Liveblog: Utopiaan van het jaar verkiezing 2015. ~ Utopia Gekte

12/30/2015

Liveblog: Utopiaan van het jaar verkiezing 2015.

Wie wint Utopia 2015?

Het duurt nog even tot de stemming, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee dus we openen alvast het meest spannende, bloedstollende, opwindende, enerverende en epische liveblog ooit! Wie o wie gaat de ontroerende titel 'Utopiaan van het jaar 2015' in de wacht slepen?! In de loods is de spanning al een tijdje om te snijden...

Het is op het moment van schrijven 11:47 en de verwachting is dat de stemming/bekendmaking om 13:30 begint. Pin ons er niet op vast want in Utopia weet je het maar nooit. Utopia Gekte staat in ieder geval paraat om alle details uitgebreid voor je op een rij te zetten. Tot het zover is mag je indien gewenst gezellig mee speculeren over de toekomstige uitslag. Wie gaat winnen? Is het Ivan of Bas? Of is het misschien wel Gina, Mark, Nicole of Wim? It giet bijna oan!

11:52. Ivan ligt op bed te schrijven en Bas zit rustig op de bank. Nicole leest nog even de krant van vandaag aan de picknicktafel in de loods. Andere dames zijn zichzelf al een tijdje zo mooi mogelijk aan het maken. Iedereen wil er goed uitzien straks wanneer de verkiezing begint.

13:02. Nicole en Ivan maken nog snel een wandeling om rustig samen te kunnen praten over de stemming.

13:15. Mark en Gina doen hetzelfde. Ook hun wandelen nog even over het terrein.

13:20. Mark heeft er niet zo'n zin in, kijkende naar hoe het vorig jaar ging en eindigde.

13:24. ''Is dat de doorslag om Utopiaan van het jaar te worden'', vraagt Mark zich af. Er volgt een streamlock. De hele tijd vliegen de streamlocks ons al om de oren. Blijkbaar mogen we een hoop niet horen.

13:30. Mark zien we bij Baas Beach nog vlug een briefje schrijven. Misschien een speech voor als hij straks zijn stemmen bekend gaat maken? Of alvast kijken of hij er achter kan komen wie op wie gaat stemmen, We zien hem namelijk alle namen van zijn mede bewoners opschrijven.

13:37. Rowena denkt dat Gabriëlle één van de kanshebbers is. Gabriëlle wil het niet horen, het geeft haar een ongemakkelijk gevoel en daar kan ze niet goed mee omgaan. Ze zou het hartstikke leuk vinden om te winnen, maar gunt het een ander net zo hard. Rowena vind dit hele spannende televisie. Gabriëlle is het daar mee eens. De dames wandelen weer naar binnen na een kort gesprek buiten. Binnen is iedereen nog druk bezig dus de verkiezing laat nog even op zich wachten.

14:00. We hadden al klaar kunnen zijn met dit hele circus, maar de bewoners maken nog geen aanstalten om te beginnen. Nog even geduldig afwachten dus...

14:02. Bjorn vraagt hoe laat ze gaan beginnen en er komt meteen een streamlock.

14:09. Utopia Gekte is er nog steeds gezellig bij. Alleen de verkiezing is nog altijd niet begonnen.

14:29. Bas en Bjorn halen samen veel grapjes uit over de verkiezing. Cees presenteert het hele gebeuren en daar zijn ze wel blij mee. Dan is hij namelijk sowieso de winnaar niet. Anders moet de winnaar zichzelf vertellen dat die heeft gewonnen. Rob vind het kinderachtig als je boos zou worden omdat een ander wint en jij niet zelf. Ook vind hij dat sommigen dom campagne hebben gevoerd door te zeggen naar huis te gaan als Bas wint. Dat zou hem alleen maar meer stemmen hebben opgeleverd.

14:32. Gina roept door de loods dat ze over een half uur gaan beginnen.

Begin Utopiaan van het jaar verkiezing.

14:53. We kunnen eindelijk gaan beginnen! De bewoners zitten er klaar voor, de enveloppen staan paraat en Cees heeft zijn zegje ingestudeerd. Althans, Bas moet nog even een plasje plegen tot grote ergernis van Nicole. ''Ik ga hier kapot''.

