Ivan: ''Dode paarden roepen dat ze recht hebben om te winnen''. ~ Utopia Gekte

12/21/2015

Ivan: ''Dode paarden roepen dat ze recht hebben om te winnen''.

Ivan zijn Utopia is geen strijd.

Door naar het volgende gesprek dan maar, want Victoria praat mij te snel. :-) Dit is een gesprek tussen Ivan en Ramona. Ivan is bang dat zijn Utopia niet is wat hij dacht en dat het meer om de spelletjes gaat. Hij wil dat iemand wordt uitgekozen die liefde en aandacht heeft gestoken in Utopia. Ramona vraagt zich af wie moet bepalen wie hard gewerkt heeft, dat vind ze lastig. Ivan beaamt dat, maar vind wel dat hij kan zien wie zich meer inzet voor Utopia dan voor zichzelf.  Hij vind dat je het hele jaar er voor had moeten werken en niet opeens met een poster aan moet komen. Volgens hem is er altijd wel een spel gespeeld om te mogen blijven wanneer je genomineerd bent. Maar dat kan hij wel loslaten. Maar dat er nu zoveel op de voorgrond gebeurt kan hij niet tegen. Hij kan er niet omheen, de constante gesprekken over de UVHJ verkiezing. Ramona snapt Ivan heel goed, maar ze vind dat hij wel moet relativeren. ''We zijn allemaal individuen en hebben allemaal iets anders nodig om te komen waar we uiteindelijk moeten zijn''. Nicole komt er bij staan omdat ze iets moet pakken en ze doet er extra lang over om mee te kunnen luisteren.

Volgens Ivan heeft hij er voor gezorgd dat iedereen gelijk is in Utopia. En dat nieuwelingen direct worden opgenomen in de groep. ''Op het moment dat het echt slecht ging met Utopia, dat iedereen voor zichzelf koos, ik zie dat ik het schip zie zinken en ik zorg dat ik de boot heb gepakt voordat het schip is gezonken. Ik ga niet meedoen aan een gezonken schip. En dat.. Toen ik mijn nek daarvoor uitstak was ik de persoon die Utopia wilde gaan leiden. Er is niks om te leiden, er zijn gewoon projecten. Als het zo slecht blijft gaan kan niemand iets doen want dan is er geen geld voor. Je hebt niks. En ik heb voor mijn gevoel meer dan een heel jaar getrokken aan een dood paard. En die dode paarden roepen nu dat ze recht hebben om te winnen. Dat ze net zoveel rechten hebben. Had dat dan het hele jaar gedaan, dat je je voor Utopia had ingezet. Ik zeg niet dat iemand het niet verdient, er valt niks te winnen. Het is iets wat je gegund moet worden, het is een eer die je krijgt. Er is niks om te winnen, het is geen strijd. En het voelt nu als een strijd. Dat gevoel krijg ik en dat is niet mijn Utopia. In mijn Utopia zijn geen spelletjes, daar zijn mensen echt. Ik wil daar niet aan deelnemen, maar er zijn steeds gesprekken waar ik in getrokken word''.

Ramona geeft toe dat ze net binnen is, maar wel nadenkt over wie moet winnen en daar ook over praat met mensen. Ze merkte al aan Ivan dat hij het vervelend vond. Ze ziet dat Ivan is gegroeid en grote stappen maakt. ''Mensen zien dat jij niet bezig bent geweest met een spel, klaar. Dat zullen mensen hebben gezien''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.