Liveblog: Utopia nominaties december 2015. ~ Utopia Gekte

12/01/2015

Liveblog: Utopia nominaties december 2015.

Wie zijn genomineerd?

Een hele goedemorgen! Het is vandaag 1 december 2015 en dat kan maar één ding betekenen. Het is de dag van de Utopia nominaties! In dit liveblog gaan we zowel de voorpret als de gehele nominatieronde voor je vastleggen. Op die manier hoef je niks te missen als jij stiekem in de tijd van je baas onder je bureau van minuut tot minuut op de hoogte wordt gehouden van de stemming. Of gewoon thuis op de bank, dat kan natuurlijk ook. ;-) Nieuweling Ramona, Gwen of Angela moet uiteindelijk één van de genomineerden naar huis sturen.

Dit bericht krijgt tot na de nominaties nieuwe updates. Tot de nominaties beginnen zullen wij hier de laatste roddels en speculaties rondom de stemming met je delen. De verwachting is dat de nominaties rond het middaguur beginnen. Klets je tot die tijd alvast gezellig mee in de reacties? Een accountje aanmaken is zo gepiept en je mening is van harte welkom! Wie zie jij het liefst vertrekken binnenkort?

- begin liveblog -

09:23. Een aantal bewoners doen een sigaretje buiten nadat ze zichzelf mooi hebben gemaakt voor de nominaties. ''Wij zijn het mooiste stelletje van Utopia'', weet Nicole te vertellen over Ivan en zichzelf. Niet veel later krijgt ze nog post ook dus haar leven is helemaal compleet vandaag en de dag is pas net begonnen!

10:11. Mark zegt zijn speech op te gaan schrijven voor bij de nominaties straks. Hij noemt dit één van de meeste lastige stemmingen ooit. 

10:22. Nicole zit meer met haar post in de maag dan met de nominaties. Ze heeft post van haar moeder ontvangen die haar erg in twijfel brengen. Voor het tatoeëren heeft ze wel een oplossing bedacht. Ze is van plan om weer een nieuwe begeleider te zoeken. 

10:29. Naomi zegt gevlucht te zijn voor haar problemen en toen in Utopia kwam. Ze ziet er tegenop om straks weer naar die problemen terug te keren. 

11:07. Rowena laat weten vol op één iemand te gaan stemmen straks. Wie die persoon is zal straks blijken... 

11:25. Volgens Wim duurt het nog een uur tot de nominaties beginnen. Hopelijk is hij een beetje in de war met de tijd en bedoelt hij 35 minuten. Download tijdens het wachten alvast de Utopia Gekte app in de Play store voor Android of de App store voor IOS

11:29. Er vinden heel veel streamlocks plaats deze ochtend waardoor weinig te volgen is. Hopelijk gebeurt dit tijdens de nominaties straks niet.

11:34. Er heerst veel stilte in de loods. Is iedereen zo gespannen? In de woonkamer en op de trap van de vide heerst een doodse stilte en ook achter de desktops zijn Ivan en Nicole erg stil.  

11:40. Wim en Stefanie zoeken even wat ontspanning door een potje te darten. Ivan en Nicole zitten nog steeds in stilte achter de desktops. De bewoners praten opvallend weinig over de nominaties. Normaal gesproken gaat het nergens anders over, vooral niet zo vlak voor de stemming.  

11:48. De bewoners komen eindelijk in beweging en gaan de banken vast klaarzetten. Nog een paar minuten en de nominaties gaan eindelijk beginnen! 

11:51. Ivan blijkt deze keer de nominatie te gaan presenteren omdat hij het langst in Utopia zit.

11:55. Naomi doet wat danspasjes op de tafel in de loods terwijl Armanda weer een outfit aantrekt bij Bas. Hij heeft wederom zijn hippie dansoutift aangetrokken voor deze speciale gelegenheid. 

- Begin nominaties - 

12:00. Als het goed is beginnen de nominaties op dit tijdstip! Echter lijken de bewoners niet al teveel haast te hebben. We wachten nog even geduldig tot de nominaties beginnen. Dit zal niet lang meer duren nu. 