14:58. ''Goed, we zijn er allemaal. Laat ik beginnen met zeggen dat ik het een grote eer vind om dit te mogen doen. Binnenkomen is al een prijs, de volgende prijs lag onder de kerstboom. Wat heel leuk was om te doen was de presentatie van het dance event. En nu gevraagd worden om dit te doen, hét moment van het jaar, om de Utopiaan van het jaar 2015 te kiezen. Ik kan mij herinneren toen ik net binnen kwam dat er al één campagne aan het voeren was. Mark. Stem op mij. Toen had ik al zoiets van wat is dit? Maar hij was er al mee bezig en zo heeft een ieder dat voor zichzelf ingevuld. Een spannend moment, zeker voor mensen die er al het hele jaar in zitten. Ik weet zeker en zie en voel dat het toch echt wel een ding is. En dat we zeker aan de titel waarde hechten, wellicht niet aan het geld. Maar die titel, jaaa die willen we allemaal wel graag hebben. Misschien leuk om even te vertellen wat de titel oplevert. Mark, jij weet het ook. 17.236 euro! Die liggen klaar voor de winnaar van de titel Utopiaan van het jaar. En we zijn vrij om daar mee te doen wat je zou willen. Daar hebben we allemaal onze eigen gedachtes over. Een mooi bedrag, je zal het maar in de pocket hebben na een jaartje lol. Nog even de spelregels. wellicht ten overvloede, maar toch. We hebben 100% te verdelen. Wij met zijn allen hebben er 45. 15x3 stemmen is 45%. De paspoorthouders hebben 5 stemmen te verdelen, oftewel 5%. En de kijkers die hebben kunnen smsen maken 50% uit van de 100. 45, 5 en 50 maakt 100. Duidelijk voor iedereen? Okey. Dan starten wij met het stemmen hier onderling in de loods. Daarna houden we een pauze. In die pauze krijg ik de envelop. Vervolgens nog een keer een pauze. En dan krijg ik de laatste envelop. En zo zullen we over enige tijd, ik weet niet precies hoe lang, weten wie met de titel Utopiaan van het jaar 2015 aan de haal gaat. Dan stel ik voor dat wij nu gaan beginnen. Hier hebben wij prachtige witte stiften. Aan jou de eer om te starten Gina. Succes allemaal en ga je gang!''

15:00. De stemmen van Gina. Zij heeft een speech voorbereid, maar we gaan niet alles mee schrijven. De stemmen maken we zo wel bekend natuurlijk. Gina geeft al haar 3 stemmen aan Mark.

15:03. De stemmen van Naomi. Zij heeft voor elke bewoner een stukje geschreven dus ook dat duurt wel eventjes. Haar stemmen gaan naar Ivan, Gabriëlle en Rowena.

15:10. Gabriëlle is aan de beurt en ook zij heeft een riedeltje voor iedereen.  Ivan, Bjorn en Naomi krijgen haar stem.

15:14. Nicole mag net als Naomi voor de tweede keer haar stemmen voor deze titel verdelen. Zij stemt op Ivan. Alle drie uiteraard.

15:16. Tijd voor de volgende en dat is Rowena. Ook zij heeft weer van alles opgeschreven. Haar stemmen gaan naar Gabriëlle, Ivan en Bas. Bjorn keek nogal verbaasd aangezien hij close is met Rowena, maar geen stem krijgt.

15:18. Ramona is aan de beurt. Zij geeft haar stemmen aan Gabriëlle, Bas en Ivan.

15:22. Victoria - die pas een week in Utopia is - mag ook nu al belangrijke stemmen gaan verdelen. Zij kiest voor Gabriëlle, Nicole en Ivan.

15:28. Cees is aan de beurt, maar Ivan moet echt even naar het toilet. Er komt een streamlock. Uiteindelijk kan ook hij zijn stemmen verdelen. Cees stemt op Gabriëlle, Mark en Bas.

15:38. Bas is aan de beurt. Gabriëlle, Mark en Ivan krijgen een stem van de potentiële winnaar. Al ligt Ivan momenteel al erg ver op kop. Desalniettemin kan er nog van alles gebeuren! Het duurt allemaal behoorlijk lang, dus ga ondertussen gerust (commercial break) kleding shoppen. :-)

15:40. Door naar de volgende en dat is Rob. Hij geeft twee van zijn stemmen aan Ivan en de derde is voor Mark.

