Ivan roept iedereen bij een ~ Utopia Gekte

12/22/2015

Ivan roept iedereen bij een

De hele avond Engels praten

Om twee uur zijn de bewoners nog steeds druk bezig met de voorbereidingen. De tafels worden in een lange rij neergezet, met aan beide kanten stoelen. Ramona is ondertussen haar speech/gedicht aan het leren en Victoria besluit water voor Ramona te gaan halen. Rowena is ook nog steeds druk bezig en is de presentjes aan het inpakken. Om kwart over twee is Ivan de lange rij tafels aan het bekleden met een groene kerst decoratie slinger. Zodra Nicole komt kijken blijkt al snel dat ze niet tevreden is. Zij gaat het dus iets anders neerleggen. Op datzelfde moment komt de halal slager het terrein op om het vlees af te leveren. Er moet nog genoeg gebeuren dus ze gaan snel verder. Nicole zet de borden netjes op tafel en even later zien we Ramona de papiertjes met quotes op tafel leggen. Naast elk bord komt er één te liggen. Naomi probeert mee te helpen door het bestek en de servetten neer te leggen. Nicole laat weten een bepaald idee niks te vinden, maar uiteindelijk worden ze het toch ergens over eens laat ze Naomi toch haar gang gaan.

Om kwart voor drie zien we Gabriëlle een kar met pakketjes van de brievenbus naar de loods toe brengen. Onder andere haar sweaters en hoodies zijn weer binnen. Terwijl de voorbereidingen rustig verder gaan zien we Gina om kwart voor vier haar haren in de krul zetten in de kapsalon. Naomi pakt alvast wat chocolaatjes voor zichzelf en Gina om alvast wat te snoepen. Om vier uur roept Ivan iedereen bij een om nog snel de plannen door te nemen. De gasten zullen zo arriveren en dan moeten ze natuurlijk wel weten wat er van iedereen verwacht word. Ivan legt uit dat als de gasten binnen zijn ze een drankje krijgen. Dan nemen ze hun spullen aan, die leggen ze weg. Ze spreken de dag met hun door en heten ze welkom. Alle bezoekers zullen een naam kaartje krijgen zodat ze kunnen zien hoe iedereen heet. Zelf zullen ze ook naam kaartjes gaan dragen. Ivan wil vervolgens een rondleiding doen zodat de gasten weten waar ze zijn en weten wat Utopia is. Dat kunnen ze met zijn allen doen, dat is misschien wel leuk. Als ze daar mee klaar zijn kunnen ze gaan koken en om zes uur willen ze met het buffet beginnen.

Nicole mag het buffet openen door iets te vertellen over al het eten. Iedereen heeft een quote naast zijn bord liggen en Nicole zal dan uitleggen wat het idee daar achter is. Er zijn dertig eters dus dertig quotes en aan het eind van de avond zullen ze die oplezen. Zodra Nicole klaar is met de inleiding begint Victoria met het voordragen van het gedicht/de speech die ze geschreven hebben. Ramona, Rowena, Benjamin en Gabriëlle hebben ook iets geschreven en zullen dat dan ook meteen voordragen. Daarna beginnen ze met eten. Na het eten leest Ivan als laatste zijn quote voor. Vertelt nog wat anders en sluit het buffet af. Rond een uur of negen zal Cees de avond afsluiten.

Nicole moet alleen nog even een verlengsnoer voor de hot pot gaan neerleggen en de cadeautjes geven ze pas op het eind van de avond. Het lijkt Ramona leuk als elke bewoner één cadeau geeft. Er zijn vijftien gasten dus dat komt goed uit. Het lijkt Nicole leuk om om en om te gaan zitten dus Utopiaan, gast, Utopiaan, gast. Ook spreken ze af om de hele avond Engels te praten. Dat is wel zo netjes want ze spreken nog niet allemaal Nederlands. Nicole vind het onbeleefd om dan in een andere taal te gaan praten. Ze spreken als laatste af dat ze netjes gekleed gaan, maar niet over the top. Ramona vind het supertof dat ze met zijn allen zo last minute naar dit toe gewerkt hebben. De bewoners gaan zich allemaal snel omkleden want de gasten kunnen elk moment arriveren.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.