''Ik wil het niet winnen want als je iets wil winnen moet je strijden'' ~ Utopia Gekte

12/18/2015

''Ik wil het niet winnen want als je iets wil winnen moet je strijden''

''Het maakt niet uit wat je stemt''

Gabriëlle en Ivan hebben deze avond om zeven uur een lange wandeling gemaakt over het Utopia terrein om in alle rust te kunnen praten over de Utopiaan van het jaar verkiezing. Gabriëlle zou best willen winnen. ''Zou je willen winnen, heel eerlijk'', vraagt ze aan Ivan. ''Ik wil het niet winnen want als je iets wil winnen moet je strijden. Spelletjes gaan spelen. Er is geen winnaar en geen verliezer. Mensen moeten het je gunnen om wat je gedurende je hele verblijf hebt gedaan'', legt Ivan uit. ''Wij zien eigenlijk meer hé'', aldus Gabriëlle. ''Dat is ook het frustrerende. Het maakt niet uit wat je stemt want het komt toch van buiten. Het is wat mensen je moeten gunnen'', laat Ivan weten. Ivan zou zich vereerd voelen als hij de titel krijgt. ''Hecht je er waarde aan'', vraagt Gabriëlle dan. Voor Gabriëlle zou het een soort van erkenning zijn. Zij vind dat Ivan het ook verdiend. Voor haar is het alsof je iets hebt afgerond. Ze had niet verwacht dat het haar zoveel bezig zou houden. Dat ze zo de spelletjes en emoties van anderen zou voelen. Ze weet dat Ivan best wel veel kan zien en voelen. Ze was meer benieuwd van ''oke ik zie wat je doet. Je bent de hele tijd buiten'', maar Gabriëlle denkt meer een heldere kijk van Ivan te kunnen krijgen dan van anderen. ''Ook jij hebt drie stemmen Ivan''.

Gabriëlle had gewild dat ze vijf stemmen weg mocht geven, maar volgens Ivan zou het juist makkelijker zijn als je maar één stem had. ''O mijn god daar zeg je wat'', reageert Gabriëlle. ''Nu heb je er drie, maar het maakt niks uit. Je kan het nu toch niet meer veranderen. je kan nu niks meer veranderen'', laat Ivan weten. Ivan vind het wel raar als je nu opeens wel ergens je best voor wilt doen. Terwijl er een heel jaar was dat je aan Utopia kon werken om te laten zien wat je in je mars hebt. Wat je voor Utopia en hier binnen betekent. In plaats van alleen de laatste twee weken. ''Dat is echt pussy en dat ziet iedereen'', reageert Gabriëlle. Ivan denkt dat zijn stemmen toch niet zoveel uitmaken. De stemmen van buiten zijn bepalend en het zou makkelijker zijn geweest als je maar één stem te vergeven had. Gabriëlle zou eerder nadenken over de mensen van de oude garde. Ivan vind dat logische. Anderen hebben tegen Gabriëlle gezegd dat het eigenlijk niet uitmaakt, maar Gabriëlle vind van wel en dat is puur haar gevoel. ''Mensen moeten kijken naar wat er is gedaan in de periode dat iemand hier is geweest. Of hij er nou twintig maanden over heeft gedaan of twee weken om hetzelfde te bereiken'', is Ivan van mening, maar Ivan vind het hinderlijk en niet realistisch. ''Je kan niet in korte periode zoveel doen als dat er al is gedaan''.0 reacties:

Een reactie plaatsen

We gebruiken een nieuw reactie systeem waarmee je live met anderen over het laatste Utopia nieuws kunt praten. Het is even wennen, maar stukken beter dan het vorige en je kan nog steeds gewoon inloggen met Facebook, maar dit is niet verplicht. Het is ook nog eens mobiel vriendelijk. Mails uitschakelen van nieuwe reacties kan via je profiel. (Op je naam of foto staan met de muis) Reacties die ONDER dit bericht worden geplaatst verschijnen niet op de website.

© 2013-2017 Utopia Gekte. All rights reserved. Jullie zijn lief.