Ivan krijgt straf van Ramona. ~ Utopia Gekte

12/04/2015

Ivan krijgt straf van Ramona.

De theater workshop.

Hoewel Ramona om 8 uur 's avonds helemaal klaar is voor de theater workshop zijn haar medebewoners dat verre van. Er komt bijvoorbeeld flink wat geschreeuw achter uit de loods en Ramona gaat op onderzoek uit. Het blijkt dat er een gevecht is rondom de sokken van Ivan. Omdat hij de dames ophoudt moet hij van Ramona verplicht als straf meedoen met de theater workshop. Bas komt pas aanlopen wanneer Ramona al begonnen is met haar opening. En Ivan? Hij is vooralsnog nergens te bekennen!

Allereerst legt Ramona de spelregels uit aan haar medebewoners. Zo mogen ze bijvoorbeeld niemand uitlachen want dat kan er voor zorgen dat iemand niet meer alles geeft. Om het ijs te breken zegt ze voor de grap dat iedereen naakt gaat. Iedereen lacht eventjes en daarmee kan de workshop eindelijk van start gaan. Ze beginnen in een rondje waarin ze een 'klap' moeten doorgeven. Ramona klapt als eerste in haar handen en dan gaan ze zo het cirkeltje rond met de klok mee. Om het ontzettend ingewikkeld te maken mogen ze niet veel later ook tegen de richting in of zelfs de richting veranderen. Mark, Gina en Wim kijken toe vanaf de banken. Rob, Stefanie en Ivan zijn nergens te bekennen. Gina heeft trouwens een teddybeer bij zich en een eenhoorn pak aangetrokken. Ramona maakt het ondertussen nog een stapje ingewikkelder door de klapronde op volle snelheid uit te voeren.

De bewoners doen het erg goed en dat doet Ramona deugd. Concentratie en alertheid was het doel van deze oefening. Je moet namelijk een bepaalde concentratie hebben en oog hebben voor het publiek. Wanneer je met andere dingen bezig bent is er geen klik en komt het verhaal ook niet goed naar buiten. Ook een open houding is volgens Ramona erg belangrijk. Oftewel, je schouders naar achter, kin omhoog en je armen losjes langs je lichaam. Buiten hebben Stefanie en Rob trouwens plaatsgenomen op het rokersbankje. Er komt echter geen diepgaand gesprek van want Rob loopt gewoon droog weg. Maar dit zal vast nog een staartje krijgen aangezien Stefanie toe is aan een goed gesprek

Binnen in de loods lopen de bewoners die meedoen allemaal door elkaar heen. De tweede oefening is namelijk net uitgelegd door Ramona. Ze moeten op een doel focussen en daar vervolgens heen lopen. ''Lekker doelloos. Ik ga hier slecht in'', moppert Gabriëlle hardop tijdens het lopen. Ivan en Rob zitten op dat moment ook op de banken toe te kijken. Ze gaan niet meedoen en vinden het leuker om naar te kijken. Enfin, de theater workshop is vooralsnog een redelijk succes. Ramona weet waar ze het over heeft en weet de oefeningen goed uit te leggen. Het is alleen jammer voor haar dat ze niet iedereen zover heeft gekregen om mee te doen.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.