''Met die drank verhogen jullie je basisloon'' ~ Utopia Gekte

12/22/2015

''Met die drank verhogen jullie je basisloon''

Cees heeft niet de capaciteit om het te leren

Om kwart over één zien we Bas in de keuken staan. Hij probeert iets te koken met Tofu. Daar had hij eigenlijk Tempeh voor nodig, maar dat was er niet. Ramona, Victoria, Nicole, Gabriëlle en Rowena zien we aan de horeca tafel zitten. Zij zijn briefjes aan het maken. We gaan er maar vanuit dat dat de briefjes zijn met quotes er op. Cees is ook weer druk bezig. We zien hem rondlopen, bij de droger even stoppen om die vervolgens aan te zetten. Gina is in het woongedeelte spullen aan het opruimen en netjes aan het maken en Naomi is daar aan het dweilen. Als Cees langs de doucheruimte loopt moppert hij dat het daar een puinhoop is. Niet veel later is Gabriëlle de gemeenschapskeuken ingedoken om lunch te maken. Benjamin wil dat ze ook iets voor hem maakt, maar daar lijkt Gabriëlle geen zin in te hebben. Naomi heeft inmiddels de dweil omgewisseld voor de bezem en is aan het vegen. Rowena zien we was in de wasmachine doen en Gina hangt schilderijen op. Het is duidelijk dat alle bewoners druk bezig zijn om de loods klaar te maken voor het diner dat later vandaag plaats zal gaan vinden. Rob en Benjamin zijn in de horeca keuken aardappels tot friet aan het snijden als Cees een gesprek begint over het ''drank probleem''.

Cees zit er blijkbaar nog steeds mee dat er oneerlijke verdeeldheid is in de loods. Dat ze drank mogen drinken op kosten van de BV en hij zelf zijn chocoladereep moet betalen van zijn basisloon. Een paar maanden geleden maakte hij er al een probleem van dat er gedronken werd voor veel geld en hij bijvoorbeeld geen fruit of ham mocht op kosten van de BV. De meningen zijn er duidelijk over verdeeld. ''Je kiest er toch zelf voor om niet te drinken''. Volgens Cees klopt dat, maar Rowena zou haar eigen soja melk van haar zakgeld moeten betalen en Cees zijn snoepjes. ''Met die drank verhogen jullie je basisloon''. Cees vind juist dat het andersom zou moeten zijn. Alcohol zelf betalen en snoep en chips op kosten van de BV. Cees noemt de drank een genotmiddel, maar volgens Benjamin en Rob is snoep, koffie en chips net zo goed een genotsmiddel. ''Van koffie en chips word je niet anders''. Cees zou het ook best vinden als Rowena haar sojamelk en hij zelf zijn chocoladereep niet meer zelf hoeven te betalen. Dan kan de drank zo blijven. Rob vraagt of Cees nou echt denkt dat ze gaan turven. Waar trekken ze dan de grens. Moeten ze dan ook moeilijk gaan doen omdat de een meer eet dan de ander.

Cees benadrukt dat hun op een dag bijvoorbeeld al voor zes a zeven euro drinken en dan komt hij met zijn reep van 43 cent en dan moet hij dat zelf betalen. ''Gaat het je daarom'', vraagt Benjamin. ''Nee'', ontkent Cees. Het zou hem er om gaan dat Rowena zelf haar sojamelk moet betalen. Als Cees weg is praten de bewoners nog even verder. Bas snapt Cees wel, maar is ook van mening dat het leuk moet blijven. Utopia moet niet zo beroepsmatig worden. Bas drinkt niet echt, maar snapt wel dat mensen er behoefte aan hebben. Ramona laat ondertussen weten een beetje moe van Cees te worden. Dan is ze druk bezig en komt hij weer van alles opruimen. Dan kijkt hij op je bord, moet hij zeggen wat hij aan het doen is. Komt hij vervolgens je was hier neerzetten. Ramona heeft hem niet gevraagd om haar was te doen. Ze negeert het een beetje nu want ze word er echt een beetje moe van. Ze snapt dat hij het goed bedoeld, maar ze gaat straks wel met hem praten. Volgens Rowena heeft Cees niet meer de capaciteit om het te leren. ''Hij is vastgeroest''. Volgens Rowena is Ramona dan ook degene die moet veranderen. Of ze moet het tegen Cees zeggen dan veranderd het wel even, maar dan vergeet hij het even later weer en gebeurd het allemaal overnieuw. Cees kan ook niet tegen kritiek. Ramona vind het soms zo irritant. ''daar gaat die weer''.

Op de andere stream laat Gabriëlle om vijf voor twee aan Benjamin weten dat ze eten voor hem gemaakt heeft. Ze had hem naar eigen zeggen al meerdere keren geroepen, maar hij kwam niet. En wat is nu het probleem. Ivan schijnt dat eten nu inmiddels opgegeten te hebben.


1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.