Terugblik naar vannacht. Naomi in tranen na discussie met Benjamin ~ Utopia Gekte

12/15/2015

Terugblik naar vannacht. Naomi in tranen na discussie met Benjamin

Drama midden in de nacht

Benjamin en Bas zagen we deze avond even samen in de slaapkamer zitten. Ze hebben een gesprek over wat er de afgelopen nacht allemaal gebeurd is. Benjamin vind niet dat hij de enigste is die fout zit, maar hij vind het wel zielig/rot dat Naomi er door moest huilen. ''Even niet drinken, het roer om en morgen mee sporten'', sluit Bas het gesprek af. Benjamin gaat morgen om tien uur mee sporten. Vannacht is er dus het een en ander gebeurd waar we nog niet over geschreven hebben. Het gebeurde vannacht rond kwart over één toen wij nog druk aan het schrijven waren over een gesprek tussen Ramona en Bas. Hierdoor hebben we het begin van het ''drama'' gemist en omdat het al zo laat was hebben we er uiteindelijk niet meer over geschreven. Omdat een aantal bewoners het er vandaag over hebben gehad zullen sommige van jullie vast nieuwsgierig zijn naar wat er nou eigenlijk precies gebeurd is. Vandaar dat we besloten hebben om er toch nog maar even over te schrijven. We hebben vannacht namelijk wel nog mee zitten tikken vanaf het moment dat we de ruzie ''ontdekten''.

Wat was er dus precies aan de hand. Benjamin, Gabriëlle en Naomi zagen we met zijn drieën op bed liggen. Benjamin vind het niet eerlijk dat Naomi een tweepersoonsbed heeft en die niet deelt met andere bewoners. Er komt binnenkort een vijftiende inwoner en die persoon moet natuurlijk ergens slapen. Volgens Benjamin is het het meest logisch dat die dan op de kamer komt bij Naomi, maar Naomi zit niet echt te wachten op een vreemde naast haar in bed. Benjamin begint ook over de fotostudio die Naomi zou claimen. Ze zou namelijk gezegd hebben dat die van haar is ''afgepakt''. Naomi en Gabriëlle vinden het niet terecht dat daar zo'n probleem van gemaakt word want anderen hebben ook een eigen plekje. De kapsalon zien ze bijvoorbeeld ook als ''de kapsalon van Gina'' en niet als de kapsalon van iedereen. Er is dus een hele discussie gaande en de drie raken het er niet over eens. Volgens Gabriëlle legt Benjamin hun woorden in de mond die ze zelf nooit gezegd hebben. ''Jullie zitten hier langer dus jullie hebben meer recht van spreken'', zegt Benjamin bijvoorbeeld. Iets wat Gabriëlle en Naomi zelf niet gezegd hebben. Gabriëlle vind die opmerking nergens op slaan en roept Benjamin na als hij de kamer verlaat. Benjamin heeft een drankje teveel op en Rowena had daarom al gezegd dat ze het gesprek beter morgen konden voeren. ''Neem nog een drankje'', roept Gabriëlle hem na. ''Moet ik er nog een frietje voor je ingooien'', haalt Benjamin terug uit. ''Ja, met een bami schijf'', reageert Gabriëlle. Waarna Benjamin nog over Mayonaise begint. Allemaal steken naar elkaar om elkaar te kwetsen.

Zodra Benjamin de kamer uit is barst Naomi in tranen uit. Rowena komt er bij op bed liggen en probeert Naomi te troosten. ''Laat je niet gek maken prinses. Opdonderen. En al helemaal niet door dronken mensen''. Naomi laat weten dat ze zich steeds maar moet verdedigen en dat dit soort dingen haar gewoon raken. De dames steunen haar en zijn het helemaal met haar eens. Naomi laat weten dat ze best wel iemand naast haar in bed wil, maar geen onbekende nieuwe vijftiende bewoner. Rowena laat weten dat ''in het ergste geval'' zij wel naast Naomi komt liggen zodat de nieuwe bewoner dan op haar plek kan. Maar Naomi kan niet stoppen met huilen. Om iets over half twee komt Benjamin terug de kamer inlopen. ''Gaat het goed'', vraagt hij. ''Nou'', reageert Gabriëlle en er volgt een streamlock. Na de streamlock laat Benjamin weten niet boos te zijn. ''Maar zij is wel heel verdrietig'', reageert Rowena. ''Ik ook'', laat Benjamin weten. ''En ze houd niet van knuffelen'', zegt hij terwijl hij naar Naomi toe loopt om haar een knuffel te geven. Blijkbaar zit het hem ook niet lekker. Naomi zit inderdaad nu niet te wachten op een knuffel. ''Nee Benji, ga weg. We praten morgen wel'', laat ze weten. Benjamin luistert naar haar en loopt de kamer maar weer uit. 

