''Ja joh ga lekker naar huis, het is rot weer'' ~ Utopia Gekte

12/12/2015

''Ja joh ga lekker naar huis, het is rot weer''

Oliebollen en appelbeignets verkopen

De markt begon met stroom problemen, maar inmiddels is dat allemaal weer opgelost. Om tien over drie is Cees met zijn eerste rondleiding bezig. Dit keer geeft hij de rondleidingen in een kerstmannen pak. Het is weer een grote groep mensen die met Cees mee loopt. Gina staat op datzelfde moment nog steeds in de oliebollenkraam oliebollen en appelbeignets te verkopen. Tussendoor weet ze zo nu en dan ook nog een handtekening te zetten. Gabriëlle staat samen met Ramona en Nicole achter de merchandise kraam. Gabriëlle zegt het ''gewoon rustig koud'' te hebben en Nicole besluit een sigaretje te gaan roken. Het is geen lekker weer en het regent zelfs. Gelukkig is er een bezoekster met een paraplu die naast Cees loopt zodat ze de paraplu boven Cees zijn hoofd kan houden zodat hij niet nat regent. Ondanks dat is Cees zijn kerstmuts al een heel eind van zijn hoofd afgezakt. Door de achterdeur gaat Cees samen met de mensen van de rondleiding de loods in. Bij de deur controleert hij of iedereen betaalt heeft. Er zijn er een paar die geen stempel op hun hand hebben. Die personen moeten dus nog betalen voordat ze de loods in mogen. Zodra Cees zelf de loods in stapt valt zijn kerstmuts van zijn hoofd af om achter te blijven in de deur opening.

Eenmaal in de loods besluit Cees zijn baard ook een stukje lager te doen. Het is dan half vier en Cees word er nu al helemaal gek van. Het schijnt te jeuken en erg warm te zijn. Ivan besluit niet veel later rood witte linten te spannen voor de slaapkamers zodat de bezoekers weten dat het daar verboden toegang is. Om vier uur zien we Gina nog steeds oliebollen en appelbeignets verkopen. Er staat geen lange rij, maar er komen wel achter elkaar mensen aan lopen om iets te kopen. Misschien komt dat omdat het oliebollen huisje ''verstopt'' zit achter de Luifel en de ingang naast Le Luifel is. Omdat het nieuw is weten de bezoekers het misschien nog niet te vinden. Terwijl Gina de bestellingen aanneemt komt Mark versgebakken krenten en oliebollen brengen. Het bakken gaat namelijk nog steeds door. Ondanks dat er dus geen lange rij staat worden er wel leuke bestellingen gedaan. Een klant bestelt tien krentenbollen en een andere klant neemt er ook tien mee. Vijf om vijf. Vijf krenten bollen en vijf zonder krenten. Een ander bestelt vier appelbeignets om mee te nemen en weer een nieuwe klant doet al helemaal een leuke bestelling. Vier bollen met krenten, vier zonder krenten en in elke zak twee appel beignets. Gina wijst de dame er op dat ze er dan beter tien kan bestellen voor acht euro. De dame neemt dat advies aan en besluit dus vijf met krenten, vijf zonder krenten en 4 appel beignets te bestellen. ''Eet smakelijk, geniet er lekker van'', laat Gina vrolijk weten.

Bij de Luifel staat er wel een groepje klanten te wachten, maar het is lang niet zo'n lange rij als bij de vorige markten het geval was. De oorzaak daarvan zal onder andere het weer wel zijn. Ondanks het weer is wel iedereen druk aan het werk. Naomi maakt foto's. Benjamin, Rob, Mark en standhouder Dennis zijn in Le Luifel te vinden. Gina in de oliebollenkraam. Bas en Wim zien we bij de bar staan waar ze onder andere chocolademelk met slagroom verkoen. Als er een chocolademelk met slagroom over blijft offert Wim zichzelf maar al te graag op om hem zelf op te drinken. Terwijl hij de eerste slok neemt komt er een nieuwe klant die een chocolademelk met slagroom en een cappuccino bestelt. Hij kan dus meteen doorwerken. Nicole is inmiddels weer terug bij de merchandise kraam om merchandise te verkopen. ''Ja joh ga lekker naar huis, het is rot weer'', horen we haar zeggen tegen één van de bezoekers die het terrein weer gaat verlaten.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.