Mark wil het alcohol verbruik met 100% reduceren ~ Utopia Gekte

12/29/2015

Mark wil het alcohol verbruik met 100% reduceren

Er word sowieso iemand teleurgesteld

Goedemorgen op dag 728. Om half tien zien we Ivan weer alleen bij de koeien om de stal uit te mesten en de diertjes te verzorgen. Een poosje later komt ook Cees aanlopen. Hij komt eieren halen. Boven het kippenhok vind hij naar eigen zeggen zo'n 25 eieren. Er ontstaat een gesprekje tussen hem en Ivan. Volgens Ivan zien ze iets over het hoofd. ''Ze denken dat ik de langstzittende Utopiaan ben, maar dat is deze dame hier. Ze zit hier al bijna 24 maanden'', aldus Ivan. Terwijl Cees Ivan helpt in de stal praten ze verder. Cees zegt dat Gabriëlle buiten ook een grote gun factor heeft. Haar afvalproces dwingt bij veel mensen respect af. Ivan zegt de verkiezing spannend te vinden omdat Utopia nog een jaar doorgaat. Hij hoopt dat er een terechte winnaar word gekozen. Om tien over tien zien we Gabriëlle in de gym. Ze is daar om zelf te sporten.

Om kwart voor elf vraagt Rowena in de loods aan Ivan of hij stemmen verwacht. Ivan zegt helemaal niks te verwachten. Rowena verwacht ook niks. Volgens haar word er sowieso iemand teleurgesteld. Ze is een beetje bang voor donderdag. ''Ga je me teleurstellen dan'', vraagt Ivan. Rowena adviseert hem of het gewoon op zich af te laten komen en het aan te kijken. Er vinden deze ochtend al meteen veel streamlocks plaats. Even later is Cees weer aan het klagen over het drankgebruik. Er zijn 220 glazen bier doorheen gegaan met vier man. Twee a drie dagen geleden is het fust aangesloten en het is nu al op. Voor de eerste kerstdag was het aangesloten. ''Zo dat is drie dagen geleden''. Mark heeft een goed voornemen. Het alcohol verbruik met 100% reduceren. Cees vraagt zichzelf direct ook af waarom ze eigenlijk drie keer per week boodschappen doen. Volgens de mannen kan het prima twee keer per week. ''Moet je eens kijken wat dat ook scheelt, want elke keer dat je kijkt denk je o dat is in de reclame, o dat is ook wel lekker''. Cees koopt thuis maar één keer per week boodschappen.

Als de mannen uitgepraat zijn gaat Cees zijn tanden poetsen. Hij had een oranje tandenborstel met een elastiekje er om en zijn naam er op, maar hij kan hem niet vinden. ''Zo'n oranje met een elastiekje. Weg naja oké''. Na een korte zoektocht lijkt hij hem nog steeds niet te kunnen vinden. Toch gaat hij zijn tanden poetsen met waarschijnlijk een willekeurige tandenborstel. Bas horen we om elf uur buiten op het rokersbankje zeggen dat hij pas om half vier naar bed ging en dat hij heeft gewonnen met pokeren. Cees haalt ondertussen de was uit de wasmachine om het in de droger te doen. ''Goedemorgen'', zegt Cees tegen Victoria die achter de computer zit. ''Goedemorgen, goed geslapen'', vraagt Victoria. ''Een beetje, het was weer vier uur voordat het een beetje rustig werd''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.