Sint en piet op bezoek in Utopia! ~ Utopia Gekte

12/02/2015

Sint en piet op bezoek in Utopia!

''Zie ginds komt de stoomboot...''

Romana en Angela beginnen deze middag al snel met het maken van een surprise. Die moet namelijk vanavond al af zijn. Gabriëlle vraagt aan Romana of ze zenuwachtig was om hiernaartoe te gaan. ''Ik was niet heel zenuwachtig, maar toen ik eenmaal echt moest gaan begon het wel te komen'', vertelt ze. Angela is nieuwsgierig en vraagt aan Nicole wie ze heeft getrokken met de lootjes. Nicole houd wijselijk haar mond dicht. Ze wil het spannend houden en dat is natuurlijk ook het leukst!

Even later lopen de bewoners naar buiten waar een groep kinderen al staat te wachten tot het sinterklaasfeest kan beginnen. De kinderen zijn dol enthousiast en hebben er veel zin in. Ook de zwarte pieten zijn al aanwezig. De pieten delen pepernoten en mandarijnen uit. Tussendoor maken de zwarte pieten grapjes over dat ze Sinterklaas al de hele ochtend aan het zoeken zijn. ''Ik denk dat hij een beetje in de war is of dat hij buiten ligt te zonnen ergens. Misschien moeten we buiten even zoeken!'', roept de piet.

Een van de kinderen roept: ''We moeten zingen, dan komt sinterklaas''. Met zijn alle zingen ze: ''Zie ginds komt de stoomboot....''. Helaas heeft het niet gewerkt. Sinterklaas heeft nog geen zin om te komen. Enkele minuten later komt sinterklaas dan eindelijk binnen. Alle kinderen en bewoners zijn vrolijk sinterklaas liedjes aan het zingen en de kinderen drinken tussendoor een lekker glaasje limonade. Sinterklaas vertelt de kinderen dat zijn paard alweer 27 jaar is! ''Dat is natuurlijk heel oud voor een paard. En ik zelf ben vandaag al 824 jaar geworden''. De kinderen kijken verbaasd.

Even later staan alle kinderen op om met zijn allen de pieten polonaise te doen. Ze staan gezellig te springen en te dansen. Sinterklaas neemt de kinderen één voor één op schoot. Hij vraagt de kinderen waar ze van houden en of ze alle bewoners in Utopia kennen. Alle kinderen krijgen om de beurt een cadeau van sinterklaas. Enkele minuten later mogen de kinderen de cadeautjes uitpakken. De kinderen zijn er super blij mee. Ze krijgen allemaal een Pitten spel. Om ongeveer kwart over vier gaan sinterklaas en de zwarte pieten weer weg. ''Dag Sinterklaasje, dag, dag..'', word er gezongen. De kinderen vonden het super leuk dat sinterklaas en de zwarte pieten er waren. Ze zijn nu buiten de eendjes aan het voeren, maar niet veel later gaan alle kinderen weer naar binnen toe. Iedereen wast zijn handjes en dan gaan ze aan tafel zitten. Wachten op de frietjes die nog worden gebakken!0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.