Victoria heeft familie een week lang gekweld. ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Victoria heeft familie een week lang gekweld.

Shoppen en theater.

De middag suddert door en zo ook het leven in Utopia. Gina en Nicole zijn gezellig uitgebreid aan het shoppen online. Er moet van alles besteld worden zoals een gourmet set, warmhoud vitrine, tafellinnen en ga zo maar door. Ze proberen het zo goedkoop mogelijk te houden door bij veel verschillende winkels te gaan kijken.

 Een ander clubje is druk bezig met een theaterstukje. Benjamin, Ramona, Gabriëlle, Rowena en nieuwkomer Victoria brainstormen over wat ze precies gaan uitvoeren. Het is opvallend hoeveel inbreng Victoria al direct weet op te eisen op een natuurlijke manier. Het verschil van intelligentie is wel enorm. Ramona gebruikt bijvoorbeeld niet veel meer woorden dan 'tof' en 'dope'. In één zin weet Ramona het te presteren om die woorden 4 of 5 keer te zeggen. Victoria daarentegen heeft een uitgebreide nette vocabulaire waarvan je bijna zou zeggen dat het niet in Utopia past. Misschien omdat we inmiddels zo gewend zijn aan al die straattaal en grove woorden? Normaal gesproken viel het niet echt meer op namelijk... Wel praat Victoria in een razendsnel tempo wat nog weleens vervelend kan worden voor ons als schrijvers. Enfin, we gaan het meemaken. :-)

Benjamin is de draad ook een beetje kwijt door de snelheid. Hij wil daarom even op een rijtje hebben wie wat doet. Benjamin heeft welkom/wensen, Rowena heeft dromen en liefde, Victoria heeft kansen, Gabriëlle heeft veiligheid en de rest was even niet te volgen door een overvliegende straaljager. Ze spreken af dat ze om 17:00 allemaal klaar zijn. ''Moeten we het ook praktisch doen en uitwerken en printen op de computer? Of gaan we het handgeschreven doen'', vraagt Victoria nog even. Wanneer ze aan de slag wil gaan vraagt Benjamin eerst nog even wat ze gisteren heeft gedaan. ''Ik heb met een vriendinnetje gezeten en mijn familie heel dramatisch vertelt wat ik ga doen. We hebben een soort van setting gemaakt voor de familie, in samenwerking met mijn moeder'', vertelt ze. Ze heeft gedaan alsof het niet goed ging met haar en dat ze zich voor langere tijd op laat nemen. Toen het verlossende woord kwam was iedereen opgelucht. De hele familie wist een week van tevoren al dat er een 'familiegesprek' kwam omdat er iets aan de hand was. In die week zat iedereen van alles te bedenken over wat het kon zijn. Zo gaat die humor een beetje in haar familie, laat ze weten. Ze vond het een heerlijke laatste dag.

Ook praat ze samen met Benjamin en Rowena over het leven in Utopia. Volgens Rowena is het een hele andere wereld en kan je je er nooit op voorbereiden. ''Het is en blijft een televisieprogramma en dat zal je vaak tegen komen'', laat Rowena weten. Ze noemt het een hele fijne groep met weinig opstootjes. ''Om naar te kijken en in te leven is het een hele fijne groep'', zegt Rowena. Benjamin is het er mee eens: ''Vorig jaar rond deze tijd was de sfeer echt niet te harden''. Ook legt Rowena uit dat ze nu een soort van vakantie hebben vanwege de kerst. Er komen wat leuke dingen aan en ze zitten niet in snel vaarwater. Ramona had het volgens Rowena heel zwaar omdat het toen drukke tijden waren. Vanwege de markt, de nominaties en natuurlijk ook omdat ze zelf niet wist of ze mocht blijven. Rowena geeft dan ook aan dat Victoria wel kan verwachten dat ze straks 'geleefd' word wanneer ze bijvoorbeeld evenementen hebben. ''Dat is wel keihard werken''. Ze legt uit dat zij, Mark en Ivan de markt doen en dat Utopia gewoon een georganiseerde chaos is. Wel is volgens Benjamin iedereen bereid om te helpen als ze iets wil gaan bereiken. Victoria ratelt vervolgens een prima verhaal. Het gaat alleen zo snel dat wanneer ik nog met de eerste zin bezig ben, zij alweer aan de 10e zin is begonnen. We zijn zo terug met een spannender bericht. Ivan had namelijk een goed gesprek met Ramona.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.