Victoria krijgt een plek op de vide. ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Victoria krijgt een plek op de vide.

Cees zat in een drumband.

We zien Nicole samen met Victoria op de vide. Laatstgenoemde pakt al haar spullen uit en Nicole zegt het erg leuk te vinden dat Victoria er is. Er is maar weinig plek op de vide dus het gaat flink proppen worden, vooral qua kleding in de kasten. ''Kan ik nog iets voor je doen'', vraagt Nicole. Dat blijkt niet nodig te zijn. Victoria gaat op haar gemak alles indelen en haar plekje vinden. En daarna moet ze snel nog aan de slag met schrijven. Ze doet namelijk een theaterstukje met Benjamin, Rowena, Gabriëlle en Ramona. Iedereen moet zijn/haar tekst voor 17:00 klaar hebben.

Een paar minuten over drie komt er opeens een bezoeker binnen. Het is Jordy en hij zit vol met tatoeages. Het blijkt een drummer te zijn. En niet zomaar een drummer. Nee, nee! Deze drummer komt Cees drumles geven! Ze gaan samen aan de tafel in de horeca keuken zitten. Daar praten ze eerst over allerlei dingen zoals de Golden Earring. Cees heeft nog LP's van ze liggen thuis en bewondert ze omdat ze bijna in de 70 zijn en nog altijd optreden. Beide heren hebben meteen een klik en er vallen geen stiltes in hun gezellige gesprek. Cees bewondert de drummer van BLØF ook omdat hij tijdens het drummen ook nog eens kan zingen. Dat lijkt hem ontzettend moeilijk. Cees vertelt ooit in zijn prille jeugd in een drumband te hebben gezeten. Toen was hij een jaar of 10,11,12 denkt hij ongeveer. Dat heeft hij een aantal jaren gedaan en daar heeft hij van alles geleerd. Jordy is nieuwsgierig naar Utopia en vraagt hoe het Cees daar bevalt. ''Slecht. Slecht tot goed. Ik ben een van de weinige die kinderen achterlaat. Met kinderen en kleinkinderen is altijd wel wat gaande, de jongste is nu 3/4 geworden en toen zat ik er ook net in. Toen was ik er ook niet bij. Je hebt zoveel, je eigen huisje noem maar op. Toch maak je die keus inderdaad. Ik wilde nog eens wat geks doen in mijn leven. Buiten de poort zie je dat mensen boven de 50 bijna niet meer meedoen, het is eigenlijk bizar. Terwijl we allemaal ouder worden en langer moeten werken. Ze bedenken het wel zo mooi, maar er gebeurt niks. Dat is gewoon een drama. Die kant heb ik ook even meegemaakt. Toen dacht ik aan Utopia, wat een afspiegeling moest zijn van de maatschappij. Dat was het voor mij niet omdat er geen oudere was. De oudste toen was Wilco en de oudste ooit was 60, Tineke, maar die ging gillend de poort uit'', legt Cees uit. Jordy heeft al wat filmpjes van Cees gekeken om te zien hoe hij is. Hij was vroeger wel fan van Big Brother en De gouden kooi, maar wist niet dat Utopia nog bestond.

De regie wisselt naar Nicole en Ivan die buiten een sigaret gaan roken. Het gesprek tussen Cees en Jordy is daardoor niet meer te volgen. Uiteindelijk komt het gesprek weer terug en is Cees nog altijd uitgebreid aan het kletsen. Jordy staat te popelen om te beginnen, maar krijgt de kans niet. Uiteindelijk gaat hij naar het toilet en kunnen ze daarna toch echt gaan beginnen. Cees gaat lekker drummen, op aandringen van zijn kinderen. Hij is dolenthousiast!

0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.