Naomi gaat weer door met huilen. Gabriëlle zegt woest te zijn en spijt te hebben van wat ze gezegd heeft. Dat ze er over begon. Wij hebben het begin gemist, maar door wat Gabriëlle zegt lijkt het er op dat met een opmerking van haar de discussie/ruzie begonnen is. Naomi zegt ook woest te zijn en huilt nog even door. ''Meid laat je niet zo droevig maken, kom op'', laat Rowena weten. Naomi zegt dat ze er niet zo goed tegen kan. ''Mensen die hier stennis komen schoppen, mij rot laten voelen en dat ik hier dan met een kut gevoel zit''. Rowena wijst Naomi er op dat Benjamin er ook last van heeft anders zou hij niet terug gekomen zijn. Terwijl Naomi nog steeds aan het snikken is begint Rowena opeens over iets heel anders. Ze laat de dames weten dat ze al drie dagen niet heeft gepoept. ''Ik heb obstipatie hier zo. Dat zijn pas problemen meid''. Een opmerking waarmee ze Naomi meteen weer aan het lachen krijgt. Ook Gabriëlle ligt in een deuk en door die opmerking veranderd heel het gesprek en beginnen ze een gezellig, leuk gesprek over meiden dingen. Terwijl de dames binnen alweer kunnen lachen zien we Benjamin buiten in zijn eentje in stilte een sigaretje roken.

Om tien voor twee krijgt Gabriëlle te horen dat Benjamin met haar wil praten. Het is ietwat onduidelijk, maar het lijkt er op dat Rob haar dat kwam vertellen. Gabriëlle loopt dus naar Benjamin's slaapkamer om met hem te praten. Benjamin laat weten het terecht te vinden dat Naomi zich rot voelt. Hij snapt haar ook wel, maar toch. Ze zou ook best weleens wat inlevingsvermogen mogen hebben. Als zij zich kut voelt komen er mensen naar haar toe. Benjamin is van mening dat Naomi zich niet te belangrijk moet gaan voelen. Toch laat hij ook weten heel veel om Naomi te geven. Het gesprek tussen Gabriëlle en Benjamin eindigt al weer snel. Ze spreken af om er morgen over verder te praten als Benjamin weer wat nuchterder is.

Terug naar vandaag. Er zijn vandaag dus inderdaad nog wat gesprekken over geweest. Naomi liet bijvoorbeeld in een gesprek met Benjamin weten het niet tof te vinden hoe hij gisteren naar haar toe kwam. Ze laat weten dat ze heel erg gekwetst is door zijn opmerkingen, maar andersom is Benjamin ook van mening dat Naomi net zo goed kwetsende dingen tegen hem heeft gezegd. Volgens Naomi komt dat omdat hij haar van alles ging verwijten wat eigenlijk nergens op sloeg. Het gesprek eindigd en ze spreken af om er later over verder te praten. Als Naomi even later binnen bij Gabriëlle op de trap zit laat ze weten dat ze vannacht eigenlijk helemaal niet had hoeven te huilen. Ze is namelijk van mening dat het niet aan haar ligt want Benjamin was gewoon onredelijk. ''Als mensen niet kunnen drinken dan moeten ze dat niet doen''. Als Benjamin er bij komt staan stopt het gesprek. ''Hoe kwam ik de kamer binnen, vertel eens even''. Benjamin is namelijk benieuwd wie er nou eigenlijk de ruzie begonnen is. Benjamin laat uiteindelijk weten het nooit meer te doen en volgens Gabriëlle is het misschien nog te vroeg om er nu met elkaar over te praten.

Inmiddels hebben we ook wat filmpjes gevonden van de discussie van vannacht. Zelf het voorval terug kijken kan dus ook.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.