14:41. Mark is nu zelf toevallig aan de beurt. De eerste stem die hij weggeeft is voor Gabriëlle. De tweede is voor Wim. En de laatste is voor Ivan.

14:44. En we gaan verder met Wim. Hij was er al snel uit. Zijn stemmen gaan naar Ivan, Mark en Nicole.

14:46. Benjamin vind iedereen Utopiaan van het jaar en hij legt even uit waarom. Dat riedeltje slaan wij weer over en we wachten geduldig op zijn stemmen. Ivan krijgt er uiteindelijk 2 en Mark krijgt er 1. Ivan heeft momenteel al 15 stemmen.

15:52. Bjorn vertelt trots zijn verhaal uit zijn hoofd te kunnen doen en niks te hebben opgeschreven. Zijn stemmen gaan uiteindelijk naar Gabriëlle, Ivan en Naomi.

15:58. Tijd voor de laatste stemmen van een Utopia bewoner. En dat is Ivan zelf, degene met de meeste stemmen tot nu toe. Hij geeft zijn 3 stemmen allemaal aan Nicole, zijn geliefde.

16:04. Cees neemt het woord weer omdat iedereen zijn stemmen heeft uitgebracht. Hij maakt de eerste tussentijdse tussenstand bekend en daarna houden ze een pauze. Bjorn vertelt in de pauze aan Naomi dat hij kapot ondergewaardeerd is, maar dat had hij al wel verwacht.

Tussenstand I.

1. Ivan met 16 stemmen.
2. Mark met 8 stemmen.
2. Gabriëlle met 8 stemmen.
3. Nicole met 5 stemmen.
4. Bas met 3 stemmen.

Paspoort stemmen.

16:37. Na een lange pauze heeft Cees de envelop opgehaald. Er kunnen dus eindelijk weer stemmen bekend worden gemaakt. Het gaat om de 5 stemmen van de livestreamers. In totaal ook 5% van het geheel.

1 stem voor Bas.
1 stem voor Cees.
1 stem voor Mark.
1 stem voor Ivan.
1 stem voor Gabriëlle.

Tussenstand II. 

16:43, alle stemmen van de streamers zijn bekend. Aan de tussenstand is weinig veranderd, behalve dat sommigen een stem er bij hebben gekregen.

1. Ivan met 17 stemmen.
2. Mark met 9 stemmen.
2. Gabriëlle met 9 stemmen.
3. Nicole met 5 stemmen.
4. Bas met 4 stemmen.

Stemmen van de televisie kijkers.

16:50. Die kunnen elk moment komen! Blijf vernieuwen. ;-) Er volgt nog een laatste pauze. Cees moet zo de envelop halen met de publieksstemmen.

16:58. Cees heeft de envelop gehaald met de publieksstemmen en legt het hele riedeltje nog even uit. Tijd voor de laatste stemmen! Cees haalt de eerste kaart er uit met het aantal stemmen.

0.02 stemmen voor Ramona. Cees moet ondertussen even naar de zenderkamer komen... Meer stemmen volgen snel!
0.02 stemmen voor Victoria.
0.07 stemmen voor Benjamin.
0.09 stemmen voor Rowena.
0.18 stemmen voor Gina.
0.24 stemmen voor Rob.
0.26 stemmen voor Wim.
0.32 stemmen voor Bjorn.
0.44 stemmen voor Cees.
1.24 stemmen voor Mark.
1.51 stemmen voor Nicole.
1.85 stemmen voor Naomi.
3.15 stemmen voor Gabriëlle.
17.05 stemmen voor Ivan.
23.56 stemmen voor Bas.

Utopiaan van het jaar 2015.

Ivan heeft Utopia 2015 gewonnen en is de Utopiaan van het jaar 2015. Hij is tot tranen geroerd en Bas is de eerste die hem feliciteert. ''Goed gedaan man, het is je echt gegund''.

De eindstand:
 1. Ivan 34,05 
 2. Bas 27,56
 3. Gabriëlle 12,15
 4. Mark 10,24 
 5. Nicole 6,51 
 6. Naomi 3,85 
 7. Cees 1,44 
 8. Bjorn 1,32 
 9. Wim 1,26 
 10. Rowena 1,09 
 11. Rob 0,24 
 12. Gina 0,18 
 13. Benjamin 0,07 
 14. Ramona 0,02 
 15. Victoria 0,027 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.