Nicole is buiten Utopia altijd veel grof gebekter. ~ Utopia Gekte

12/14/2015

Nicole is buiten Utopia altijd veel grof gebekter.

Een lang gesprek met Rob.

Het is inmiddels 10 uur 's avonds geweest en steeds meer bezoekers nemen afscheid van de bewoners. Ondanks dat DJ Bjorn nog achter de draaitafel staat besluiten steeds meer feestgangers naar huis te gaan. Wellicht moeten ze ver rijden of hebben ze het wel weer gehad voor vandaag. Achter de loods zien we Nicole en Rob plotseling in gesprek. Nicole ergert zich blijkbaar aan Ivan deze avond.

''Dat is zijn probleem, niet de mijne. En als hij daar niet mee om kan gaan... Hij zal daar een weg in moeten vinden. Ik ga niet mezelf verliezen. Ik ga niet anders zijn dan dat ik ben. Maar ook dit ben ik hé'', aldus Nicole. Rob vind dat ze zich nog netjes gedraagt. Hij denkt dat ze veel losser zou zijn zonder Ivan. Nicole zelf ontkent dit. Ze is van mening dat ze een stuk serieuzer is geworden sinds ze is begonnen met tatoeëren. ''Ik ben ook iemand. Ik verzin op vrijdagmiddag om 16:00 dat ik naar mijn vrienden ga in Groningen en dat ik daar een week blijf. Dan zeg ik, jongens, het is hier super gezellig en ik blijf nog even een weekje. Dat zal ik blijven doen. En ik heb nou eenmaal meer vrienden dan vriendinnen. Dat is nou eenmaal zo. En als ik een weekend naar Rick wil dan ga ik naar Rick. En als ik naar Sander wil, dan ga ik naar Sander. En dat is met Manoa net zo. Dat is mijn leven. Ik pas mij gedeeltelijk aan aan zijn leven en hij moet dat ook bij mij doen. Daar komen we wel uit. Als de liefde sterk genoeg is. Weet je, er zijn ook dingen waar ik moeite mee heb. Ik ben het niet gewend zoals hij met de dames om gaat. Hij doet niks nee, maar... Zoals Manoa, dat is absoluut geen vrouwenvlees'', laat Nicole weten. Rob onderbreekt haar en zegt Ivan geen flirter te vinden.

Uiteindelijk komt het onderwerp jaloezie ter sprake. Nicole baalt er ontzettend van dat ze jaloers is, ze vind het verschrikkelijk. Ze zegt er met Ivan over te hebben gepraat en dat ze elkaar nu vertrouwen. ''Normaal heb ik dat nooit. Ik begin hem steeds beter te kennen. Hij heeft gewoon een bepaalde ouderwetse denkwijze over bepaalde dingen'', aldus Nicole. Rob zou het niet erg vinden als andere mannen naar zijn vriendin kijken omdat ze sexy is. ''Dan is de seks ook goed'', beredeneert hij.

Ook Nicole als persoon komt ter sprake. Ze geeft aan goed los te kunnen gaan, meestal 2x in de week. En als mensen zeggen dat ze op het dak moet springen dan doet ze dat, waarschijnlijk zelfs als ze haar broek moet laten zakken. Maar in Utopia is ze veel gereserveerder, vooral vanwege haar moeder. Normaal is ze veel grof gebekter vanwege haar verleden met defensie. Omdat haar moeder last heeft van haar grove muil let ze daar meer op. ''Vanaf mijn 1e post krijg ik dat al. Je moet altijd een klein beetje gereserveerdheid hebben. En ik wil gewoon niet om bepaalde dingen bekend staan'', laat ze weten. Rob herkent zich daar wel in. Thuis hebben zij ook hele grove humor, maar dat kan in Utopia niet. ''Precies. Thuis ben ik f*cking loco, maar dat kan hier niet. Klaar. Ik doe het niet. Omdat ik het niet gepast vind en ik wil niet dat het ten koste gaat van andere mensen. Ik loop niet voor niks al maanden mijn BH lastig en moeilijk uit te doen'', aldus Nicole. Rob houdt zich vooral in omdat er kinderen kunnen kijken. Voor de rest maakt het hem niks uit en zijn achterban heeft ook nergens last van. Nicole zegt nogmaals rekening te houden met wat ze doet vanwege haar moeder. ''Je wil niet weten wat voor shit Manoa over zich heen heeft gehad omdat ik zijn naam vaak noemde'', vertelt Nicole. Ze wil niet dat de mensen die van haar houden er last van hebben. Rob laat nogmaals zijn nuchtere zelf zien: ''Je bent goed zoals je bent''.

