Mark vergaat van de pijn, Gina schreeuwt om hulp ~ Utopia Gekte

12/04/2015

Mark vergaat van de pijn, Gina schreeuwt om hulp

''Wat ben je toch een akelig kind''

Om één uur 's nachts na een feestje, een luidruchtige avond, ophef en een aantal discussies, klinkt er opeens geschreeuw vanaf de vide. Gina roept om hulp waarna Nicole, Ivan en Stefanie zo snel mogelijk de trap op rennen om te kijken wat er aan de hand is. Daar ligt Mark te kreunen van de pijn. Er word gezegd dat hij zijn arm niet kan bewegen en Gina lijkt in paniek. Mark denkt dat zijn arm uit de kom is. ''Het lijkt op wat Gio had'', zegt hij. Ook doet het veel pijn en ligt Mark continu te kreunen van de pijn. Ivan probeert te helpen en helpt Mark rechtop om naar zijn arm te kunnen kijken. ''Probeer eens op te staan''. Ivan merkt al snel op dat er niks raars aan te zien is. Mark, Nicole en Stefanie denken dan ook dat het kramp is. ''Zit je jezelf aan te stellen?'', vraagt Gina. Mark zegt dat het echt anders voelt. Nicole voelt aan zijn schouder en zegt geen spiertrekkingen te voelen. ''Komt die kramp iedere keer terug? [...] Maar het gaat met vlagen?'', vraagt Nicole. Mark zegt dat het inderdaad telkens terug komt met vlagen. Nicole denkt dat het spier verkramping is. Zijn arm is in ieder geval niet uit de kom want dan zou het volgens haar continu pijn doen. Nicole besluit Mark zijn arm een soort van te masseren. ''Ik wil dat het weg gaat'', laat Mark weten.

Mark kreunt ondertussen nog steeds van de pijn. ''Ik dacht dat hij eerst een grapje maakte'', laat Gina weten. ''Wat een kut is het ook, serieus'', reageert Nicole. Gina zou gezegd hebben dat Mark Cees na deed. ''Hij maakte allemaal van die geluiden''. Pas later besefte ze zich dat het serieus was. Nicole zegt geen verschil te voelen in zijn armen. Zijn ene arm ziet en voelt het zelfde als zijn andere arm. Mark benadrukt dat hij wel echt veel pijn voelt. Rob word er ook al snel bij gehaald. Hij is masseur en zou er het een en ander van af kunnen weten. Volgens Nicole is de ene schouder toch opeens veel meer gespannen en dikker. Rob wil dat Mark zijn arm naar de zijkant uitstrekt. Mark besluit zijn goede arm uit te strekken. Er word gelachen. Zodra Mark met hulp van Rob de arm uitstrekt waar hij last van heeft kreunt hij van de pijn. ''Hij is niet uit de kom'', concludeert Rob. Mark kan zijn arm namelijk wel gewoon bewegen en als zijn arm uit de kom zou zijn zou dat niet kunnen. Volgens Rob moet er wel even een dokter bij komen. ''Hij moet spierverslapper hebben of zo'', reageert Nicole.

Mark beweegt zijn arm voorzichtig maar word gek van de pijn. ''Doe niet'', roept Gina paniekerig, maar Rob denkt dat het wel even goed is. Mark gooit er nog even wat scheldwoorden uit. ''Hij zit niet goed hoor''. Gina zegt niet te weten wat ze moet doen. Ze zit dus maar gewoon toe te kijken met een knuffelbeer in haar armen. Nicole is naar beneden gegaan, waarschijnlijk om even te overleggen wat ze gaan doen. Rob doet vervolgens een bepaalde handeling bij Mark's arm wat bij Mark voor verlossing zorgt. De pijn lijkt er even wat door af te zwakken. Mark lacht omdat hij tegelijkertijd een scheetje moest laten, maar al snel verdwijnt die lach weer als de pijn in zijn arm weer terug komt. Omdat Mark een scheet liet en moest lachen concludeert Gina meteen maar weer dat Mark zich aan zit te stellen, maar volgens Mark is het echt iets anders dan kramp. ''Je liet me wel even schrikken'', laat Gina weten. ''Ah Gina gaat het?'', vraagt Nicole dan sarcastisch. Volgens Rob zou het ook een zenuw kunnen zijn en volgens Mark tintelden zijn vingers net even. ''We kunnen hem ook een blauw oog slaan dan heeft hij pijn aan zijn oog'', roept Gina waarna Rob vraagt of dat echt haar oplossing zou zijn. ''Ja weet je, als je ergens anders pijn veroorzaakt dan voel je die ene pijn niet meer'', reageert Gina. ''Hij ging nog net niet fietsen. Sorry schatje. Daarna nam ik je serieus''.

Mark laat weten dat hij de arm die pijn doet ooit gebroken heeft. Ivan pakt de telefoon er uiteindelijk maar even bij om te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. ''Helpt het als je gewoon stil ligt?'', vraagt Stefanie. Het antwoord daarop kunnen we niet meekrijgen omdat er een streamlock in gegooid word. Zodra we weer beeld hebben horen we Nicole zeggen dat Mark het gewoon even moet laten rusten. Zijn vingers kan hij gewoon bewegen. ''Blijf dan zo liggen''. Volgens Rob kan Mark er het beste wel even een kruik bij pakken. Door de warmte krijgt hij dan een betere doorbloeding. Nicole oppert dat Mark ook paracetamol kan pakken en mocht het vannacht echt niet willen dan kunnen ze ook altijd nog aan de spierverslapper. Volgens Rob lijkt het meer op een spier spasme/kramp. ''Het is klaar nu met de pijn. Stel je niet zo aan'', komt Gina er weer tussendoor. ''Wat ben je toch een akelig kind'', reageren Nicole en Stefanie die het duidelijk maar een domme opmerking van haar vinden. ''Geef het maar toe, je wil gewoon op Cees lijken'', gaat Gina verder.

Niet veel later lijkt bij Mark de pijn iets te zijn verminderd. Mark ligt rustig in bed en ondanks dat hij aangeeft nog wel pijn te voelen lijkt het nu een stuk minder dan daarnet. Rob, Nicole, Gina en Stefanie houden Mark ondertussen goed in de gaten en Nicole heeft nog even het één en ander op Google opgezocht en het enigste wat ze kan vinden is ''NA''. Dat is acute pijn in je schouder als we Nicole mogen geloven. NA niet HNA zoals wat Naomi heeft. Zolang het niet naar zijn kaak trekt maakt Nicole zich niet zo'n zorgen. Gina besluit dus maar weer een aantal vreemde opmerkingen er in te gooien. ''Stiff heeft ook nog wel een paar pilletjes als je wilt''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.