''Waar ben ik aan begonnen''. ~ Utopia Gekte

12/14/2015

''Waar ben ik aan begonnen''.

''Ma! Ik doe het he''

Ramona en Gabriëlle staan begin deze middag samen in de gym om te gaan sporten. Gabriëlle verteld Ramona dat ze super trots op haar is en dat ze het samen gaan doen. Ook geeft Gabriëlle aan dat ze hoopt dat Ramona alles gaat geven. Ramona heeft een brief gemaakt die haarzelf beter laat voelen. Er staat onder andere in dat ze alleen maar naar haar gezicht kijkt in de spiegel en dat ze dat wil gaan veranderen. Ook staat erin dat ze haar vechterslust op gaat pakken.

Gabriëlle gaat elke ochtend met Ramona mee sporten en ze staat er nooit alleen voor. Ze beginnen met de eerste opdracht. Ze moet elke keer opstaan en weer gaan zitten vanaf een bankje. Ze vind het erg ongemakkelijk dat Gabriëlle kijkt. En wat als ze straks met Bas moet gaan sporten en hij ook toe kijkt. Ook denkt ze dat haar moeder meekijkt. ''Ma! Ik doe het hé'', lacht Ramona. Het trainen werkt al wel want Ramona voelt het al in haar benen. ''Krijg je het al warm'', vraagt Gabriëlle. ''Nee, maar ik denk waar ben ik aan begonnen''. Gabriëlle geeft aan dat ze dat net zelf in haar brief heeft verteld en dat ze dat goed moet onthouden.

Om half één laat Bjorn in de loods weten last van zijn keel te hebben, alsof hij een nieuw pakje scheermesjes door heeft geslikt. Bas adviseert hem om dan even wat thee te drinken. ''Rot op met je thee. Thee is gay'', zegt Bjorn dan, maar thee met honing is wel super goed beaamt hij. ''Klote man ik kon gewoon niet slapen, niet meer slikken. Ik zat rechtop in mijn bed, heb zitten hoesten, het ging gewoon niet weg. Ik schrok wakker dat ik bijna stikte. Is niet goed hoor''. Ook Rowena krijgt het verhaal te horen. ''Ik dacht vannacht dat ik dood ging''. Ivan is ondertussen buiten nog steeds druk aan het werk. We zien hem met een waterspuit kratjes schoon spuiten.

Even later nemen we weer een kijkje in de gym waar Ramona en Gabriëlle alweer klaar zijn met sporten. ''Kijk naar jezelf, kijk dan je hebt gesport'', laat Gabriëlle weten terwijl ze Ramona voor de spiegel zet. Ramona lacht, ze schaamt zich dood, maar weet wel dat ze mooier is als ze dun is. Gabriëlle is trots op Ramona. Veel mensen doen dit niet eens. ''Ik ben Ramona Kooi en ik hou van mezelf'', dat moet Ramona tegen zichzelf zeggen van Gabriëlle. Ramona herhaalt het en vult de zin aan met ''en ik ga vechten voor mezelf''. De dames sluiten af met een knuffel en lopen dan weer terug naar de loods. ''Morgen weer een dag'', laat Gabriëlle weten. En aanstaande maandag is er weer een weeg moment. ''Dan weeg je minder'', laat Gabriëlle weten, maar alleen als Ramona belooft door te zetten en dat belooft ze gelukkig. Ook moet Ramona als ze het moeilijk heeft naar Gabriëlle toe komen. Ramona vraagt zichzelf af hoe ze het gaan doen met het eten. Gabriëlle zegt het wel te gaan regelen. Ze gaan samen eten. Vanavond staat er waarschijnlijk friet van Le luifel op het menu, maar dat gaan hun niet eten. Gabriëlle belooft mee te doen met Ramona.

Ramona vertelt dat Cees telkens vervelende opmerkingen naar haar maakt. Hij bedoeld het goed, maar doet het op een vervelende manier. Ramona heeft er al iets van gezegd. Ramona besluit te gaan roken. ''Je hebt het goed gedaan Ramona, je hebt het beter gedaan dan mijn eerste les'', roept Gabriëlle haar na. Ramona komt Bas tegen en vertelt dat ze het fietsen best wel zwaar vond, maar Gabriëlle is heel lief voor haar. Als we om vijf voor één op de andere stream kijken hebben Mark en Wim een gesprekje over de Utopiaan van het jaar verkiezing. Mark vertelt Wim dat hij er over na zit te denken om Wim een stem te geven. ''De eerste heb je denk ik al te pakken''. Waarom Mark hem dit vertelt is natuurlijk maar de vraag, is het oprecht of hoopt Mark dat Wim nu ook op hem gaat stemmen?


2 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.