Ivan en Naomi vinden een zieke haan in de stal ~ Utopia Gekte

12/23/2015

Ivan en Naomi vinden een zieke haan in de stal

Ivan wil de haan op laten zetten

Vanochtend toen Ivan en Naomi de koeien deden vonden ze in de stal een zieke haan. Naomi vind het zielig en samen met Ivan bekijkt ze de haan wat beter. Ivan wil zo even rond gaan bellen. Hij wil niet iedere keer 150 euro gaan betalen als er iets met een kip aan de hand is. Dirk fokt vogels dus misschien dat ze hem kunnen bellen en hij even langs kan komen. Naomi vraagt zichzelf af of ze de kippen niet goed verzorgen. ''Natuurlijk wel, je weet niet wat ze gedaan hebben''. Ivan bekijkt de haan van dichtbij om te zien of hij misschien gevochten heeft. Zowel Naomi als Ivan merken op dat de haan niet kan staan. Ook lijkt het of de haan moet spugen. Er komt vocht uit zijn bek. Naomi vraagt zich af of het ouderdom is. Ivan weet het niet. De haan is in ieder geval erg ziek en Ivan denkt dat ze toch maar even een dierenarts of dierenambulance moeten bellen.

In een houten kist neemt Ivan de kip mee naar binnen. Ivan kruipt in het kantoor achter een computer en zet de kip in de kist naast de computer op het bureau. ''Niet je koppie laten zakken, het komt allemaal goed'', laat hij aan de kip weten. Op de computer vinden Ivan en Naomi een site over een besmettelijke ziekte bij pluimvee genaamd ''Marek''. Echt actie lijken de twee niet te nemen en de kip blijft dus gewoon in het kistje zitten in het kantoor. Ivan zien we even later op het rokersbankje en aan de picknicktafel. Rond elf uur blijkt dat het al te laat is. De haan is overleden. Ivan zegt er echt een beetje verdrietig om te zijn, maar dat vind hij zelf misschien wel wat stom. Bas denkt er anders over. ''Het is heel normaal om over een vogel te janken''.

Ivan komt even later met het idee om de haan op te zetten, maar volgens Bas kan dat niet in verband met bacteriën. Stel dat de kip een virus of ziekte had. Ze moeten sowieso de dierenarts nog even bellen want er schijnen de laatste tijd al meerdere kippen dood te zijn gegaan. Ivan denkt dat het gewoon ouderdom is en wil de haan op laten zetten. De haan heeft zelfs al een naam en een titel gekregen. Mufasa ''de koning van Utopia''.


0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.