Utopiaan van het jaar worden, Bas verdient dat nog niet vind Gabriëlle ~ Utopia Gekte

12/10/2015

Utopiaan van het jaar worden, Bas verdient dat nog niet vind Gabriëlle

Gezellig samen eten

Het running diner is inmiddels al weer een tijdje afgelopen. Voor het hoofdgerecht gingen ze met zijn allen op de grond bij de open haard zitten. Daar waren kleedjes en kussentjes neergelegd en op een grote ronde plaat in het midden werd al het eten gezet. Een rijst toren. Kip, kip, kip en nog meer kip. En natuurlijk is er ook aan de veganisten gedacht en aan de mensen die halal eten. Niet alle gasten en bewoners hebben zin om op de grond te gaan zitten dus een paar personen blijven op de bank aan de zijkant zitten, maar dat mag de pret niet drukken en als we de bewoners en de bezoekers mogen geloven is het eten heerlijk. Na het eten zien we Gabriëlle en Bas even met elkaar praten voor de wasbakken bij de doucheruimtes. Ze hebben blijkbaar een gesprek over de Utopiaan van het jaar verkiezing aangezien Gabriëlle aangeeft het iedereen te gunnen. Ze zegt niet tactisch te gaan stemmen en ze gaat ook niet op vrienden stemmen omdat het vrienden zijn. Ze kijkt naar het totaal plaatje. ''Het is een titel'', laat ze weten. Wie weet over een paar jaar nog dat jij dat gewonnen hebt en het geld raakt ook een keer op beseft Gabriëlle zich.

Bas brengt sfeer en is goed voor de dieren vind Gabriëlle, maar op dit moment lijkt ze niet op hem te gaan stemmen. Ze denkt dat er nog veel meer in Bas zit en dat wil ze zien. Daarom verdiend hij het nu ook nog niet vind ze. Bas geeft aan dat hij niet binnen is gekomen om te gaan winnen. Bas denkt wel populair te zijn bij de mensen buiten. Volgens Gabriëlle is hard werken of altijd voor anderen klaar staan ook niet alles. Ze wil goed stemmen. Ze vind Bas een heel leuk mens. ''Oprecht fijn''. Gabriëlle gunt het ze allemaal, maar gaat op haar gevoel af. ''Mis je Armanda?'', vraagt ze niet veel later. ''Ja best wel'', laat Bas weten, maar hij zegt ook een beetje boos op Armanda te zijn. Ook Stefanie komt ter sprake. Gabriëlle wist niet dat het zo erg zou zijn, maar ze mist Stefanie verschrikkelijk. ''Kom je er wel overheen?'', vraagt Gabriëlle even later. ''Zeker'', laat Bas weten. ''Als er iets is ik ben er voor je'', aldus Gabriëlle.

Buiten worden op dat moment de spullen klaar gezet voor het nagerecht. Er is een ijsco wagen en er worden dus hoorntjes klaar gezet. Niet veel later kunnen alle bewoners en gasten naar buiten om een heerlijk ijsje te halen om die vervolgens rond het kampvuur op te eten. Het lijkt een geslaagde avond. Na een poosje is het running diner dan ook afgelopen en niet veel later arriveren de markt standhouders voor de standhouders borrel. Om tien voor negen houd Bjorn een speech en kan ook dat van start gaan. ''Het word goed weer, maar tegen de kou kan je je kleden'', en dat raad Bjorn ze dus ook aan om dat te doen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.