12:06. De meeste bewoners zitten inmiddels klaar op de bank. Zoals altijd pakken een aantal bewoners hun moment om tegen hun ouders te zeggen dat ze van hun houden. ''Pappie, mammie ik hou van jullie''. 

12:11. En we wachten nog even... :-) 

12:12. ''Dat ik ze ontvang interesseert me helemaal geen ene f*ck'', zegt Nicole over de stemmen. Ze vind het moeilijker om de stemmen uit te delen. 

12:16. Bijna iedereen zat al klaar voor de stemming, maar er is besloten om de nominatie uit te stellen. Hoe lang dit gaat duren is niet duidelijk. Misschien beginnen ze zo alsnog, maar het zou ook zomaar eens langer kunnen duren.  Veel bewoners gaan opeens eten of andere dingen doen. Geen idee wat de reden hiervan is.

12:28. De regie lijkt er bijna uit te zijn over wie naar huis moet en hoe de stemmen gegeven moeten worden. Waarschijnlijk beginnen ze zo alsnog met de nominatie.  

12:36. Wederom staan de meeste bewoners klaar in de woonkamer. Gina vraagt om eerst even te zingen voor Kevin die jarig was. Nicole wil dat ze ook zingen voor mensen die gaan trouwen. Dus er is 2x gezongen nu. Ook pakken ze even hun moment om evenementen te promoten.........

12:37. Ivan loopt met de publieksstemmen vanaf de brievenbus weer richting de loods. Eindelijk kunnen we gaan beginnen met de nominatie. 

12:39. Ivan neemt het woord en legt de spelregels nog eens aan iedereen uit. Elke bewoner krijgt 3 stemmen om te verdelen over één of meerdere personen. Ook de kijkers krijgen in totaal 3 stemmen en daar begint Ivan mee zo meteen. Alle stemmen worden opgeteld en de bewoners met de meeste stemmen zijn genomineerd. Morgen komen de nieuwe bewoners binnen die zichzelf in 4 dagen tijd kunnen bewijzen. Na die 4 dagen mag één van de twee blijven en diegene moet één genomineerde naar huis sturen. 

12:41. Tijd voor de publieksstemmen. De eerste is voor Gina. De tweede is voor Armanda. De derde en laatste is voor Nicole. 

12:42.  Gina begint en geeft twee stemmen aan Bas. De andere stem is voor Cees. 

12:43. Stefanie geeft haar eerste twee stemmen aan Bjorn. Haar laatste stem gaat naar Rowena omdat ze vrij weinig terug ziet van haar ideeën zoals de tennisbaan. Ook mist ze dat ze bezig is voor de groep. 

12:44. Naomi is aan de beurt en zegt nog nooit zo zenuwachtig te zijn geweest. Ze zegt het belangrijk te vinden dat iedereen zijn kansen moet pakken. Rob krijgt daarom de eerste stem. Ze mist pit en passie. Verder hoopt Naomi dat Stefanie gaat knallen. Daarom krijgt zij 2 stemmen. 

12:47. Nicole mag haar stemmen weggeven. Ze bedankt als eerste het publiek. Ze is dankbaar dat ze nog niet vergeten is. Verder vind ze het kapot moeilijk om haar stemmen te verdelen. Van twee mensen heeft ze het gevoel dat ze niet echt in de groep zitten of meedenken met de doelen van iemand anders. Dat zijn Bas en Armanda. Ze vind dat zij meer betrokken moeten zijn met de groep. Ze krijgen beide één stem. De derde en laatste stem is voor Stefanie. ''Ik houd echt heel erg veel van je en vind het heel erg moeilijk. Ik heb onmin veel gesprekken met je gehad en probeer je te steunen en er voor je te zijn. Ik heb het gevoel dat jij er niet voor mij bent. En ik heb echt een beetje moeite met je gedrag''. 

12:51. Armanda geeft haar stemmen aan bewoners die niet openstaan voor het grote plaatje waar Armanda voor staat. Gabriëlle, Naomi en Wim krijgen allemaal een stem. 

