''Wie denkt ze wel niet dat ze is?'' ~ Utopia Gekte

12/01/2015

''Wie denkt ze wel niet dat ze is?''

Stefanie en Mark in gesprek.

Stefanie heeft niet alleen een goed gesprek gevoerd met Ivan. Ook Mark kwam aan de beurt en ditmaal op de vide. In eerste instantie gaat het over hoe goed Stefanie voor de BV schijnt te zijn. Al haar spullen zijn namelijk (zo goed als?) uitverkocht. Mark zou graag nog heel veel meer bestellen, maar dat kan pas zodra zeker is dat Stefanie mag blijven. Ze verkopen namelijk geen spullen meer van bewoners die niet meer in Utopia wonen. En dan is het tijd voor een meer serieus gesprek over de stemmen. Mark is benieuwd of Stefanie de stemmen terecht vind. Ergens vind ze van wel, alleen het aantal stemmen is wat haar betreft niet terecht. Dat kan Mark wel begrijpen. Vooral over Rowena zijn beide bewoners niet te spreken. ''Wie denkt ze wel niet dat ze is'', vraagt Mark zichzelf af.

Stefanie legt eens even haarfijn uit dat Rowena helemaal niks doet in Utopia. Ze kookt niet, maakt nooit schoon, is overbodig bij de markt en ga zo maar door. En niet alleen de stem van Rowena is volgens Stefanie onterecht. Ook die van Naomi doet pijn omdat ze wel bijna elke morgen met of zonder haar de koeien staat te doen. Ook dat iedereen tegen haar zegt dat ze thuis gewoon verder kan vind ze kut.

Gelukkig valt er ook nog een beetje om te lachen. ''Morgen gewoon de nieuwelingen bedreigen'', grapt Mark namelijk. En hij geeft ook een groot compliment aan Stefanie die ze wellicht goed kan gebruiken nu. ''Je bent super goed bezig en je moet het gewoon volhouden''. En dat is ook precies wat Stefanie lijkt te gaan doen want ze is naar eigen zeggen nog lang niet klaar in Utopia. Precies op datzelfde moment zijn Armanda en Rowena aan het ventileren over Stefanie. ''Ze is bevelerig, ik ben er klaar mee'', aldus Rowena. En Armanda weet zelfs te vertellen dat Stefanie op de 3e plek staat in de favorietenpoll. Ook maakt Rowena een opmerking over dat Stefanie 'het' gedaan heeft op televisie. Het is overduidelijk dat zowel Armanda als Rowena genomineerde Stefanie niet meer kunnen zien of luchten.

Bas daarentegen wel, Armanda hoopt echt niet dat hij naar huis zal moeten gaan. En ze is ervan overtuigd dat de mensen die niet mee zijn gegaan in haar veganisme zich inmiddels schuldig voelen. Ook voelt ze zich duidelijk verheven boven oud Utopia bewoonster Nicoline. En Bjorn? Hij is er ondertussen van overtuigd dat Bas allang weet dat hij nergens heen gaat. ''Die maakt zich geen zorgen'', gevolgd door een streamlock. Eerder op de dag liet hij ook al weten dat Stefanie naar huis gaat omdat hij dat altijd van tevoren weet. Net noemde hij haar nog het 'snelst vervangbaar' in een gesprekje met Wim! Ook met Rowena heeft hij een lang gesprek gehad over de stemming en dat Stefanie moet vertrekken. Hij ziet liever dat Wim en Bas in het beloofde land blijven. Zowel Bjorn als Rowena begrijpen elkaar momenteel heel goed op één punt. Dat iemand beloofd geen stem te geven en dit vervolgens toch doet. Stefanie heeft dat deze keer bij Rowena gedaan en Mark heeft dit eens bij Bjorn gedaan, zo vertellen ze. Rowena kan niet begrijpen dat ze er in is getrapt en ze heeft dan ook totaal geen vertrouwen meer in haar medebewoner(s).

En als je denkt dat je nu alle gesprekken over de nominatie wel hebt gehad dan heb je het mis! De bewoners lijken dit verplicht uit te moeten melken tot de laatste druppel uit de kan is. Ook Benjamin en Wim praten nog eens na op het rokersbankje. Wim vind het wel een beetje overdreven dat hij van zowel Rowena als Bas alle drie de stemmen heeft gekregen waardoor hij nu bij de genomineerden zit. Die van Bas kan hij uiteindelijk wel begrijpen omdat hij later naar Wim toe is gegaan. Bas vertelde dat hij niet wist op wie hij nog meer een stem zou moeten zetten en daarom kreeg Wim ze maar gewoon alle drie. Wim maakt zich er verder niet zo druk om en accepteert de positie waarin hij is terecht gekomen. Wanneer beide mannen weer terug naar binnen gaan laten ze nog weten dat Stefanie waarschijnlijk naar huis moet. Een voorgevoel die bijna iedereen heeft in de loods. Je zou bijna denken dat ze ons op het verkeerde been willen zetten. Of hebben ze gewoon gelijk en gaat Stefanie echt naar huis over een paar dagen?2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.