''Oh jezus, je ligt gewoon half naakt'' ~ Utopia Gekte

12/24/2015

''Oh jezus, je ligt gewoon half naakt''

Streamlocktopia

Nogmaals gaan we terug naar de afgelopen nacht. Het werd namelijk nog een heel toneelstuk in de fotostudio. ''Ik ga stuk, je hebt gewoon niet gedoucht. Ik heb dit nog nooit meegemaakt dat ik naast een man lig die niet is gedoucht'', begint Ramona opeens. Bas zegt dat hij nog fris ruikt. ''Je ruikt niet fris''. Ramona zegt zweet geur te ruiken. ''Kan niet, ik heb niet gezweet. [...] Je bent echt ondankbaar voor mijn geur''. Bas draait zich om en doet alsof hij gaat slapen. Ramona draait zich ook om. ''Slaap lekker''. Vervolgens begint Ramona weer over het licht. Ze wil dat het uitgaat. ''Mag Ramona ook uit'', vraagt Bas. ''Oké ik zal niks meer zeggen. Ik ben er niet'', reageert Ramona. ''Wie ben jij?'', vraagt hij niet veel later. ''Ik ben Utopiaan van het jaar'', grapt ze. ''Oh dus je bent er wel'', lacht Bas. Bas gooit de kruik naar Ramona. ''Hier hou die ook maar''. Ramona zegt dat Bas ondankbaar is. ''Je hebt niet eens je thee gedronken. En die kruik. Dit is echt ondankbaar''. Ramona slaapt naast Bas omdat hij de deal verloren heeft en nu behandeld hij haar zo. Ze maakt er een drama van en zegt dat hij al de hele tijd zo stom tegen haar doet. ''Vind jij het zo'', vraag Bas serieus. Ramona lacht. ''Nee grapje, maar dit is wel echt ondankbaar''. Niet veel later merkt ze op dat het de kruik is die zo stinkt. ''En dan mij beschuldigen terwijl ik super lekker ruik'', reageert Bas.

''Oh jezus, je ligt gewoon half naakt'', reageert Ramona als Bas even uit bed stapt. ''Half naakt nog wel'', reageert Bas die gewoon een shirt en een boxer aan heeft. ''We gaan niks doen hoor mam'', meld Ramona. ''Wie zegt dat'', lacht Bas. ''Begin niet zo gek te doen. My space your space'', benadrukt Ramona. ''Nee dit komt niet in de uitzending, nog niet. Wil je de uitzending halen? Je weet toch ook dat er niks gaat gebeuren'', vraagt Bas. ''Ik weet niet, misschien stiekem'', reageert ze. Er volgt een streamlock. Na de streamlock maakt Ramona er weer een heel toneelstuk van. ''Hoe vind je mijn haar kleur'', vraagt ze uiteindelijk. ''Heb ik al gezegd. Ik vind het mooi staan'', laat Bas weten. ''Gezellig hé Bas'', vraagt Ramona. ''Heel gezellig. Het voelt niet meer als verliezen zo'', reageert Bas. Ramona zegt dat ze dan niet blijft. Dan gaat ze over een uurtje weg, naar haar eigen bed. Ramona wil het licht uit hebben. Bas klapt, maar dat werkt niet. ''Doe het nachtlampje eens aan''. Daarna klapt Bas nogmaals. Het werkt, het licht gaat uit. ''Dus ik moet met een nachtlampje aan slapen'', roept Ramona uit. ''Nee, op den duur kan het uit'', laat Bas weten.

Ramona vraagt aan Bas wie er Utopiaan van het jaar moet worden. Er volgt een lange stilte. ''Weet je. Het maakt mij niet zoveel uit. Of het nou Ivan is, Mark is, Gabriëlle. Ik, Cees, Bjorn, Rowena, Shamona, Benji, Rob'', Bas somt iedereen op. ''Oke ik snap het'', onderbreekt Ramona hem. Bas zou het heel leuk vinden om te winnen, maar volgens hem zou het niet eerlijk zijn. ''Nee? Dat is wel eerlijk dat je dat zegt. Ja dat vind ik eerlijk'', reageert Ramona. ''Nah, het ligt er aan waarom iemand stemt op mij. Als iemand op mij stemt omdat die vind dat ik goed met de dieren ben en een goede switch heb gemaakt door geen dieren meer te eten. Dan snap ik dat die op mij wil stemmen. Maar als diegene vind dat hard werken hier beloond moet worden. Dan moet je niet per se op mij stemmen. Ik heb alleen aan het begin hard gewerkt. Baas Beach opgestart. Met de hindernisbaan geholpen. Met het Cordwood''. Ramona vraagt zich af wat de definitie van hard werken is. Ivan werkt heel fysiek. Maar hard werken hoeft niet per se fysiek te zijn of zichtbaar te zijn vind Bas. Voor Ivan is het ook een soort van uitlaatklep, oplaadpunt. ''Hij wil resultaten zien. Het zichtbaar hebben, terwijl sommige dingen niet zichtbaar zijn. Dat haalt niet weg dat ik niet vind dat hij het verdiend'', laat Ramona weten. Als Armanda er nog in had gezeten had Ramona waarschijnlijk haar derde stem aan Armanda gegeven. ''Wat zij heeft gedaan is echt Utopiaans. Idealistisch. verandering met de buitenwereld. De rest gebeurd buiten ook. Buiten kan je ook hard werken'', vind ze.

Om één uur doet Ramona het nachtlampje uit. Meteen volgt er een streamlock. Zodra we weer beeld krijgen is het licht in de studio weer aan. Het nachtlampje mocht blijkbaar dus nog niet uit. Weer volgt er een streamlock. Als we weer beeld krijgen horen we Bas zeggen dat ze gewoon nog het licht hebben aangelaten. ''Vind je het wel gezellig'', vraagt Ramona. ''Zeker. Heb je het al warm genoeg'', vraagt hij. ''Nee eigenlijk niet''. Bas nodigt haar uit onder zijn deken. ''Nou het licht is nog aan. Het licht is te fel'', vind Ramona. Terwijl ze beiden proberen te slapen begint Ramona om tien over één opeens te lachen. Er volgt een streamlock. Na twee minuten hebben we weer beeld. Maar drie minuten later volgt er weer een streamlock. Terwijl er niets gezegd of gedaan is. Op de ene stream lag Naomi in stilte te slapen en op de andere stream waren Bas en Ramona te zien die ook in stilte in bed lagen. Zodra we weer beeld krijgen is het licht bij Bas en Ramona weer aan. We zien het nog net uitspringen als ons beeld terug komt. Bas gaat het nachtlampje verder weg zetten. ''Zo beter'', vraagt Bas. ''Thanks'', reageert Ramona. ''Alsjeblieft''. Even later gaat opeens het licht uit en hebben we bijna volledig zwart beeld. Daarna volgen er opeens nacht streams. ''Slaap lekker hé''. laat Bas weten. Maar het feest blijft doorgaan. Opeens komt er namelijk weer een streamlock. Terwijl er weer niks gezegd of gedaan werd.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.