''Wat moet ik dan? Ik sta in de fik'' ~ Utopia Gekte

12/13/2015

''Wat moet ik dan? Ik sta in de fik''

Cees vergaat van de jeuk

Om tien uur zijn Ivan en Bjorn druk bezig om de marktkramen weer op te zetten. Gister moesten ze de marktkramen inklappen vanwege de storm/wind. Een aantal kramen waren namelijk al omgewaaid. Naomi smeert alvast wat make-up op haar gezicht en verder gaat iedereen zo zijn eigen gang. Om vijf over tien zien we ook Rowena buiten bij Ivan en Bjorn. ''Hij zit onder de uitslag, heeft een slechte nacht gehad'', vertelt Rowena. Het lijkt er op dat de rondleidingen aangepast moeten gaan worden. Minder rondleidingen, of een ander die de rondleidingen geeft. Rowena laat Cees voor nu in ieder geval nog lekker slapen. Om tien over tien zijn Benjamin en Wim druk bezig om aardappels tot friet te snijden. Mark is inmiddels de Luifel al ingedoken om friet voor te bakken. Bas zien we om half elf ook in de horeca keuken. Hij is ook iets aan het maken. We schakelen over naar de andere stream want daar is iets niet in orde. Cees laat met een zielig toontje weten hoe erg hij baalt. ''Precies vandaag''. Gabriëlle besluit Cees te gaan helpen en gaat een nat lapje voor hem halen. ''Kijken of dat helpt'''. Rowena komt ook een kijkje nemen dus legt Cees nog maar eens uit wat er aan de hand is. ''Alsof mijn hele lijf in de fik staat''. 

Rowena vraagt of ze Cees in moet smeren. ''Dat helpt niks, helpt geen zak joh'', laat Cees weten, hij heeft zichzelf namelijk al ingesmeerd. ''Zit ik weer helemaal onder''. Volgens Rowena zit het in zijn lichaam. Het zijn acute aanvallen en kan een paar weken duren volgens haar. Rowena heeft het ook wel eens gehad. Volgens Rowena heeft het geen nut om te stressen. ''Wat moet ik dan, ik sta in de fik'', roept Cees uit. ''Ik weet niet wat ik moet''. Volgens Gabriëlle helpt het om er een koud en nat lapje op te leggen. Vannacht wist Cees niet waar hij het zoeken moest, maar het koude lapje verlicht de pijn wel. ''Anders twee koude handdoeken op je armen en benen'', oppert Nicole. Nicole vind het maar bizar. Ze snapt er geen hol van. ''Het komt telkens uit het niets''. Nicole vind het raar dat ze niet weten waar het aan ligt. ''Het brand en jeukt'', laat Cees weten. Volgens Nicole lijkt het wel op netelroos. ''Is niet best hoor'', vult Gabriëlle aan. ''Heb je de hele nacht liggen jeuken Cees'', vraagt Gabriëlle. Gabriëlle besluit het doekje opnieuw nat te gaan maken. ''Ze gaan even kijken voor je. Ik hoop dat het wat afzakt'', laat Gabriëlle weten als ze terug komt. ''Het lijkt wel op koudvuur of netelroos'', vertelt Nicole aan haar mede bewoners. Nicole zou zelf helemaal gek worden. ''Vooral als je dan ook niet kan slapen. Van die momenten dat je tegen de muur omhoog wil klimmen. Echt sneu''.

Niet veel later is er nog meer drama in de loods. Ramona is opeens in tranen. ''Ik zweer het ik hou je tegen als je gaat. Je gaat me niet alleen laten. Die shit dat doe je niet'', laat Gabriëlle weten. Ramona kan door die opmerking gelukkig al weer lachen. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom Ramona nou eigenlijk precies in tranen was. ''Ik kom hier voor theater en vind het heel lastig dat mensen mij enkel aanspreken over dat afvallen''. Alsof dat haar enige doel is en dat is dus niet zo.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.