Ivan ontvangt de gasten en heet ze welkom ~ Utopia Gekte

12/22/2015

Ivan ontvangt de gasten en heet ze welkom

''Thankyou for inviting us. We appreciate it!''

Na nog wat laatste voorbereidingen en een laatste bijeenkomst gaan de bewoners zich snel omkleden zodat ze er netjes bij lopen als de gasten arriveren. Om half vijf komen de buren het terrein opgelopen. Ivan loopt naar buiten om ze te ontvangen en welkom te heten. ''Good to meet you''. Bij de deur zien we onder andere Bas, Bjorn, Naomi en Gina staan om de gasten ook netjes te begroeten en welkom te heten. Eén van de gasten heeft een aantal planten voor de bewoners meegenomen. Ivan en Nicole bedanken hem en nemen de planten aan. Nicole zegt dat ze er vast mooi uit zullen zien op de tafel. Wat meteen opvalt is dat iedereen gelijk Engels is gaan praten zoals afgesproken. De meesten gaat het goed af, maar sommigen moeten even wennen. Ivan wil zo een speech gaan houden om iedereen welkom te heten, maar biecht aan Nicole op dat toch een beetje eng te vinden. Ivan praat eerst dus nog even met wat gasten. ''Thankyou for inviting us. We appreciate it!'', spreekt één van de gasten. (Bedankt dat jullie ons uitgenodigd hebben, we waarderen het). De man vraagt hoe het gaat en of ze het druk hebben met kerst. ''Ja een beetje druk'', laat Ivan weten. De bezoeker laat weten het fijn te vinden om er te zijn.

Een aantal dames houden zich ondertussen bezig met de naamkaartjes. Ze schrijven de namen op briefjes zodat ze die op hun borst kunnen plakken en zo in één oogopslag kunnen zien hoe iemand heet. Eén van de begeleiders die mee is gekomen noemt Utopia een podium. Ze kunnen nu laten zien dat je elkaar moet accepteren en moet samenwerken om het iets te laten zijn. Ivan vraagt aan de bezoekers wie er gaan koken. ''Ik'', zegt de man en hij wijst nog wat mensen aan die gaan koken of hem gaan helpen. Sommige bezoekers spreken een klein beetje Nederlands en Ivan voelt goed aan wanneer hij Engels moet praten en wanneer hij Nederlands kan praten. Om kwart voor vijf gaat Ivan op de trap staan. ''Can i have your attention for a minute please'', begint hij.

Ivan vertelt dat hij bijna nooit sprakeloos is en dat dit één van de momenten is dat hij wel sprakeloos is. Hij vind het fijn om gelukkige gezichten te zien en voelt veel liefde. Hij wil ze allemaal bedanken dat ze zijn gekomen en bedanken dat ze hun eten met elkaar gaan delen. Ook wil Ivan alle Utopianen bedanken voor het mogelijk maken van deze avond. Hij bedankt een aantal personen voor het samenbrengen van al deze mensen zodat ze de positieve kanten kunnen laten zien. Het zijn niet alleen maar vluchtelingen of buren. Het zijn mensen. Ivan wil vanavond de liefde delen, samen gaan eten en verhalen vertellen. ''No worries, have some fun with eachother''.

Ivan benadrukt dat als er vragen zijn ze die gewoon kunnen komen stellen. ''Voel je thuis''. Hij vertelt dat ze hun deuren en harten voor de bezoekers hebben geopend en als ze wat kunnen doen voor hun moeten ze het laten weten. Ivan lijkt een beetje emotioneel te worden tijdens de speech. Ivan weet dat sommige bezoekers graag snel willen beginnen met koken. Hij dacht ze eerst even rond te leiden, het huis te laten zien. Als ze mee willen lopen kunnen ze zien waar ze zijn, maar de mensen die graag meteen willen beginnen met koken mogen natuurlijk meteen de keuken in. Sommigen zijn al eerder in Utopia geweest en hebben dus al een rondleiding gehad. Die kunnen meteen de keuken induiken. Het enige plan dat ze hebben is dat ze om zes uur gaan eten. ''We don't need to hurry'', laat Ivan weten.  Hij maakt nog snel wat grapjes. ''We know Najr is really hungry, we don't want to keep him waiting''. Hij bedankt iedereen en mengt zich daarna weer tussen de gasten.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.