Ramona en Bas hebben weer een deal gesloten ~ Utopia Gekte

12/26/2015

Ramona en Bas hebben weer een deal gesloten

Voetenbehandeling in ruil voor een massage

We zijn de hele middag afwezig geweest en hebben daardoor niks meer kunnen schrijven. We gaan zo nog snel het één en ander in proberen te halen, maar laten we eerst alvast schrijven over wat er op dit moment allemaal gebeurd in de loods, dan is er in ieder geval alvast iets te lezen. We beginnen om kwart over negen. Op dat moment zien we Nicole, Gina, Victoria en Rowena in de keuken staan waar ze van alles aan het opruimen zijn. Bas en Ramona hebben blijkbaar weer een deal gemaakt. Bas heeft een bak water gepakt en zit daar met zijn voeten in. Ramona gaat zijn voeten namelijk voor hem scrubben, insmeren en vervolgens ook nog zijn nagels lakken. Als tegenprestatie moet Bas Ramona daarna een rug massage geven. ''Ik doe één voet en de andere voet doe je zelf'', probeert Ramona nog even, maar al snel beseft ze zich dat het wel echt een vrouwending is en laat ze weten dat ze het over heeft voor haar matties. Als er andere bewoners langslopen laat Ramona weten dat Bas haar gedwongen heeft.

Om half tien komt Ivan Ramona even lenen. Hij neemt Ramona en Victoria mee naar buiten om even snel wat met ze te bespreken. Als het goed is gaan ze zo brainstormen met de groep over de drie takken stichting, BV en samenleving. Ivan laat weten heel veel vertrouwen in de dames te hebben. ''Thanks'', reageert Ramona. Volgens Ivan kan het zijn dat dat soort discussies hoog op kunnen lopen. ''Jullie kunnen dat als de beste sussen''. Ivan zal proberen op de achtergrond te blijven. Hij had vandaag al iets met Victoria besproken en Ramona schijnt dat ook te willen. Hun visie definiëren. ''Goed naar de groep luisteren, nuttige info er uit halen. Ik heb vertrouwen in jullie'', aldus Ivan. Daarna gaan ze weer naar binnen en kan Ramona verder met Bas zijn voetenbehandeling. ''Dat je mijn voeten niet mooi vind'', laat Bas verbaasd weten. ''Ik hou niet van voeten'', reageert Ramona. Als Ramona klaar is en ook Bas zijn teennagels gelakt zijn worden de rollen omgedraaid. Bas moet Ramona een massage geven. ''Wat fijn'', laat ze weten, maar nog voordat ze het goed en wel gezegd heeft horen we haar ''auw'' roepen. Bas doet gelukkig zijn best want even later lijkt ze toch tevreden. ''Wat een heerlijkheid. Wat een verwenning'', aldus Ramona. ''Wat een rug'', grapt Bas. ''Wees blij dat je mij mag masseren'', reageert ze.

Om tien uur luisteren we naar Ivan, Rob, Mark en Bjorn op de vide. Morgenavond is het debat over de Utopiaan van het jaar verkiezing en vanavond zou er een overleg zijn over wat ze in 2016 willen. Maar aangezien het nu nogal laat is zijn ze aan het bedenken hoe ze die dingen het beste kunnen verschuiven. De heren lijken er niet echt uit te komen, dus gaan ze naar beneden, roepen ze de groep erbij en leggen ze het gewoon aan de hele groep voor. En voornamelijk aan Cees want het debatteren was zijn idee. Gabriëlle doet het woord. Het lijkt haar verstandig om het debat van morgen te verplaatsen naar maandag zodat het gesprek wat ze vanavond zouden hebben verplaatst kan worden naar morgen. Volgens Cees kan dat niet, want als ze het debat verschuiven hebben de kijkers er niks meer aan. Als ze het morgenavond plaats laten vinden kan het nog op tijd uitgezonden worden anders niet. ''Is het voor de mensen binnen of voor de kijkers'', vraagt Ivan. ''Voor de kijkers want die moeten stemmen'', reageert Cees.

Ivan laat weten dat het nu te laat is om de plannen voor 2016 te bespreken en morgen komt het er niet van want dan zijn er twee familie bezoeken en daarna zou het debat zijn. Als ze maandag dat overleg pas doen denkt Ivan dat er mensen met ''zo'n smoel'' bij gaan zitten en dat werkt niet fijn. Daarom willen ze het debat naar maandag verplaatsen zodat ze alsnog morgen de plannen voor 2016 kunnen bespreken. Cees vraagt zich af waarom. Die plannen voor 2016 bespreken kan ook volgend jaar volgens hem. Maar er zijn ook genoeg bewoners die het debatteren onzin vinden. Dat debatteren moeten ze net zo zien als de speeches van vorig jaar. Vorig jaar mochten de bewoners een speech houden waarin ze konden vertellen waarom mensen op hun of een ander moesten stemmen. Er volgt een streamlock. Als we weer beeld hebben horen we gelach gevolgd door direct nog een streamlock. Als we eindelijk weer beeld hebben is de discussie voorbij en blijft voor ons dus onduidelijk wat er nu afgesproken is. ''Ik ga nu een speech schrijven. Dan ga ik eerst achttien kantjes voorlezen'', horen we Wim zeggen. Niet veel later vertelt Ivan Nicole over wat er nou precies afgesproken is. We komen er dus toch nog achter. Morgen gaan ze het hebben over 2016 en maandag is het debat.

Om half elf begint Benjamin over een mail die binnen is gekomen. Een mail voor Nicole over een bijwerking. ''Van Sheryl'', vraagt Nicole. ''Ja, oké ik zet hem in je mapje'', laat Benjamin weten. Niet veel later zien we Nicole en Gabriëlle op de vide. Nicole laat een schilderij aan Gabriëlle zien. Ze heeft Ivan nagetekend. Ze wil het nog een keer gaan proberen. Zijn kin had eigenlijk breder gemoeten, maar zijn ogen vind ze heel goed gelukt.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.