Ramona en Rowena gaan vannacht een plan uitvoeren. ~ Utopia Gekte

12/20/2015

Ramona en Rowena gaan vannacht een plan uitvoeren.

Einde van de workshop.

De middag komt bijna tot een einde en er gebeuren vooralsnog alleen wat kleine dingetjes. Zo treffen Benjamin en Ivan elkaar kort bij het rokersbankje. ''Hoe gaat die vriend'', vraagt Benjamin. ''Smile and wave'', is de reactie van Ivan. Volgens Benjamin draait het allemaal om wie buiten Utopia het grootste netwerk heeft. Hij vind ook dat ze een bokaal moeten gaan maken voor de persoon die de meeste stemmen van mede bewoners heeft gekregen, waarop de regie besluit weer andere bewoners te volgen. Bas heeft een waterval schilderij gemaakt, zo vertelt hij aan Cees. En Cees laat niet veel later weten volgende week zondag bezoek te krijgen. In de loods zijn onder andere Gina en Rowena om half vijf nog altijd druk bezig met schilderen. Ook Ivan laat zijn schilderij nog even zien aan de expert. Hij krijgt een aantal tips waarmee hij weer verder aan de slag kan. Toch blijft hij het erg lastig vinden om zijn schilderij tot een succes te maken. Het schilderij van Mark (zie foto) is inmiddels zo goed als af. Rowena is wat minder tevreden met haar schilderij. ''Het gaat van kwaad tot erger'', moppert ze. Wel weet ze dat die nog niet af is. Zo komt er bijvoorbeeld nog een tekst op. Nicole oppert om de tekst te plotteren want 'strakker dan dat krijg jij het zelf nooit'. Ze neemt het idee in overweging. Aanstaande donderdag geeft ze het schilderij aan Barry. Ook Ivan krijgt allerlei tips van Nicole want volgens haar heeft hij veel fout gedaan met de ogen.

Bas heeft ondertussen driekwart van zijn schilderij alweer overgeschilderd. ''Er zat nog wat onder'', zegt een begeleidster wanneer Nicole met een kritische blik toekijkt. Na een korte streamlock krijgen we geen schilderende mensen meer in beeld. We zien Naomi afwassen en Cees schrijven in de horeca keuken. Ramona toont zich van haar goede gedrag en begint met afdrogen. Ivan maakte de opmerking dat ze door mogen schilderen als ze even ruzie maken. Daardoor kwam er een streamlock.  Dat nadat Nicole liet weten uitdrukkelijk de opdracht te hebben gekregen om op te ruimen.

Om 17:00 zien we een blauwe auto buiten bij de loods staan en worden er weer wat schilderspullen ingeladen. Rowena is uiteindelijk toch nog blij met haar schilderij en dat zonder de plotter te gebruiken voor de tekst. Ze heeft een ander speciaal spul gebruikt voor de tekst wat dik op het doek ligt. Nicole vind het erg mooi en wil dat zelf ook hebben. Niet veel later roept Nicole iedereen bij elkaar voor een afscheidsspeech. ''Wendy, ik wil je heel erg bedanken. Ik vond het echt superleuk dus ik heb sowieso een geschenkenpakket voor jullie. Ik vond het echt heel erg leuk en wil iedereen bedanken dat jullie mee hebben gewerkt'', laat Nicole weten. Wendy heeft er zelf ook van genoten en er volgt een applaus. ''Ik vond het echt super leuk en vind het leuk dat jullie allemaal zijn gekomen. Super leuk. Ja, super vet'', aldus Nicole. Ze kussen allemaal heel wat af en uiteindelijk verlaten ze het terrein weer.

Wanneer Nicole de horeca keuken in wandelt vraagt ze Cees of het een beetje lukt. Gelukkig wel! Hij kon naar eigen zeggen redelijk rustig en ongestoord verder werken. Al kwam er af en toe wel iemand binnen wandelen. Helaas voor hem blijven er nu ook een paar hangen. GabriĆ«lle en Nicole beginnen namelijk met koken. In een slaapkamer zien we Ramona, Rowena en Naomi fluisteren. Rowena vertelt trots en met een brede glimlach grootse plannen te hebben voor vannacht. Ze vind dat de nieuwelingen ook best mogen strijden voor de titel Utopiaan van het jaar. Daarom willen ze vannacht de hele loods volgooien met van alles en nog wat ter promotie. ''Vannacht hangen we de hele loods vol'', vertelt Rowena. Ramona vind dat zij en Rowena bij elkaar moeten slapen zodat ze rond twee of drie uur 's nachts aan de slag kunnen. De dames hebben wel een perfecte foto nodig voor hun campagne en daarom hebben ze Naomi er bij gehaald. Ook zij is razend enthousiast over dit ludieke plannetje. 1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.