''Je kan niet uit liefde gaan stemmen tenzij er nog een achterliggende reden is'' ~ Utopia Gekte

12/18/2015

''Je kan niet uit liefde gaan stemmen tenzij er nog een achterliggende reden is''

Ivan is van mening dat hij het vorig jaar niet verdiende

We schreven net al over een lang gesprek tussen Gabriëlle en Ivan over de Utopiaan van het jaar verkiezing, maar de twee zijn nog lang niet uitgesproken over dit onderwerp en doen gewoon nog wat rondjes over het terrein. Ivan vertelt dat hij vorig jaar van mening was dat hij het niet verdiende. En dat hij het dus ook niet moest proberen. Hij kwam in de zesde maand binnen en anderen waren er al langer. Hoe kon hij nou gaan roepen dat hij daar recht op heeft terwijl anderen er langer zaten en in de ellende hadden gezeten terwijl hij in een gespreid bedje terecht kwam. Het voelde niet alsof hij het verdiende. Volgens Ivan zouden mensen gewoon moeten kijken naar wat iemand neergezet heeft. Gabriëlle vind het dom. ''Wat is het probleem'', vraagt Ivan, hij snapt het niet. ''Je voelt de sfeer heel erg. Mensen weten niet wat ze moeten doen. Ze gaan naar punten kijken wat voor de een wel uitmaakt en voor de ander niet. Dan krijg je gesprekken en uiteindelijk zelfs discussies. [...] Je bent niet oprecht, die heeft dit gedaan, dat gedaan, zus gedaan. Er komen heel veel dingetjes omhoog waardoor je discussies krijgt. Is dat wel iets om op te stemmen''. Gabriëlle zou liever een negatieve stemming hebben gehad en die stemming haatte ze. ''Moet je nagaan hoe erg ik dit vind''. Gabriëlle mag maar drie stemmen weggeven en daarom vind ze het erg.

Gabriëlle gaat op haar eigen gevoel af. Gabriëlle vind eigenlijk dat meer dan drie mensen het verdienen. ''Er is er maar één die het gaat krijgen'', reageert Ivan die niet snapt waarom ze zich druk maakt om het aantal stemmen dat ze mag geven aangezien er toch maar één kan winnen. In de buitenwereld zien ze Gabriëlle en Ivan misschien als concurrenten maar zelf ziet ze dat niet zo. Ze vind het mooi dat ze zo lang afzijdig is gebleven. Zich niet om heeft laten praten tot spelletjes ofzo. Ze vind het ''conjo'' moeilijk. Volgens Ivan is er maar één manier en dat is door met zijn allen vol op één persoon te gaan. ''Dan maak je het besluit. Het is uiteindelijk de publiek kijker die de beslissende stem maakt''. Gabriëlle beseft zich dat ook. ''Buiten heeft de overhand''. Ivan vind het heel vervelend, maar daar komt het op neer. Daarom kan hij zich er niet druk om maken wie er hier op hem stemt. ''Geen spelletjes spelen, mensen overhalen''. Gewoon kijken wie het hem gunt. ''Áls je wint moet je een spelletje spelen en dat is dit niet''. Gabriëlle is benieuwd of Ivan uit liefde en omdat hij het haar gunt vol op Nicole zou gaan stemmen, uit liefde, puur omdat hij van haar houd. Zodra Ivan na lang nadenken antwoord wil geven gooit de regie er maar weer eens een streamlock in. Als we weer beeld hebben horen we Ivan zeggen dat hij gewoon doet wat hij wil en dat hij schijt heeft aan de rest. Als Nicole vol op hem zou stemmen omdat ze van hem houd. ''Gooi het dan weg. Je kan niet uit liefde gaan stemmen tenzij er nog een achterliggende reden is''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.