12:52. Rowena heeft ook een heel verhaal opgeschreven. Haar drie stemmen gaan allemaal naar Wim, hoe moeilijk ze het ook vind. Ze is van mening dat Wim een gesloten houding heeft en zich schuil houdt achter zijn sarcasme. 

12:53. Ook Gabriëlle vind het moeilijk, maar ze weet dat dit bij Utopia hoort. Haar eerste stem is voor Rob omdat ze hem soms negatief vind en ze niet weet hoe daar mee om te gaan. De overige 2 stemmen gaan beide naar Stefanie. 

12:55. Rob is de eerste man die zijn stemmen mag verdelen. Hij heeft gekeken naar wie het verst van hem af staat en dan komt hij op Rowena uit. Hij heeft het idee dat zij alleen voor de roem komt en daarvoor krijgt ze 3 stemmen. 

12:55. Mark heeft het nog nooit zo moeilijk gehad met de stemming. Toch moet ook hij er aan geloven. De eerste stem is voor Bas 'mijn grote dierenvriend en grappenmaker. We hebben een haat liefde verhouding. Je hebt schijt aan alles en doet gewoon wat er in je opkomt. Net als met die blacklight. Mooi dat je niks vond, zodat iedereen weet dat we ook echt niks doen. 1 stem, maar ik hou nog wel van je''. De volgende stem is voor Naomi want Mark gaat de laatste tijd niet zo goed op haar. Hij kan zich niet vinden in hoe zij haar Utopia invult. De laatste stem is voor Stefanie. ''Ondanks dat ik zie dat je grote stappen hebt gemaakt en dat je goed bezig bent ben je gewoon te vaak afwezig. Praat meer over je gevoel''. 

12:59. Wim geeft een stem aan Bas en nog eens twee aan Armanda. 

13:00. Benjamin is aan de beurt en ook hij geeft een stem aan Stefanie. Zijn tweede stem gaat naar Bas toe. De derde en laatste stem is voor Armanda. 

13:03. Bas geeft zijn drie stemmen weg aan Wim. 

13:04. Tijd voor Bjorn om zijn stemmen weg te geven! Hij geeft de genadeklap aan Stefanie. Zij krijgt alle drie de stemmen en is daarmee zeker weten genomineerd deze maand. 

13:07. Cees loopt naar voren toe om zijn stemmen bekend te maken. Hij geeft alle drie de stemmen die hij heeft aan Gina. Dat zijn de eerste stemmen die zij van een medebewoner krijgt. Wel heeft ze ook een publieksstem. 

13:09. Ivan is aan het woord. Het lijkt volgens hem alsof de stemmingen steeds moeilijker worden. Voor hem is dit de moeilijkste van de afgelopen 23 maanden. ''Je bouwt banden met mensen op en geeft echt om ze. Dat maakt het wel moeilijker. De eerste stem is na een lang betoog voor Cees, ondanks dat hij zich goed ontwikkelt en een fijn persoon is. Zijn volgende stem is voor zijn maatje en broeder Wim. De derde en laatste stem is voor iemand die heel dicht bij zijn hart ligt en die hij graag wil helpen. Alleen heeft hij het gevoel dat hij niet altijd bij diegene kan doordringen. Die persoon is Stefanie.

- De genomineerden - 

Stefanie is sowieso genomineerd. Zij heeft het het zwaarst te verduren gekregen bij deze laatste nominatie van 2016 met 11 stemmen. Verder zijn Wim (8 stemmen) en Bas (6 stemmen) ook genomineerd. Stefanie is enorm aan het huilen wat nogal logisch is na zo'n zware nominatie.Dit bericht krijgt updates tot de nominaties achter de rug zijn. Laat alvast in de reacties weten wie er volgens jou genomineerd moet worden of klets gezellig mee met anderen over Utopia. Een accountje aanmaken is zo gepiept en we lezen je graag! Ook de grootste Utopia fangroep ter wereld wacht op jouw aanwezigheid. Download nu ook de Utopia Gekte app in de Play store voor Android of de App store voor IOS!
5 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.