. Volgens hem hebben ze er allemaal schijt aan. ''Rob ook en zie hem eens kijken als je hem er over aanspreekt. [...] We hebben afgesproken dat we elkaar er op aan mogen spreken en doe je dat dan krijg je blikken joh''. Cees vind het een schande. ''Een bloody shame''. Hij vind het voorstel van Mark een goed idee. Dat ze geen basisinkomen krijgen als ze hun taak niet doen. ''Dat gaan we nog wel eens zien dan'', reageert Gabriëlle.

Maar ook Gabriëlle blijkt zich er aan te irriteren. Om iets over half zes zien we haar mopperend naar buiten lopen. ''We zijn een paar dagen verder'', aldus Gabriëlle. Ze vind het verspilde energie. Niemand doet iets. Gabriëlle word er gewoon moe van om te zien dat mensen dingen niet doen. Ze vind het zonde van haar tijd. Volgens Ramona denken sommige mensen gewoon ''f*ck it''.

Nog geen tien minuten later ontstaat er in de keuken een woordenwisseling tussen Cees en Rowena. Cees is namelijk nog steeds aan het mopperen en dit keer tegen Rowena. Ze noemt Cees negatief en vind het heel vervelend hoe hij tegen haar doet. Ze vind het doods in de loods en volgens Cees zou dat komen door een avond pokeren en doorzakken. ''Je hebt helemaal gelijk'', zegt Rowena uiteindelijk maar als ze niet tot Cees lijkt door te kunnen dringen. Volgens Cees is het alleen bij Naomi niet zo, ''maar de rest is allemaal dood door het zuipen en pokeren''. Cees zegt dat er geen frustratie bij hem is, maar volgens Rowena is die er wel. ''Wil je die frustraties niet op mij afreageren. Ik zit er niet op te wachten''. Cees blijft volhoudend alles ontkennen en daar raakt Rowena geïrriteerd van. ''Nou weet je. Deze discussie gaat niet om mij, voer hem maar met de mensen waar het wel om gaat''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.