Samen de keuken in om te koken ~ Utopia Gekte

12/22/2015

Samen de keuken in om te koken

''Ik wou dat iedereen was zoals jij''

Zodra Ivan klaar is met zijn welkomstspeech vraagt hij aan Najr (één van de bezoekers) waar hij wil koken. Najr zegt te beginnen met koken in de gemeenschapskeuken en straks misschien ook nog iets te gaan maken in de horeca keuken. Ivan legt Najr het een en ander uit zodat hij aan de slag kan. Ze hebben wel wat spullen nodig, maar die komen er zo aan zegt Najr. Terwijl Ivan de andere gasten een rondleiding gaat geven duikt Nicole met Najr de keuken in. ''Dit is zo'n goed idee dit. [...] Ik wou dat iedereen was zoals jij'', laat een vrouwelijke bezoeker aan Ivan weten. ''Dan zou het een saaie wereld zijn'', reageert Ivan. Om tien voor vijf zien we Cees ook de keuken inlopen. Najr die inmiddels begonnen is met koken krijgt allemaal adviezen te horen van Cees. Cees wijst hem op de zout en peper en vertelt hem waar de kruiden staan. En dat terwijl Najr de kruiden helemaal (nog) niet nodig heeft. Eén van de koks is ondertussen in gesprek met Bas. Hij zegt de opblaaspop van Bas te hebben gezien en vind de pop leuk. ''Je mag hem meenemen'', laat Bas weten. Steeds meer bewoners zien we helpen in de keuken. Ook Mark is de keuken ingedoken om te helpen.

In de horeca keuken praten sommige bewoners met een grappig Engels accent. Ze maken er een grap van en de gasten doen gezellig mee. Om tien voor half zes zien we Nicole de eerste schalen met hapjes klaar zetten op tafel. De anderen zijn dan nog druk bezig met koken. Ook de chocolaatjes en truffels staan op tafel waar iedereen alvast van zou kunnen snoepen. Terwijl Nicole alvast ergens van snoept zien we nieuwkomer Victoria ook goed meehelpen. Ze doet de wraps in een kommetje, maar doet dat op een creatieve manier zodat het er leuk uit ziet. ze maakt er een roos van (zie foto onderaan deze blog). In de gemeenschapskeuken is Najr nog steeds druk aan het koken, hij maakt oezi/uzi(?) en Tabouleh. Hij hoopt dat ze het lekker gaan vinden. Benjamin denkt van wel. Als hij ziet hoeveel moeite, inspanning en tijd hij er in gestoken heeft om het te maken dan houd Benjamin er nu al van. ''Hij stopt er veel liefde in'', vult Victoria aan.

Omdat het lang duurt voor het eten klaar is vult Nicole om kwart voor zes drie schaaltjes met nootjes zodat er alvast iets te snoepen is. Wim, Cees en Bjorn vliegen er meteen op af. In de horeca keuken is een dame Baklava aan het maken. Nicole heeft het ook een keer gemaakt, maar toen ging het mis zei ze. Nicole let nu dus goed op en kijkt af hoe de dame het precies doet. Nicole weet zelfs wat tips te krijgen. De bedoeling was dat ze om zes uur zouden gaan eten, maar om tien voor half zeven zijn de meesten nog steeds druk aan het koken. Naomi eet dus nog snel wat chocolaatjes en Nicole en Ivan merken ondertussen dat de tafel die er staat te klein is om al het eten op kwijt te kunnen. Ze gaan er dus nog een tafel naast zetten. Om kwart voor zeven zijn Mark en Bjorn aan het darten met een aantal gasten en om tien over zeven word er nog snel een groepsfoto gemaakt van zowel alle mannen samen als alle vrouwen samen. Het zal nu vast niet lang meer duren voor ze aan tafel kunnen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.