Ramona twijfelt om vol op Bas of Gabriëlle te gaan stemmen ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Ramona twijfelt om vol op Bas of Gabriëlle te gaan stemmen

Ramona denkt dat Ivan genoeg stemmen krijgt binnen

We schreven net al over Ramona en Rowena die begonnen zijn met het uitwerken van hun campagne. ''Wat gaan we morgen zeggen aan tafel'', vraagt Rowena. Ze geeft daar vervolgens zelf antwoord op. ''Als we wakker worden dan is het gewoon huh? 'Ook al zitten we kort in Utopia...'' ''Je kan ook op ons stemmen'', vult Ramona aan. ''Stem op ons voor Utopiaan van het jaar'', aldus Rowena. ''Wees wel voorbereid dat sommigen ook negatief gaan reageren. Zoals een Nicole bijvoorbeeld'', waarschuwt Ramona haar. ''Heb je dat al door'', vraagt Rowena. Volgens Ramona zei Nicole het zelf al en Naomi ook. ''Maar kom op. Dit is ook wel een knipoog'', laat Ramona weten. Ze opent vervolgens een interessant gesprek. ''Ga je op Ivan stemmen''. Rowena zegt er wel heel erg over na te denken, maar ze gaat niet vol op hem. Ramona zit er ook over na te denken, maar vind het jammer dat hij alles te serieus neemt. ''Terwijl hij f*cking hard werkt, daar ligt het niet aan''. Ramona wil gewoon weten waarom hij zich zo voelt. ''Je moet het ook een beetje als een fatoe'tje zien. De Utopiaan van het jaar'', aldus Ramona. ''Denk je dat hij gaat als hij niet wint'', vraagt Rowena dan. Volgens Ramona ligt dat er aan wie er wint. Als Nicole, Gabriëlle of Mark wint gaat hij niet. Als Bas wint zou hij misschien wel kunnen gaan, of heel boos kunnen worden denkt ze. Ramona vind wel dat Bas het verdiend, omdat ze vind dat hij ook hard werkt. ''Misschien niet door glazen te... Maar hij zet statements, zorgt voor de dieren. Zorgt voor een goede sfeer''. Rowena noemt Bas oprecht. Ze kon hem als één van de eersten vertrouwen en dat vond ze heel fijn.

Rowena wil haar stemmen gaan verdelen. Op dit moment denkt ze er aan om Ivan, Bas en Gabriëlle alle drie één stem te geven, maar ze is bang dat ze Bjorn dan te kort doet. Volgens Ramona moet ze daar niet om stemmen en dat doet Rowena ook niet, maar ze is van mening dat Bjorn ook veel doet. Hij regelt veel en doet ook een Live in de loods concert waarbij hij uit zijn comfort zone gaat. ''Hij verdiend het ook''. Ramona twijfelt om vol op één persoon te gaan. En dan zou ze vol op Bas of vol op Gabriëlle willen stemmen. Ramona denkt namelijk dat Ivan en Mark genoeg stemmen krijgen daar binnen. Ze geeft dan liever iemand een boost en dat is in haar geval dan Bas of Gabriëlle. Rowena komt met een plan. ''Als de één nou drie stemmen op die doet en de ander drie stemmen op die dan hebben we onze stemmen verdeeld''. Ramona vind dat een goede. ''Meen je dat? We kunnen er over nadenken''. Rowena benadrukt dat dat wel een beetje een complot is, maar op een goede manier. ''Nee is wel vervelend ja'', beseft Ramona zich. ''Maar we hadden wel zonder overleg dezelfde personen in ons hoofd''. Ze moeten stemmen op degene die ze het het meest gunnen. Mark heeft hard gewerkt, maar Rowena denkt niet dat hij de Utopiaan van het jaar word. Volgens Rowena zijn Ivan, Bas en Gabriëlle echte kanshebbers. Ramona zegt zeker te weten dat Ivan genoeg stemmen krijgt binnen.

''Het zou dope zijn als Gabs won'', aldus Rowena. Ze zat er ook aan te denken om haar er gewoon drie te geven. ''Ik ook'', laat Ramona weten. Maar Rowena zit ook met Naomi. En dan denkt Rowena vervolgens ''Oja Benji''. Ze maakt het zichzelf dus best nog moeilijk. Ramona dwingt Rowena nu een naam te noemen van wie Utopiaan van het jaar moet worden als ze nu moet kiezen. Ivan denkt Rowena dan. ''Dan weet je op wie je moet stemmen. Je kan altijd splitsen'', aldus Ramona. Het is gewoon een moeilijke keuze. Naomi is nog zo jong en heeft al zoveel neergezet en is zo gegroeid en Nicole heeft veel gebouwd. Die twee verdienen het volgens de dames dus net zo goed. Maar als Rowena gaat kijken wie er echt een serieuze kans maken dan denkt ze aan Ivan, Bas en Gabriëlle. ''Gabriëlle is zo de shit. Ze weet precies op welk moment op welke manier zij jou moet raken en ze is kapot eerlijk'', aldus Rowena. Van Ivan houd ze ook en daar kan ze zo mee lachen, ondanks dat ze hem wel soms intimiderend vind. En Bas gunt ze het ook. ''Bas is gewoon een Baas. Je kan niet haten. Wat wil je haten? Je kan niet om hem heen'', aldus Rowena. ''Hart voor elke mens en dier. Hij is super kwetsbaar, hij helpt je'', vult Ramona aan. ''Iedereen denkt boef boef boef, maar hij is zo zachtaardig. Hij heeft zijn hart zo op de goede plek'', laat Rowena weten. ''Als Bas wint is zijn doel dan bereikt? Wat houd hem dan nog hier? De dieren neemt hij mee'', vraagt Ramona zichzelf hardop af. En werken kan je buiten ook vind Rowena. Maar voor wie moeten ze nou kiezen het is zo lastig. Kiezen ze voor Ivan die iets opbouwt. Voor Gabriëlle die hart heeft voor de mens en veel is afgevallen of voor Bas die een hart heeft voor mens en dier en zorgt voor een bepaalde sfeer. ''Ivan heeft ook een goed hart'', laat Rowena weten.

Rowena denkt haar stemmen voorlopig zo te laten. Eén stem voor Ivan, één stem voor Bas en één stem voor Gabriëlle. Ramona snapt het, maar is er zelf nog niet over uit. Ze wil nog een beetje gaan peilen bij anderen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.