''Soms voelt het als pesten'' ~ Utopia Gekte

12/24/2015

''Soms voelt het als pesten''

Ramona wil gewoon gezond zijn

Om kwart over negen zien we Gina en Naomi in het cordwood. Daar zijn ze cadeautjes aan het inpakken. Victoria praat ondertussen met Ramona op het rokersbankje. Ramona is in tranen onder andere vanwege haar jeugd waar ze weer even aan moest denken. Om tien voor tien zien we de dames in de wellness zitten. Victoria heeft een gedicht voor Ramona geschreven en leest dat voor. ''Prachtig, wauw. Ik ben er even stil van'', reageert Ramona. Ze bedankt Victoria voor het gedicht. ''De momenten dat je het moeilijk hebt. [...] Het even niet meer ziet. Het harnas optrekt...[...] Weet dat dit in je zit. Want dit is wat jij mij gezegd hebt. Wat jij van binnen heel goed weet, maar niet altijd ziet'', aldus Victoria. ''Poeh, dit is zo mooi'', vind Ramona.

Later op de avond zien we Ramona samen met Cees in de keuken staan. Ze hebben een gesprek wat duidelijk weer gaat over het gewicht van Ramona. Cees vraagt of Ramona last heeft van benen die tegen elkaar aan schuren. Ramona laat weten van niet. Bij bijna elke vrouw ''schuurt'' dat wel langs elkaar heen volgens haar. Maar het is niet dat ze er last van heeft of er plekken door heeft. Ramona laat weten dat ze zichzelf geen lelijke vrouw voelt. Ze is een super mooie vrouw, daar ligt het niet aan, maar ze wil gewoon gezond zijn. Ramona vind het top dat de groep haar steunt, maar ze vind het heel vervelend dat mensen de hele tijd op haar bord letten. Alles wat Ramona eet bespreekt ze met Bas of Gabriëlle. Het is vervelend als mensen dan nog gaan zeggen van ''hé mag je dat wel'' of dat ze nog even kijken. Ramona is niet naar iedereen verantwoording schuldig. Cees laat weten dat hij zich nog kan herinneren dat ze in het begin zei ''jij let ook wel een beetje op mij''

Ramona laat weten het vervelend te vinden dat mensen kijken hoe ze eten opschept. Soms voelt het als pesten, maar het ligt er ook aan hoe mensen kijken of hoe ze het zeggen. De steun vind ze heel fijn, maar dat soort dingen vind ze vervelend. Cees vraagt of Ramona een vriend heeft, of dat ze er één gehad heeft ooit. Ramona zegt dat ze nu geen vriend heeft, maar wel vriendjes gehad heeft. ''Natuurlijk, er zijn genoeg mannen die van volle vrouwen houden'', laat ze weten. ''Ja'', vraagt Cees vervolgens. Ramona vertelt dat ze vlak voordat ze Utopia in ging een flirt had, maar dat ze er verder bewust niks mee gedaan heeft zodat ze zich op Utopia kan focussen. Ze heeft hier de kans om aan haar gewicht te werken. Dat is een super bijkomstigheid, maar dat is niet waar ze in eerste instantie voor kwam.

Om iets voor elf vraagt Bas aan Ramona waar ze vannacht gaat slapen. Ze laat weten bij hem te komen slapen in de fotostudio. ''Spannend'', vind Bas. Verder is er deze avond niet heel veel bijzonders meer gebeurd. Op de vide heeft een groep bewoners lange tijd zitten kletsen en om half twaalf zien we Rowena en Bjorn darten.1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.