Naomi is het helemaal zat. ~ Utopia Gekte

12/18/2015

Naomi is het helemaal zat.

Ivan en Naomi aan het werk.

Na het toiletbezoek sjokt Ivan nog ietwat slaperig naar de koffiemachine. Daar zet hij niet één maar twee bakjes koffie. Of thee. Ook Naomi komt namelijk al snel uit bed wanneer ze merkt dat Ivan wakker is. Terwijl zij een bezoekje brengt aan het toilet gaat Ivan alvast buiten staan. Zijn kopje koffie zet hij op de houten statafel en hij staart een tijdje voor zich uit. ''Yo'', zegt hij wanneer Naomi gapend naar buiten komt. Ivan vind het gewoon warm buiten en Naomi beaamt dat en vind het raar. Op hun gemak wandelen ze samen naar het weiland terwijl de rest van de bewoners verder kunnen gaan met uitslapen. Naomi pakt in eerste instantie een klein schepje om de kippen te voeren, maar bedenkt zich al snel. Een grote schep gaat veel sneller. Ze schept één keer, leegt de schep in het kippenhok en gaat met de handen in haar zakken wat toekijken. Ivan doet het zware werk door de stal uit te mesten en Naomi pakt een baal hooi of stro voor de koeien.

''Weet je wat Cees vannacht zei? Hij ging in zichzelf praten weer. Zegt die 'zal ik jou eens een verhaal vertellen'. Daarna zei hij iets onverstaanbaars en daar 'jhoaaa'. Het was zo grappig'', lacht Naomi. Er valt vervolgens weer een lange stilte en Naomi begint wat troep weg te vegen. Op een gegeven moment roept Naomi Ivan omdat er een muis boven op de stal zat. Ze dacht even dat die dood was, maar hij zat daar gewoon lekker lui te wezen. Verder telt ze ook nog 14 verse eieren van de kippen. Ivan geeft aan nieuwe laarzen nodig te hebben omdat er allemaal gaten in zitten. Hij vergeet ze steeds te bestellen. ''Nee man, die kosten niks. Gewoon van die groene laarzen, tien of vijftien euro ofzo'', vertelt Ivan wanneer Naomi aangeeft dat die toch niet zo duur zijn.

''Ik wil het eigenlijk niet weer zeggen, anders ben ik misschien een zeikerd. Maar... Die studio heb ik juist in de wintertijd nodig. Als het regent bijvoorbeeld. Daarom heb ik die studio nodig. Mijn snoeren worden steeds afgepakt, er ligt steeds troep. Ik weet niet wat ik er mee moet doen'', vertelt Naomi op een gegeven moment. Volgens Ivan wordt de studio gebruikt omdat ze steeds geen boekingen heeft. Zelf ontkent ze dat, ze zegt wel boekingen te hebben. Ivan geeft haar gelijk wat betreft dat ze van haar spullen af moeten blijven. ''Maar op het moment dat het niet draait en niks oplevert, dat moet het een andere functie krijgen. Er zijn niet veel boekingen en het is zonde om aardappels buiten te gaan leggen terwijl de studio niet word gebruikt'', legt Ivan uit. Naomi vind dat het makkelijk in de schuur kan liggen maar volgens Ivan is het daar een te grote rotzooi en te klein. ''Nu doe je weer zo denigrerend maar ik zit er echt mee. En ik word van hot naar her gestuurd en heb geen poot om op te staan en kan geen kant op'', zegt Naomi gefrustreerd. Ivan geeft aan totaal niet denigrerend te zijn en begrijpt haar frustraties.

Ivan vind dat er te weinig boekingen zijn om de fotostudio altijd alleen maar te gebruiken voor haar fotografie. Dat is een meningsverschil met Naomi waar ze niet uit zullen komen. Wel is Ivan bereid om haar te helpen, als ze maar kan aantonen dat er genoeg boekingen zijn. ''Ik snap dat je ruimte moet hebben waar je je spullen moet leggen en ze moeten er niet aan gaan zitten. Dat snap ik helemaal. Maar als de ruimte niet gebruikt word... Kijk, dat is hetzelfde als de kapsalon. Daar liggen nu allemaal spullen, maar wat doen ze daar mee? Je kan er net zo goed weer een slaapruimte van maken'', aldus Ivan. Naomi blijft haar fotostudio verdedigen en zegt opeens te bedenken dat het nog veel meer functies heeft. Bijvoorbeeld om de producten van iedereen ook te fotograferen. ''Ik wil niet worden weggestopt, ik doe heel veel voor jullie hé. Ik ben het een beetje zat'', besluit Naomi. En als ze het zegt in een centraal krijgt ze naar eigen zeggen iedereen over zich heen. Het zit Naomi duidelijk erg hoog en dat maakt ze goed duidelijk. ''Ik durf het elke keer niet te zeggen, maar nou ben ik er klaar mee''.

Ivan denkt dat ze nu ook gewoon prima foto's kan maken daar. Naomi vind echter van niet omdat er veel rommel ligt en haar achtergrondrollen ook zijn gebruikt door iedereen. Ook zijn er twee snoeren weg en heeft ze er nog maar één. Het probleem ligt volgens Ivan niet bij een gebrek aan ruimte, maar dat ze gewoon van Naomi haar spullen af moeten blijven. Naomi ziet liever dat zij als enige de fotostudio ruimte mag gebruiken. Ze dreigt er mee te stoppen als er niks veranderd omdat haar plezier er al een tijdje vanaf is op deze manier. Ze vind niet dat zij zich nu in allerlei bochten moet wringen terwijl ze zoveel doet voor iedereen en maar één ding terug krijgt.

''Ik ben er klaar mee, blijf er met je tengels vanaf'', is iets wat Naomi best mag zeggen volgens Ivan. Hij legt haar uit hoe ze voor eens en altijd duidelijk kan maken aan iedereen dat ze van haar spullen af moeten blijven. En dat ze wat minder boekingen heeft de laatste tijd omdat ze er minder zin in heeft. Er komt een heel betoog uit Ivan zijn mond die Naomi indien ze dat durft later kan herhalen tijdens een centraal. Ivan is een goede spreker en helpt vaker onzekere bewoners aan een speech. ''Mag ik dit opnemen, dat ik het dan kan afspelen'', vraagt Naomi lachend.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.