Thuis gaat Nicole weer lekker haar eigen ding doen en ze is naar eigen zeggen duidelijk geweest naar Ivan toe. Ze wil eerst haar eigen ding en haar eigen thuis. Daar denkt ze meer aan dan haar leven in Utopia. Als het na Utopia nog in elkaar past dan is dat mooi, en anders niet. ''Daar ben ik heel realistisch in, absoluut.''.

Er valt een lange stilte. En Wim, die even een sigaret kwam roken, heeft geen woord gezegd. ''Oké daag'', komt er uit zijn mond wanneer hij weer naar binnen loopt. Nicole en Rob blijven nog steeds in stilte zitten. ''Weet je wat het wel is? Normaal gesproken ben ik mega impulsief. Maar ik vind het niet erg om hier te leren minder impulsief te zijn'', vertelt Nicole. Rob vind het verhaal dat zijn leven vertelt juist extra mooi door zijn impulsiviteit. De allergrootste uitdaging van Nicole is volgens haar zelf het in Utopia blijven. ''Dat weet niemand. Ik moet mij iedere dag motiveren om hier te blijven''.

Toch laat ze weten 11 januari nog niet weg te gaan. 10 januari krijgt ze haar bezoek en ze zegt nog dingen te hebben in Utopia die ze nog wil doen. Ze zal nooit weg gaan uit emotie, bijvoorbeeld als ze boos of verdrietig is. ''Na 11 januari komt de grootste uitdaging'', zegt ze terwijl ze net nog een andere grootste uitdaging had. En wederom wisselt het onderwerp weer van gesprek, sorry als het verloop van dit bericht soms onduidelijk is. :-) Nicole noemt Utopia het kindje van Ivan en ze is zelf een beetje bang om naar buiten te gaan. Haar moeder maakt zich druk over wat Nicole buiten Utopia gaat doen. ''Dan denk ik, man, ik kwam binnen met f*cking niets en ik ga naar buiten met f*cking niets. Buiten moet ik ook hard werken. Ik heb een heel gelukkig stabiel leven gehad. Dan denk je misschien wat een lulverhaal. Getrouwd, zekerheid, mooie auto, een huis. Ik heb alles gehad. Maar ik ben alles kwijtgeraakt door keuzes. Keuzes maken zorgt ervoor dat je hele leven wordt omgegooid. Het kan alleen maar beter worden en zo zie ik het ook. De enige reden waarom ik Utopia in ging is omdat ik er beter uit kom dan dat ik er in ging. En dat kan ook niet anders. Als je hier een werkers mentaliteit hebt en een normale gezonde energie en visie en doel dan kan het niet anders dan dat je hier altijd als een winnaar uit komt. Utopia is voor mij groeien, of dat nou in de lengte, de breedte of in de grond is''.

Om 22:26 verdwijnt Rob weer naar binnen. Ramona zit op dat moment buiten te roken (alweer) en zegt dat Nicole mooie woorden sprak. ''Ik zit zelf nog lang niet in die fase. Dan moet je echt een lange tijd in Utopia zitten om er zo over te kunnen praten'', aldus Ramona.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.