Stefanie vertelt over haar borderline. ~ Utopia Gekte

12/03/2015

Stefanie vertelt over haar borderline.

''Ik ben gewoon een normaal mens''

Buiten hangt er een gezellige sfeer. Ivan, Benjamin en Naomi staan buiten met de mannen die voor de houten kerstboom zorgen. Daar zijn ze nu even niet meer mee bezig. Ze zijn gitaar aan het spelen. Een van de mannen kan dat heel goed. Ivan doet ook een poging, maar word uitgelachen. Bas is in alle rust binnen een schets aan het maken. Wat het word zullen we later vast wel zien. Een aantal andere bewoners zitten aan de tafel wat lekkere dingen te proeven. Er staan verschillende soorten nootjes op tafel.

Stefanie vertelt Angela over Borderline. Ze vertelt dat ze heel veel testen heeft moeten doorstaan zoals ADHD en autisme. Dit was het allemaal niet. Na 2 maanden kwam de uitslag dat ze Borderline had. ''Ik was geschokt, maar tegelijkertijd vond ik het ook fijn omdat ik nu eindelijk wist wat het was. Dit is natuurlijk de ultieme uitdaging voor mij om er mee om te leren gaan'', aldus Stefanie.

Ook legt ze uit dat als ze ergens mee zit ze dan naar een vriendin van haar gaat. Vervolgens hebben ze het samen heel gezellig, maar vertelt ze niet meer waar ze mee zit. Als ze dan eenmaal thuis komt spookt het nog steeds door haar hoofd. Ook als iemand een vervelende opmerking maakt gaat Stefanie hele scenario's in haar hoofd halen zonder dat ze vraagt waarom diegene die opmerking maakte.

Toen Stefanie naar Utopia kwam wilde ze eigenlijk niet vertellen dat ze Borderline heeft. Ze wilde niet dat mensen haar zielig zouden vinden. ''Ik ben gewoon een normaal mens, maar met wat psychische problemen''. Stefanie ziet in dat ze echt door moet gaan zetten in Utopia. Ze moet meer gas geven en meer gaan praten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.