Ivan vind dat je 'f*cking niks' aan Bjorn hebt. ~ Utopia Gekte

12/19/2015

Ivan vind dat je 'f*cking niks' aan Bjorn hebt.

Ramona aan het diëten.

Er hangt een lekker en gezellig sfeertje in de loods. Lekker omdat het eten dat de gasten krijgen er goed uit ziet. En gezellig omdat iedereen in een vrolijke stemming lijkt te zijn momenteel. We zien veel bewoners glimlachen en vrolijk met elkaar kletsen, al dan niet omdat er bezoekers zijn. Meneer met paspoortnummer 47 vertelt trots vanaf het eerste uur te kijken. Hij complimenteert Ramona met haar harde werk van vanochtend. Ook kan hij best 2 of 3 dagen niet naar Utopia kijken, hij heeft meer dingen te doen. Helaas wisselt de regie over naar andere bewoners en kunnen we dit gesprek niet verder volgen. Wat we wel konden zien tijdens een streamlock is dat de koeien, de pony en een kip gezellig bij elkaar in de stal vertoeven.

Buiten de bezoekers om zijn ook de bewoners lekker aan het smullen van al dat lekkers. Bijvoorbeeld van de prachtige salade die gemaakt is door Cees. De complimenten vliegen hem om de oren, nu bijvoorbeeld van Ramona: ''Het ziet er heerlijk uit!'' Naast de salades zien we dat ze ook friet serveren vandaag. Ramona zelf neemt daar niks van. Ze neemt ook maar een opvallend klein beetje salade met een glaasje water. ''Ik ruik echt niet fris jongen'', horen we Ivan mopperen aan tafel. Volgens Nicole zegt hij al de hele dag te gaan douchen. Gelukkig zitten er geen gasten bij aan tafel. Of euh.. Ja toch wel. :-)

''Anders ga je toch van tafel'', zegt Rowena op een gegeven moment tegen Ramona. Ze vind dat ze het zichzelf niet zo moeilijk moet maken. Ramona zelf geeft aan dit ook te moeten leren. Het gaat hier om het diëten van Ramona. Dat kleine beetje eten op haar bord is allang op. En om haar heen liggen propvolle borden met vette friet en vele sauzen. Een verleidelijke omgeving, maar Ramona weet zich prima in te houden voor nu. Er zullen ongetwijfeld nog veel zware momenten aan komen. Wel biecht ze op een 'ieniemienie' klein beetje saus te hebben gepakt. Haar lievelingssaus nog wel, dat vind ze nog het ergste. Omdat ze er dus maar een klein beetje van mag pakken nu. ''Dus dat is heel wat'', vertelt ze aan Gabriëlle. Ze belanden in een gesprekje over waar ze wonen. Beide dames blijken nog geen 7 minuten bij elkaar vandaan te wonen, weet Ramona te vertellen. Gabriëlle legde precies uit hoe je haar huis kan vinden. ''Maar het is konjo saai daar. Ik ga liever terug naar Amsterdam. Ik wil gewoon trams zien en bussen en fietsers'', aldus Gabriëlle. Ook vertelt ze 9 jaar lang klantenservice te hebben gedaan op Schiphol, maar zelfs dat vond ze niet leuk. Vooral niet wanneer ze mensen moest ontslaan.

Naarmate de tijd verstrijkt raken de tafels steeds leger. Er zijn momenteel drie gesprekken aan de gang. Cees praat met de enige en laatste mannelijke bezoeker die nog aan de tafel zit. Ramona en Gabriëlle kletsen met Benjamin. En Naomi, Rowena, Bjorn en Wim hebben het ook nog gezellig met elkaar. ''Ik ben echt moe'', aldus Naomi die slaperig tegen Wim aan ligt. ''Ga maar tegen Cees aan liggen dan'', zegt Wim droog, maar dat doet ze liever niet. De gezellige sfeer is even weg wanneer Ivan Bjorn aanspreekt op werk dat hij heeft laten liggen. Ivan baalt er van en wil dat hij voortaan aangeeft wanneer hij ergens geen tijd voor heeft. Dan had hij het zelf wel gedaan inmiddels. Volgens Bjorn is het miscommunicatie. ''Het is mij ontgaan dit hele verhaal'', laat hij weten. Het blijkt om iets met standhouders van de markt te gaan. Beide heren laten het voor wat het is en Ivan loopt weer weg. Samen met Nicole en Wim loopt hij naar buiten om een sigaret te doen onder het genot van een bakje koffie. ''Heb je f*cking niks aan. Je wordt bedankt. Ik stel het op prijs'', horen we Ivan nog sarcastisch zeggen voordat de regie het gesprek wegdraait. Hoe Wim en Nicole reageren op wat Bjorn heeft gedaan krijgen we dan ook niet mee.

1 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.