Ramona had vanochtend bijna haar 24 uur aangevraagd ~ Utopia Gekte

12/18/2015

Ramona had vanochtend bijna haar 24 uur aangevraagd

''Soms denk ik fuck it ik ga mijn 24 uur aanvragen''

Deze avond om kwart over acht is er een soort van academie begonnen. Er is een Chiropractor die het een en ander vertelt over chiropractie. Terwijl de ''academie'' nog een soort van gaande is zien we Gabriëlle en Ramona samen in het kantoortje staan. ''Ik had vanochtend bijna mijn 24 uur aangevraagd'', laat Ramona weten. ''Waarom? Omdat je ze mist'', vraagt Gabriëlle nieuwsgierig. Ramona zegt niet te weten hoe ze vinden dat ze het doet. Als ze bevestiging heeft gehad dan weet ze iets. Nu zit ze in het totaal ongewisse. Ze wil gewoon een bericht van thuis. ''Die ga je krijgen. Over negen dagen heb je bezoek'', laat Gabriëlle weten. Gabriëlle weet nog dat ze de eerste maand ook echt bevestiging wilde hebben. Ze wilde horen dat ze het goed deed. Over negen dagen krijgt Ramona haar familie in ieder geval weer in levende lijve te zien. Gabriëlle weet zeker dat ze trots zullen zijn. ''Dat ze het eens zijn met wat ik hier doe'', vult Ramona aan.

Ramona heeft Gabriëlle nu. Eigenlijk kan ze met iedereen goed opschieten, maar ze praat vooral met Gabriëlle en Bas. Met Bas is er een heel ding geweest en dat vind ze wel lastig. Als ze nu met hem praat lijkt het weer alsof... en dat wil ze niet. ''Dat vind ik een beetje vervelend''. Ze weet niet hoe groot dat ''ding'' is. ''Ik vind dat ook best wel lastig merk ik''. Gabriëlle zegt dat Ramona moet wachten tot haar bezoek of haar post er is en daarna praten ze verder. Vanochtend dacht Ramona ''kut'', maar ze gaat niet naar huis. Ze moet nog allemaal dingen afmaken. Niet alleen het afvallen maar ook het theater. ''Theater op de eerste plek'', vult Gabriëlle aan. Soms heeft Ramona gewoon het gevoel ''Fuck it ik ga mijn 24 uur aanvragen''. Volgens Gabriëlle gaat ze dan janken als ze thuis is. Zo van ik had het vol moeten houden. Volgens Gabriëlle is het gewoon een moment van zwakte. ''Ik ga sowieso niet weg, maar vanochtend dacht ik het gewoon even. Dat had niks met het sporten te maken'', laat Ramona weten.

Gabriëlle laat weten dat je in Utopia dingen zo gaat waarderen. Gabriëlle vind het wel goed dat Ramona dingen uit en dat moet ze volhouden. Ramona besluit te gaan roken. Zodra ze haar slaapkamer in loopt staat ze wat op zichzelf te mopperen. ''Ik zie er niet uit. Dit kan toch niet Ramona Kooij. Hoe kan je zo lopen. Mensen maken me dood thuis''. Ramona kleed zich snel om en doet haar haren even opnieuw vast. Vervolgens loopt ze toch eerst nog even naar Gabriëlle. Ze wil vanavond een wijntje drinken, maar weet niet of dat kan. Gabriëlle zegt dat ze dat eigenlijk niet goed kan keuren. Ramona heeft ook al chocolade gehad. ''Dus als je die chocolade niet had gegeven mocht het'', vraagt Ramona met een lach op haar gezicht. ''Ja'', reageert Gabriëlle.

Vervolgens horen we iets kraken. Het is de nek van één van de andere bewoners. De chiropractor neemt iedereen namelijk één voor één onder handen en is op het moment een nek aan het laten kraken. Het ziet er niet fijn uit. Het is zelfs een beetje een freaky gezicht. Een hele tijd later om tien voor half elf is ook Gabriëlle aan de beurt. Waar de anderen de behandeling gewoon ondergingen alsof het niks was horen we Gabriëlle telkens ''auw auw auw'' roepen. De anderen moeten er om lachen. ''Ik word niet goed'', lacht Gabriëlle. ''Ik vind het maar heftig. [...] Wat een ellende hé. Wat een proces''. Zodra de man ook bij Gabriëlle de nek handeling wil uitvoeren waarschuwt ze hem eerst nog even. ''Pas je op''. Iets wat de man natuurlijk doet. Toch blijkt het echt niet zo fijn te zijn. ''Auw. [...] Poe''. Gelukkig is de behandeling al snel weer voorbij en is ze toch wel blij dat ze het gedaan heeft. ''Lekker heftig is dit. Ja ik ben vreselijk blij hoor''. Naomi is eigenlijk ook nog aan de beurt, maar die wil niet vanwege haar spierziekte. Ze heeft nu nergens last van en is bang dat als ze dit soort behandelingen laat doen dat ze er dan straks juist wel weer last van krijgt. Misschien wel een erg verstandige beslissing.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.