Rob: ''Toen ze weg ging voelde het als liefdesverdriet'' ~ Utopia Gekte

12/20/2015

Rob: ''Toen ze weg ging voelde het als liefdesverdriet''

Hij schrok ervan hoe heftig het was

Ons vorige bericht sloten we af met het nieuws dat Ivan een bezoekje bracht aan de zenderkamer. Inmiddels is hij daar weer uit. Om precies te zijn zagen we hem om drie over zes weer door de loods lopen om ook een bordje eten op te gaan scheppen. ''Are you okay'', vroeg Ramona aan hem. Ivan beantwoordde die vraag door te knikken. Zijn frustraties lijken dus weer weg gezakt te zijn. Om kwart over zes, na het eten zien we Rob en Nicole samen op het rokersbankje zitten. Het gesprek gaat over Stefanie die gisteren nog aan het hek stond. Rob laat weten dat het leuk is en geen probleem is dat ze contact heeft met zijn familie, maar dat ze niet moet vergeten hoe het zit. Dat ze geen hoop moet houden. Rob is er duidelijk in, hij is niet verliefd. Hij vind Utopia ook geen plek voor een relatie, maar als je verliefd word ben je verliefd. Nicole had het liever ook niet gehad, maar het is nou eenmaal zo. Het is gewoon wat. ''Heel Nederland kan mee genieten van jouw verdriet. Je voelt je al rot, maar dat zorgt ervoor dat je echt gewoon wajooo...'', vertelt Nicole. Ze zegt nog steeds wel meningsverschillen en akkefietjes met Ivan te hebben, ze leggen het er alleen niet meer zo bovenop omdat ze niet willen dat het sensatie word. Het was wel een wijze les want hierdoor hebben ze wel leren communiceren. ''Maar goed het is rottig'', aldus Nicole.

Rob hoopt gewoon dat het goed gaat met Stefanie. ''Het is heel dubbel. Aan de andere kant mis ik haar ook heel erg, maar je moet eerlijk blijven naar je gevoel''. Nicole zegt dat hij zichzelf af moet vragen wat hij mist. Rob laat weten dat het voor hem ook heel fijn was. Ze gaf echt om hem en dat voelde hij. ''Ze deed veel voor je. Absoluut. Dat is ook prettig'', beaamt Nicole. ''Toen ze weg ging voelde het als liefdesverdriet en daar schrok ik een beetje van. Hoe heftig het was. Dat ik er zo geraakt door was'', laat Rob weten. Volgens Nicole komt dat ook een beetje omdat zij het is. Als het een stabiel persoon was geweest dan... ''Maar het was nou net zij, dat was ook waarom ik verdrietig was. Dat LauraB en Joey weg gingen vond ik ook kut, maar die wilden naar huis. Bij Stefanie was het alsof je afscheid nam van je kind die je voor het eerst naar de basisschool brengt''. Dat gevoel had Nicole erbij en dat was verdrietig. ''Ze is een sterke tante. Ze heeft eerst flink zitten huilen, maar daarna was het al weer over. Bij het hek was het 'wat lopen jullie nou te janken' [...] Ze is niet alleen hé. Ze heeft Betty en Maarten en allerlei andere vrienden. Het is niet alsof ze helemaal met een kluitje het riet in gestuurd word. Ze moet goed bij zichzelf te raden gaan wat ze wil gaan doen. Wat de bedoeling is. En dat ze je los moet laten, maar het heeft ook geen zin om het niet te doen'', aldus Nicole.

''Nee, dat word alleen mezelf kwellen. Ik ben altijd heel duidelijk geweest. Ik wil niet zeggen dat er geen gevoel zit, maar het is niet genoeg voor een relatie. Daar komt meer bij kijken. Dat je van iemand gaat houden omdat je een sterke band hebt is niet meer dan normaal. [...] Ik kan ook s*ks met haar hebben, dus het is ook geen broer zus relatie'', legt Rob uit. Nicole laat weten dat er bij haar en Ivan zo'n fysieke aantrekkingskracht is dat het onvermijdelijk is. Bij Rob en Stefanie heeft ze dat nooit gezien. Volgens Rob zijn hij en Stefanie de enigen die weten hoe het zit. Hij heeft het heel vaak met haar besproken. ''Jammer dat ze dat dan niet heel duidelijk begrepen heeft'', vind Nicole. Rob vind het gewoon moeilijk om hard te zijn. Het was volgens hem gewoon duidelijk. Elke keer als ze zijn bed in wilde en hij nee zei voelde hij zich er rot over, want dat is toch afwijzen en elke keer probeerde ze het weer. ''Ze moet zelf volwassen worden en er een les uit trekken. Voor jezelf kiezen'', aldus Rob. Dat is ook het enige wat Nicole nooit heeft begrepen. Dat het dan toch gebeurde, maar dat was dan wel met een borrel op. ''Het is vaker nee geweest dan ja. Het is wel lekker als iemand tegen je aan komt liggen, maar dan ging ze kriebelen en dan...'', legt Rob uit. Volgens Nicole is dat ook het destructieve wat Stefanie heeft. Ze denkt dat dat op dat moment haar kracht is. ''Gewoon volhouden zeg maar, maar in de normale wereld werkt dat niet zo. Als je tegen mij nee zegt dan is het 'oke voor jou tien anderen'', vertelt Rob. ''Je moet haar gewoon een brief terug schrijven'', is Nicole van mening.

''Ga ik ook doen, ik kan nooit hard zijn, maar vanmiddag was ik een beetje pissig. 'Je familie wil ook dat je terug komt'. Die missen mij, maar hun weten ook hoe ik hier in sta en dat het onder bepaalde voorwaarden is geweest. Als ik ergens aan begin dan maak ik het ook af. Tenzij er echt iets is, maar niet uit gemak. Dan heb ik liever dat ze me stimuleren'', legt Rob uit. Volgens Nicole is Utopia een once in a lifetime opportunity. ''Eenmaal eruit kom je er nooit meer in''. Rob zou dan ook in een hele andere financiële situatie terecht komen als hij er zo uit gaat. ''Dat gaat niet gebeuren''. Nicole laat vervolgens weten dat ze bijna haar vijftien maanden er op heeft zitten. Ze is benieuwd hoe ze wakker word op 11 of 12...  ''Maar dat zal wel lastig zijn''. Er volgt een streamlock. ''Bwah, ben morgen zo weg'', dacht ik te verstaan, voor er meteen weer een streamlock ingezet wordt. Zodra die tweede streamlock voorbij is mogen we het gesprek tussen Rob en Nicole niet meer volgen aangezien ze over hebben geschakeld naar Cees die in zijn slaapkamer zit.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.