Rob en Stefanie eindelijk in gesprek ~ Utopia Gekte

12/05/2015

Rob en Stefanie eindelijk in gesprek

Rob werd even verdrietig

Ook deze avond gebeurd er weer van alles in de loods. Om acht uur zien we dat Armanda en Gabriëlle glazen aan het etsen zijn. Rob en Stefanie zitten op dat moment samen buiten op het rokersbankje, maar weer zonder een woord met elkaar te wisselen. Ramona en Naomi zijn net klaar bij de koeien en Ramona laat weten dat ze morgenochtend ook weer mee wil. Om tien voor half negen zien we Stefanie en Rob toch eindelijk met elkaar in gesprek op de vide. Sinds Stefanie genomineerd is hebben ze elkaar bijna niet meer gesproken en vooral gister en vandaag waren ze elkaar de hele tijd aan het negeren. Rob is meteen heel duidelijk tegen Stefanie en laat weten het zat te zijn dat Stefanie steeds bij hem in bed probeert te kruipen. Ze zijn matties en niet meer dan dat. Ook de stemming komt natuurlijk ter sprake. Rob is van gedachte veranderd en gaat nu voor Ramona. Hij vind dat ze veel aan de groep toevoegt, maar is wel bang dat als zij blijft dat ze dan Stefanie naar huis stuurt. Rob vind Angela een leuke meid, maar denkt dat ze snel uitgeblust is. Ramona kan volgens hem iets nieuws brengen.

Rob laat weten het moeilijk te vinden. Hij vraagt zich af of ze Wim weg zullen sturen omdat Wim het het minst erg zou vinden om naar huis te moeten gaan. Stefanie is benieuwd wat Rob gaat zeggen als de nieuwkomer die mag blijven naar hem toe komt en hem naar zijn mening vraagt. Rob zegt dat ze weten dat hij niet wil dat Stefanie weg gaat. Maar het spel element zit er nou eenmaal in. Stefanie laat weten het grappig te vinden dat mensen nu een soort van spijt krijgen dat ze op haar hebben gestemd, omdat ze Stefanie nu bijna naar huis zien gaan. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld hebben laat Rob weten dat hij de kans vrij groot acht dat Stefanie naar huis gaat. ''Misschien nog wel de grootste'', maar hij zou het ook kunnen begrijpen als ze Bas wegsturen. ''Hij is geen groepsmens en een sneak'', laat Rob weten. ''Maar heb je dat door in vier dagen? Hij was de enige die wel mee deed met het theater'', reageert Stefanie. Volgens Rob is dit voor Bas één groot spel. Ook denkt hij dat Bas het niet heel erg zou vinden als die naar huis gestuurd word. Rob weet soms niet wie Bas is, maar voor het programma vind Rob hem wel goed. Stefanie vertelt dat Bas het gevoel heeft dat Nicole op de nieuwkomers in aan het praten is om Wim en Stefanie hier te houden. Stefanie zou dat niet tof vinden, maar Rob ziet Nicole dat niet doen.

''Het is simpel, als Ramona. Ik neem aan dat Ramona blijft namelijk...''. Rob maakt zijn zin niet af. Volgens Rob hebben meer mensen een emotionele band met Stefanie en Wim. ''Dat is gewoon zo. Bas is het leukst voor buiten. Hier binnen, voor mijzelf... Af en toe kan ik wel met hem lachen, maar de dingen die hij doet zie ik vaak niet eens'', laat Rob weten. Stefanie zag Bas vandaag met een kruiwagen slepen. Volgens Rob is dat alleen laten zien dat hij iets doet. Als ze iets met de groep doen doet hij niet mee. ''Bas zal niet uit zichzelf gaan helpen, maar hij vraagt ook nooit om hulp'', laat Rob weten. Volgens Stefanie is Bas wat dat betreft echt een loner. ''Nog twee nachten slecht slapen, boeien'', laat Stefanie even later weten. Waarna Rob haar advies geeft. ''Probeer als het moment daar is met beide dingen vrede te hebben. Er zijn ook positieve dingen om naar buiten te mogen''. Stefanie zegt dat ze zichzelf dat vandaag probeert aan te praten. Stefanie vind het vooral kut dat het de laatste paar dagen zo is gegaan tussen hun. Ze wil het gezellig hebben. Volgens Rob was er alleen gisteren iets. Rob geeft toe dat hij wel even verdrietig werd toen hij er achter kwam dat Stefanie op de bank zat. ''Even een reality check. [...] Elke keer als het close word word het te close. Echte vrienden hebben ook geen seks. Heel simpel''. Stefanie beaamt dat. Volgens Rob moet je bij elkaar kunnen slapen zonder dat er wat gebeurd. Rob vind het ook niet tof naar Stefanie toe. Het is voor haar ook niet goed. ''Want?'', vraagt Stefanie. ''Eigenwaarde'', laat Rob weten.

Stefanie vertelt dat ze met Mark heeft afgesproken dat ze morgen in de B&B gaat slapen. ''Even geen herrie van hier''. Rob weet niet of dat verstandig is om te doen op haar laatste avond. ''Want?'', vraagt Stefanie weer. Volgens Rob zou degene die blijft dan kunnen denken dat Stefanie alvast afscheid aan het nemen is. ''Nee, ik zal het ze ook gewoon vertellen dat ik rustig wil kunnen slapen''. Volgens Rob kan ze het maar beter gewoon op zich af laten komen. ''Is het zo dan is het zo''. Rob grapt dat hij tegen degene die blijft gaat zeggen: ''Als je Stiff er uit stuurt maak ik je leven zuur''. Stefanie laat meteen weten dat hij dat niet moet doen, maar natuurlijk doet hij dat niet, hij maakte een grapje. Zoiets zeggen is niet juist en niet eerlijk vind Rob. Rob laat weten dat hij er nu zeven maanden en een dag in zit. Vervolgens sluiten ze het gesprek af. Tijd om te gaan pokeren. Vele andere bewoners zitten in de horeca keuken al te wachten.

Niet iedereen doet trouwens mee met pokeren. Gabriëlle en Ramona zijn om negen uur nog druk aan het etsen. Rowena en Armanda praten in de kas. En een tijdje later besluit Armanda met haar voet iets in het zand op de akker te gaan schrijven. Wat er precies staat kunnen we niet lezen. Het begint met BA.... en daarna lijkt er een N of een M te staan. Ook na die N/M staan er nog meer letters, maar echt leesbaar is dat achterste gedeelte niet.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.